Uživatel s deaktivovaným účtem

Čzk by měla nést i v zimě. Minimálně se uvádí, že lépe, než jiná plemena, třeba leghornka, rodajlendka aj. Když seženete dobrá zvířata. Babička má češky, ale jsou bohužel po hejnu bratra se sestrami, takže se tou úzkou příbuzenkou zkazily a nesou jí akorát od jara do podzimu.
Mně teda přes zimu nesly vlašky. Měly někdy 1, někdy 5 nebo dokonce i 7 vajec (většinou 2-4). Od 8 slepic. A to jsem jim nesvítil, netopil a směs ani z dálky neviděly, žraly kukuřici, slunečnici, hrách, pšenici, grit, ječmen, zbytky (zeleninu listovou z obchodu, nedojedené obědy, pečivo). Zato plymutky mi začaly vytrvale nést až na jaře, v zimě nenesly. Je fakt, že v květnu vlašky svoji snášku zase zmírnily a mají 0-2 vejce, zatímco plymuty 2 vejce od 2 slepic denně. Tak jsem dnes kvůli vlaškám koupil směs. Ale musím s ní opatrně, protože vlašky chovám na prodej násadových vajec a pro lepší líhnivost je dobré dávat pozor na to, kolik mají bílkovin a nepřehánět to.
U vlašek se mi zatím nestalo, že by třeba na nějakou dobu úplně přestaly. Vždycky je nějaká ve snášce. Když si dávají oraz, tak ne všechny naráz.