Sulmtálky a Štýřanky

Sulmtálky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2019 13:33
keckas

XXX.XXX.219.213

Dobrý den,

Chová někdo z vás sulmtálky nebo štýřanky? Ráda bych příští rok rozšířila chov a pořídila kohoutovi pár nepříbuzných slepiček.

Počítám se mezi začínající chovatele. Vloni jsme si postavili (resp. Nechali postavit kurník) a pořídili čtyři hybridy. Jedna se nám na jaře rozkvokala a z 9 vajec (objednano u chovatele) se vylíhlo 5 kuřátek, 3 sulmtálky a 2 štýřanky. Bohužel jedno kuřátko uhynulo a zůstala nám jedna slepička štýřanky a 3 kohouti. Ráda bych si toho nejlepšího nechala a příští rok zkusila nechat vysedět další sulmtálky.

To malé na fotkách je domek pro kvočnu s kuřaty, kurník je to velké vzadu :) odpoledne vypoustim dospělé slepice do druhého výběhu a kvočna s kuřaty mají k dispozici 40m2

20.12.2021 21:33
petrazmikulova

XXX.XXX.80.13

Dobrý den,

s chovem Štýřanek teprve začínám. Ráda bych s Vámi byla v kontaktu, chovatelů tohoto plemene je v ČR poskrovnu. Můžeme se propojit i jinak než zde.
Za případné info předem děkuji

Petra Janelová

30.1.2022 12:03
marekd

XXX.XXX.36.116

Dobry den, tiez by som rad sa nakontaktoval na viac chovatelov ale plemena Sulmtalka. Ci uz tu cez ifaunu alebo aj inak. Som z okresu Senica SR

30.1.2022 14:03
peter z bratislavy

XXX.XXX.149.193

štýranky v Rakúsku a zoznam ich chovateľov:

Upraveno Adminem 10.2.2023 - osobní údaje

30.1.2022 20:27
Mima79

XXX.XXX.223.61

Ebay.de,bruteier sulmtaler,altsteier,je tam spousta inzerátů násadových vajec sulmtálek,štýřanek. Já mám násadovky sulmtálek z Rakouska,Burgeland. Mám čtyrdenní kuřata,zda dorostou mohu kohouta přenechat na příští sezonu.

31.1.2022 16:57
peter z bratislavy

XXX.XXX.149.193

Určite je lepšie a istejšie brať hydinu, či NV od registrovaného chovateľa, ako od anonymných inzerátov na E bay a potom zažiť sklamanie.

31.1.2022 19:22
Mima79

XXX.XXX.223.61

Peter i ze stránek KLEINTIERZUCHT.AT odkud jste opsal adresy chovatelů sulmtalek a styranek,může být budoucí chovatel zklamaný. Za mne jsou všechny zakoupené NV ze zahraničí risk,zda tedy chovatele neznám. Rakouský chovatel také není ten top,i když je v registrován.
Škoda,že náš CSCH nemá taky takovou evidenci chovatelů,jako mají v Rakousku.

1.2.2022 11:32
peter z bratislavy

XXX.XXX.149.193

Samozrejme, že sa môže stať aj to, že z poslaných NV sa skoro nič nevyliahne (stalo sa aj mne) a u známej špecializovanej chovateľky. Ale je vždy lepšie kupovať od registrovaných chovateľov, ako od úplne neznámeho z E-bay, kde sa deje hodne podvodov, čo som čítal sťažnosti nemeckých chovateľov. Na to slúži FB skupina
"Negative Gefluegel"), A najlepšie je zajsť si k chovateľovi priamo a vidieť chov a podmienky chovu. A aj preto je dobre poznať adresy a skúsiť tých, čo sa Vám aj vzdialenosťou pozdávajú...Alebo sa dá aj listovať v katalogoch z výstav a tam hľadať, čo je však pracnejšie.

Přidejte reakci

Přidat smajlík