3tydenni kuřata- mužů dat ven?

Maransky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2019 11:37
Skyvka

XXX.XXX.125.64

Dobrý den, jsem začátečník v chovu slepic. Koupila jsem kuratka maransek, mají teď 3 tydny. Je jich 14 a mám je zatím doma ve velké dřevěné bedne, ale začali mi z ni utíkat. Mohu je dat v tomto počasí do venkovního výběhu? Nebo zatím mít doma a bednu částečně zvrchu zadelat? A pokud můžou byt venku, tak i přes noc nebo na noc domu? Děkuji za rady a přeji hezky den.

Uživatel s deaktivovaným účtem

15.6.2019 11:55

môžeš - oplotený výbeh, slnko aj tieň, dostatok vody a žrádla, na noc zavrieť do kurína - voliéry.

15.6.2019 11:56
ančovička1

XXX.XXX.220.127

3tydenni krata klidne dejte ven,nejlip na střiženy travnik,misku s piskem na hrabani..,udelejte ohradku z pletiva,pod stromy,keře,slunce by je spalilo.. dejte jim tam bednicku,aby do ni mohla zalezt,kurata,ale i slepice rády odpocivaji schované..nebo rovnou maly kurnicek,do stinu..na noc do kurnicku,poradne zavrit proti predatorum nebo zavrit do kotce kralikarny,zabezpečené proti vniknuti potkanu,kun,lasicek..venku je teplo,tak už vyhrivat nemusite..

15.6.2019 21:35
Skyvka

XXX.XXX.125.64

Moc děkuji všem rady. Kuratka jsou venku a spokojena 🙂

17.6.2019 09:55
ladd

XXX.XXX.34.47

A za dva týdny, až se rozkoukají a poporostou, je můžete pustit na volno.

17.6.2019 17:58
achula

XXX.XXX.158.118

Dobry den, mam tridenni kurata pod kvocnou, je v kleci ale uz by chtela vodit. Ochrani kurata pred kockama? Loni jsem mela jinou kvocnu a nebyl zadny problém, kocky se normalne slepic boji. Jenze tahle cica je nova a vytahala mi z klece maly kralicky co byly pod matkou. A kvocna je taky nova tak nevim zda nebude hloupa jako ta kralice ?

17.6.2019 23:50

achula napsal(a):
Dobry den, mam tridenni kurata pod kvocnou, je v kleci ale uz by chtela vodit. Ochrani kurata pred kockama? Loni jsem mela jinou kvocnu a nebyl zadny problém, kocky se normalne slepic boji. Jenze tahle cica je nova a vytahala mi z klece maly kralicky co byly pod matkou. A kvocna je taky nova tak nevim zda nebude hloupa jako ta kralice ?

cice daj lopatou po hlave a zakop. keď chceš pošlem ti 3 náhradné

18.6.2019 07:24
achula

XXX.XXX.158.118

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
cice daj lopatou po hlave a zakop. keď chceš pošlem ti 3 náhradné

Joj vsak malem se stalo ! Kdyby nemela mladé tak je uz zakopana.

A.k

21.6.2019 21:59
A.k

XXX.XXX.99.215

Neví prosím někdo o jaký druh se jedná ?

21.6.2019 22:12

A.k napsal(a):
Neví prosím někdo o jaký druh se jedná ?

Gallus gallus domesticus

A.k

22.6.2019 10:18
A.k

XXX.XXX.99.215

Neví ještě někdo prosím o jaký druh se jedná? Předem děkuji za odpovědi

22.6.2019 12:24

A.k napsal(a):
Neví ještě někdo prosím o jaký druh se jedná? Předem děkuji za odpovědi

Gallus gallus domesticus. Vám jde o plemeno. Základ: odkud máte vejce? Něco je vyprodukvalo. Nebo jste koupil neznámá kuřata na trhu? Jako co jste je koupil? Ono prostě mnohdy nejde ve věku cca 14 dnů poznat, oč jde, pokud to nejsou nějaká vysoce specializovaná plemena (araukány, ayam cemani, hedvábky apod.).

A.k

22.6.2019 12:30
A.k

XXX.XXX.99.215

Gallus gallus domesticus. Vám jde o plemeno. Základ: odkud máte vejce? Něco je vyprodukvalo. Nebo jste koupil neznámá kuřata na trhu? Jako co jste je koupil? Ono prostě mnohdy nejde ve věku cca 14 dnů poznat, oč jde, pokud to nejsou nějaká vysoce specializovaná plemena (araukány, ayam cemani, hedvábky apod.).

Právě že jsme je koupily jako kuřata ale ten prodejce nám vůbec neřekl co je to za plemeno tak nevím co je to za plemeno

H.d

22.6.2019 15:09
H.d

XXX.XXX.99.215

Dobrý den neví někdo prosím co je to za plemeno a jestli to bude kohout nebo slepice? Předem děkuji za odpovědi

22.6.2019 16:36
kastef

XXX.XXX.69.65

H.d napsal(a):
Dobrý den neví někdo prosím co je to za plemeno a jestli to bude kohout nebo slepice? Předem děkuji za odpovědi

asi je to kohoutek.

Tom_07

22.6.2019 18:09
Tom_07

XXX.XXX.99.215

Mám 2kachny a 1 kačera a mám problém s tím že už obě kachny 2 týdny nesnesly ani jedno vejce neví někdo proč ? Jestli nejsou nějak nemocní nebo co jim je?

Lukáš.V

22.6.2019 23:02
Lukáš.V

XXX.XXX.99.215

Neprodává někdo hedvábničky z okolí Rakovníka nebo popřípadě jestli někdo někoho nezná kdo je zrovna prodává předem děkuji 🙂

23.6.2019 06:16

Sakra to se všichni zbláznili nebo je to nějaká sranda co nechápu, že takhle pitomě nesmyslně píší do vláken, absolutně mimo téma?!!

23.6.2019 06:20

Mimochodem, je to slepice, slepice , slepice, její fotku cpete všude a už toho laskavě nechte, kdyby někdo věděl, co to je za plemeno, už vám to dávno napsal, ať je od vás i toho kura pokoj

23.6.2019 08:02

A.k napsal(a):
Právě že jsme je koupily jako kuřata ale ten prodejce nám vůbec neřekl co je to za plemeno tak nevím co je to za plemeno

A nenapadlo vás se zeptat?.... Ono na trhu je větší pravděpodobnost s takovýmto prodejcem, že chytá hejly a prodává jim své pŕebytečné kohouty. Fér prodejce by vám minim. sdělil, co to prodává. Znáte to pořekadlo, líná huba..... Nic ve zlém, poučení pro příště

Luky.V

23.6.2019 08:44
Luky.V

XXX.XXX.99.215

A nenapadlo vás se zeptat?.... Ono na trhu je větší pravděpodobnost s takovýmto prodejcem, že chytá hejly a prodává jim své pŕebytečné kohouty. Fér prodejce by vám minim. sdělil, co to prodává. Znáte to pořekadlo, líná huba..... Nic ve zlém, poučení pro příště

Já se ho i ptal ale on to furt zakecával

23.6.2019 09:29

Luky.V napsal(a):
Já se ho i ptal ale on to furt zakecával

no tak v tom případě jsou to kohoutci dvorkové křižovatky.

Luky.V

23.6.2019 17:38
Luky.V

XXX.XXX.99.215

Dobrý den nemá někdo foto jak vypadají měsíční kuřata gallus gallus domesticus?předem děkuji

23.6.2019 19:13
jo012810

XXX.XXX.101.35

Toto jsou gallus gallus domestikus, plemene rousná zakrslá porcelánová ve stáří 6 týdnů.

23.6.2019 20:56
ančovička1

XXX.XXX.27.103

jo012810 napsal(a):
Toto jsou gallus gallus domestikus, plemene rousná zakrslá porcelánová ve stáří 6 týdnů.

Mate krásná kuratka gallus gallus domestikus😁,potrebovala bych 2 pekne kohoutky rousniček,ale bydlite daleko..😢

Luky.V

23.6.2019 21:36
Luky.V

XXX.XXX.99.215

Dával jsem sem fotku kuřete a ptal jsem se jestli někdo neví co je to za plemeno a všichni mi psali že je to gallus gallus domesticus ale gallus gallus domesticus má na nohou peří ale moje kuřata to nemají tak to nemůže být gallus gallus domesticus

23.6.2019 21:44
Patrik.01

XXX.XXX.13.63

Luky.V napsal(a):
Dával jsem sem fotku kuřete a ptal jsem se jestli někdo neví co je to za plemeno a všichni mi psali že je to gallus gallus domesticus ale gallus gallus domesticus má na nohou peří ale moje kuřata to nemají tak to nemůže být gallus gallus domesticus

Omlouvám se, ale u mě nejste chovatel, protože Gallus gallus domesticus je označení pro KURA DOMÁCÍHO to zahrnuje všechny plemena slepic a jejich křížence (a to je i to na co se tady jako u b.... ptáte). Je to to samé jako Bos taurus to zahrnuje jak holštýnku tak jerseyku tak všechny plemena a jejich křížence.... škoda, že ty pipky dorazili až k vám ...

Luky.V

23.6.2019 21:56
Luky.V

XXX.XXX.99.215

Patrik.01 napsal(a):
Omlouvám se, ale u mě nejste chovatel, protože Gallus gallus domesticus je označení pro KURA DOMÁCÍHO to zahrnuje všechny plemena slepic a jejich křížence (a to je i to na co se tady jako u b.... ptáte). Je to to samé jako Bos taurus to zahrnuje jak holštýnku tak jerseyku tak všechny plemena a jejich křížence.... škoda, že ty pipky dorazili až k vám ...

Nechte si ty hloupé řeči ano? já se jen zeptal a kdo řekl že jsem chovatel hmmmm?

23.6.2019 21:57
ančovička1

XXX.XXX.27.103

😁ja myslim,že už se Luky poučil a ma v tom jasno..ještě bude muset hodně studovat,hlavně ta plemena...kohoutek je sice hezký ,ale zřejmě kříženec a příště si pořídí opravdu
čistokrevne plemeno😁

24.6.2019 15:49
ladd

XXX.XXX.34.48

Mimochodem, je to slepice, slepice , slepice, její fotku cpete všude a už toho laskavě nechte, kdyby někdo věděl, co to je za plemeno, už vám to dávno napsal, ať je od vás i toho kura pokoj

NE! Je to kohout, kohout, kohout.

Luky.V

24.6.2019 15:56
Luky.V

XXX.XXX.99.215

ladd napsal(a):
NE! Je to kohout, kohout, kohout.

Asi tak no

Luky.V

24.6.2019 16:26
Luky.V

XXX.XXX.99.215

Dobrý den může se stát že 1 měsíční kuřata Brahmánek nemají na nohou žádné peří ?

janadivoženka

24.6.2019 16:28
janadivoženka

XXX.XXX.76.164

A Luky V. je troll, troll, troll. Je jich tu mnoho. O chovu čehokoliv mají většinou nulové vědomosti.

Luky.V

24.6.2019 16:56
Luky.V

XXX.XXX.99.215

janadivoženka napsal(a):
A Luky V. je troll, troll, troll. Je jich tu mnoho. O chovu čehokoliv mají většinou nulové vědomosti.

Nepochopil jsem?

24.6.2019 16:59

Luky.V napsal(a):
Dobrý den může se stát že 1 měsíční kuřata Brahmánek nemají na nohou žádné peří ?

Myslím, že nemusíte mít brahmánky. Už malé tam mají chmýří. I jejich kříženci.

Luky.V

24.6.2019 17:41
Luky.V

XXX.XXX.99.215

Dával jsem do líhně vejce od našich Brahmánek a 3 z 20 se vylíhli bez chmýří a jsem si jistý že to jsou brahmánky ale nemají chmýří

24.6.2019 17:52
ančovička1

XXX.XXX.27.103

..hodně chmyri😁..tak to brahmy nebudou,kurata jsou take o dost větší oproti strednim plemenum slepic..

Luky.V

24.6.2019 19:39
Luky.V

XXX.XXX.99.215

ančovička1 napsal(a):
..hodně chmyri😁..tak to brahmy nebudou,kurata jsou take o dost větší oproti strednim plemenum slepic..

Právě že tyhle už v 1 měsíci byli 2× větší než třeba kuřata dominant

25.6.2019 11:06

Luky.V napsal(a):
Právě že tyhle už v 1 měsíci byli 2× větší než třeba kuřata dominant

Vite, ze jsou to vejce od brahmanek? Mate vice plemen a neoddelena hnizda? Vite 100%, ze jsou to brahmanci vejce? A fotku kurat kate? Jaky je puvod dospelych brahmanek? Klidne tam muze byt v predcich chyba a ta se projevila v teto generaci.

Jan.h

26.6.2019 13:38
Jan.h

XXX.XXX.99.215

Mám v líhni 45 vajec od Maransek když se ty kuřátka vylíhnou budou mít chmýří na nohou i v dospelosti a nebo to budou mít jen kuřátka

26.6.2019 15:06

Jan.h napsal(a):
Mám v líhni 45 vajec od Maransek když se ty kuřátka vylíhnou budou mít chmýří na nohou i v dospelosti a nebo to budou mít jen kuřátka

V dospělosti taky ale peří. Maranska má takové ty punčošky. Existuje i varianta bez, ale u nás se myslím neuznává.

Miky_

26.6.2019 21:55
Miky_

XXX.XXX.99.215

Zdravím budu mít úplně poprvé slepice Maransky chci se zeptat zda jsou větší než slepice dominant

Přidejte reakci

Přidat smajlík