Korman

XXX.XXX.220.47
Dobrý deň. Prosím vás vie mi niekto poradiť ohľadne prepelic? Asi dva dni dozadu sa mi vyliahly a poniektoré z nich nevedia chodiť, len sa tak ťahajú po zemi na bruchu a kopu nohami do stran. Vyzerá to ako keby plávali. Budem rád za akúkoľvek radu.
Uživatel s deaktivovaným účtem

roznožka.
Korman

XXX.XXX.220.47
napsal(a):
roznožka.
Čo to je? Ako sa to dá liečiť?

Je to způsobeno špatným-klouzavým povrchem v líhni/odchovně. A zpravuje se svázáním noh k sobě.
Korman

XXX.XXX.220.47
Mal by som ešte jednu otázku. Prepelicky budú mať skoro týždeň a stáva sa mi často že jedno kuriatko leží na boku a nehýbe sa len sem tam kope nohami naokolo. Na pohľad vyzerá ako keby bolo už po ňom. Nič nepije a nič ani nezje. Cca po dvoch dňoch je po ňom a zas to chytí druhé a to ísť dookola. Mám ich v teple a kŕmime ich vajíčkami a srotom ( zmes pšenice a kukurice) stále majú príjem čerstvej vody.
Ďakujem za radu.
Korman

XXX.XXX.137.44
Napadla ma jedna vec... Vždy keď mením vodu za čerstvú tak je studená a tak ma napadlo či to nieje tým.

Může být.
Ono u mláďat zvláště hrabavých se nedoporučuje podávat studenou vodu. Mohou na to hynout.
Dávejte vlažnou. A když jde o křepelky, tak ty jsou na promočení háklivější a ideální je, když do vody moc nešlapou. Však tomu uzpůsobte napáječku, jestli to jde, trochu zvedněte, ale aby zobáčky dosáhly.
A k tomu krmení-s křepelkami bych neexperimentoval. Kupte jim směs pro křepelky (odchov), krůťata nebo bažanty. Sám mám teď křepelátka a po 4 dnech už jsou znatelně větší-na směsi pro krůty.
POdle mě je to z krmení. Jednou nám došla křepelčí směs a manžel našrotoval pšenici a dal to křepelkám. Muselo jim to ucpat trávení. A projevovalo se to tak, že jednu hodinu nic, vypadaly čile a další hodinu už ležely na zemi a dodělávaly. Změnili jsme krmení zase za směs pro křepelky a úhyny se zastavily.
rejpal

XXX.XXX.194.199
Nějka mi uniká smysl dávat vlažnou vodu. Ona stejně během chvilky vychladne na teplotu okolí.
Úplně stačí dávat odstátou vodu. A expedimenty s krmením bych nechal na dospělé kusy. Tím že ve vývinu nebudou mít vše potřebné na nich může nechat následky na celý jejich život.
Však jedno kuře sežere asi 1kg. Což je nějakých 15 korun na jedno kuře. Na to stačí prodat 8 vajec od dospěláků a náklady na vykrmení jsou doma.
Korman

XXX.XXX.6.4
No zmes som vymenil za kvalitnú s vitamínmi, vodu majú odstatu a čerstvú ale úhyn sa nezastavil. Priemere 2ks denne zhynu. Majú teplo zabezpečene infra. ziarovkou a cez menšie otvory prísun čerstvého vzduchu. Tak teda ja už neviem v čom je chýba.
rejpal

XXX.XXX.194.199
Nejsou ty otvory moc malý? Jakou tam maj teplotu? Nejsou náhodou z té infralampy a žárovky upečený?
Korman

XXX.XXX.220.47
Je to drevená krabička ktorá má rozmery 50-50-100. Otvorí sú tam 8x a každý má 1,5cm k tomu dvierka niesu tesne takže okolo nich ide dostatok vzduchu. Teplota je meraná digitálne aj z vlhkostov ktorá je 34 stupnov a vlhkosť 50%. A nemyslím si že sú upečené lebo sedia len pod ziarovkou pokiaľ nebehaju po okolí.