Křepelčí vajíčka pod holubem

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.6.2019 14:29
Jarda83

XXX.XXX.168.205

Konečně jsem měl čas na to nasadit křepelčí vajíčka pod holuba jak mi poradil @j.erlec.
Tak bych se rád zeptal jestli nevadí že jsem je dal pod holuba který už sedí cca 12.Nasadil jsem pod dva pošťáky 4 a 4.

Uživatel s deaktivovaným účtem

9.6.2019 14:56

Když Vám ten holub seděl 12 dní, tak bych se nespoléhal, že to dosedí. Po 18 dnech se mají líhnout holoubata. Holubi si budou možná myslet,. že tam nic není a nechají to. Moji holubi jsou schopni sedět max 21 dní (na kuře).
Zatím je nechte tam a vyhlédněte jiné holuby, kteří mohou sednout. Jak snesou druhé vejce tak ta vejce křepelčí tam přehoďte. Pochopitelně se jim vylíhnou dříve, než by holubi čekali. A to by nemělo vadit. Hlavně si poznačte, kdy jste je tam nasadil.
Příště doporučuji hnízdo u již sedících holubů zrušit a jak nasednou na nové, okamžitě dát (nejlépe čerstvá) křepelčí vejce.
Jinak moji holubi mi jednu křepelku vyseděli-říkám jí mravenec. Z ostatních plných vajec se taky něco vylíhlo, ale nebyl jsem doma a ty křepelky po oschnutí utekly a už jsem je nenašel. Jenom tu jednu. Z čehož plyne další rada na líhnutí pod holubem-před klubáním holubí hnízdo uzavřete proti úniku.
Ať se daří.

9.6.2019 21:49
Jarda83

XXX.XXX.168.205

Četl jsem že někteří na neoplozených sedí až měsíc tak to zkusím třeba se to povede.A ještě by mě zajímalo jaké je úspěšnost pod Holubem kolik můžu odhadem očekávat.

9.6.2019 22:24

Vylíhnout se můžou klidně všechna, která jsou oplozená, pokud máte dobře živené chovné hejno. Na něm závisí líhnivost. Holubi se o hnízdo dobře starají a neměli by nic pokazit. Jsou starostliví rodiče, zvlášť ti poštovní.
Hlavně před líhnutím zamezte úniku kuřátek z holubího krbce nebo králíkárny, jinak je z toho houby a utečou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík