Dobrý den, chci se zeptat na kuřátka faverolek. Některé jsou větší a mají menší letky a žlutší peří. Jiné jsou menší, ale letky znatelně větší, ale jenom lehce žluté zbarvení. Je to pohlavní dimorfismus mezi slepičkou a kohoutkem?
Patriku nevím jestli mají faverolky gen rychlého opeřování kdy slepice rychleji opeřují kdy by znamenalo že ty s delšíma letkama jsou slepičky. Každopádně u faverolek myslím bude pohlavní dimorfismus vidět brzo když začnou opeřovat prsa, slepicím lososově kohoutkům černě(z prvu černobíle). Pak klasika peří v sedlovém a krčním závěsu a červenající hřebínky kohoutů. Je to plemeno které mě celý život míjí a na živo jsem ho snad ani neviděl nebo si to nepamatuju-nějaká výstava určitě prezentovala. Takže ať poradí zkušenější a více vědící
Patrik.01
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat na kuřátka faverolek. Některé jsou větší a mají menší letky a žlutší peří. Jiné jsou menší, ale letky znatelně větší, ale jenom lehce žluté zbarvení. Je to pohlavní dimorfismus mezi slepičkou a kohoutkem?
zdravím, faverolky jsem měla a poznáte je jednoduše, kohoutkům začne na ramínkách růst tmavé peří. Ať mají letky jaké chtějí, toto je nejlepší rozlišení pohlaví. Budete si muset ještě chvilku počkat
Dobrý den, "kuřákům", budou 2 měsíce a už mám dlouho jasno jak na tom jsem.. Mám 6 kohoutků s 4 slípek, ale co mě udivuje je variabilita mezi kohoutky, sami se podívejte. Myslíte že jsou křížení nebo se teprve vybarví? Všichni mají 5 prstů na každé nože a jsou hezký oddělený od sebe. Rousy a vousy taky rostou. Jeden má fialové odlesky na sedlovém závěsu. Díky za rady.