Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2019 10:28
15594@seznam.cz

XXX.XXX.4.213

Dobrý den.Mám dotaz.Koupila jsem si nedávno z Kavapa housata.Hned od prvního dne si začali navzájem vytrhávat peří.A nevím jak je to odnaučit.Nebo zda jim něco nechybí.Poradí mi prosím někdo.Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.6.2019 10:38

15594@seznam.cz napsal(a):
Dobrý den.Mám dotaz.Koupila jsem si nedávno z Kavapa housata.Hned od prvního dne si začali navzájem vytrhávat peří.A nevím jak je to odnaučit.Nebo zda jim něco nechybí.Poradí mi prosím někdo.Děkuji

O Kavapu tady hodně lidí ví své, napíšu, příště se mu raději vyhýbejte. Buďte ráda, že si jenom zobou peří a že nechřadnou, vzhledem k tomu, odkud jste je koupila
Trhání peří je způsobeno tím, že se chtějí pást. Hoďte je na trávník. Nebo jim můžou chybět bílkoviny a proto by si žraly navzájem rostoucí peří. Což mi nepřijde, dělají to hlavně pižmovky a občas kachny, pro husy toto není typické. Na krmení jim dávejte zatím směs pro housata, skořápky nebo grit (vápník) a možnost pastvy, měly by toho nechat.

6.6.2019 13:06

obvykle to dělají housata, co jim chybí pastva.

6.6.2019 15:30
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Určitě housatům něco chybí. Před x lety, kdy jsem měla na dvoře všechno možné jsem v tomhle případě dávala do míchanice trochu obyčejného magi. Taky jsem je stříkala dehtovým sprejem co se používal na paznehty, aby jim to nechutnalo Kubatol se to jmenovalo. Hlavně brka na ocase.

Přidejte reakci

Přidat smajlík