Česká zlatá kropenka x Hempšírky

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.6.2019 12:54
ZechLe

XXX.XXX.24.21

Dobrý den, mám kuřátka české zlaté kropenky a ráda bych je spojila v dospělosti s hejnem hempšírek včetně kohouta. Nebude na ně kohout hempšírky moc velký? Nechci je na chov, ale slyšela jsem názor, že by jim velký kohout mohl při pojímání ublížit. Děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2019 13:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

ZechLe napsal(a):
Dobrý den, mám kuřátka české zlaté kropenky a ráda bych je spojila v dospělosti s hejnem hempšírek včetně kohouta. Nebude na ně kohout hempšírky moc velký? Nechci je na chov, ale slyšela jsem názor, že by jim velký kohout mohl při pojímání ublížit. Děkuji za odpověď

Nějak snesitelné to je, ale není to ideální. Mohl by jim trochu dřít záda. Ale myslím, že pokud bude mít slepic hodně, tak by to mohlo jít v pohodě.
Samozřejmě je větší riziko, že se ve slípce při páření rozbije vejce, než kdyby na ni skákal lehký. Ale nemyslím, že se to stane.

14.6.2019 13:48
ančovička1

XXX.XXX.35.128

A nebylo by jednodušší kohouta hempsirky zlikvidovat a koupit kohouta ke kropenkam?spokojeni by byli vsichni

14.6.2019 14:46
ZechLe

XXX.XXX.24.21

Děkuji za odpověď i reakci, to právě nechci. Kohout je moc krásný, má klidnou povahu a mám k němu vztah. Nechci ho zlikvidovat, když to nebude nutné.

14.6.2019 17:00
jo012810

XXX.XXX.101.35

Záleží na počtu slepic a na výběhu v kterém jsou umístěné. Při velkém, spíše neomezeném výběhu nebude problém. Při málo slepicích a malém výběhu může nastat problém, který může zapřičinit i poranění češek.

Přidejte reakci

Přidat smajlík