Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.6.2019 15:04
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

Dobrý den mám problém takto už je kuře dva dny pipa vystrkuje zobacek ,rosim a furt nic vyklube se nebo už je konec ? Mam mu pomoci?

19.6.2019 16:43
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Kuře se vám lihne z opačné,zúžené szrany vejce..takova kurata se velice špatně lihnou,vetsinou se jim to nepodari..jak dlouhou má inkubaci?..21 nebo už vice dni?

19.6.2019 17:03
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

21 den to bylo v pondělí

19.6.2019 17:54
frikmon

XXX.XXX.253.46

Dobrý den, kuře už vyloupněte ze skořápky má očividně tuhý kořínek. Pokud bude mít vtažený žloutkový vak a běháky v pořádku tak to bude normální kuře jako všichni ostatní. Otočení polohy ve vejci není genetická vada jen vývojová a to buď špatným skladováním vejce-špičkou nahoru, nebo během líhnutí v líhni špatným otáčením atd. Já to mám běžně u bojovnic-snáší téměř kulatá vejce jak golfový míček a taky všechny správně neuložím na plato ,,špičkou´´ dolů.
Dlouhé líhnutí je způsobeno tím že se ve vejci nemůže točit a správně se vyklovat ven.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.6.2019 17:58

Já takovýmto kuřatům udělám dírku dost velkou na dýchání, nechám je uležet (aby nebyla krvavá a vtáhly se pupky) a pak opatrně oloupu, když nemůže ven, tak ho vytáhnu za hlavu. Už jsem takto špatně otočené kuře zachránil.

19.6.2019 18:44
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Já takovýmto kuřatům udělám dírku dost velkou na dýchání, nechám je uležet (aby nebyla krvavá a vtáhly se pupky) a pak opatrně oloupu, když nemůže ven, tak ho vytáhnu za hlavu. Už jsem takto špatně otočené kuře zachránil.

Takže mam oloupat skorapku zvětšit diru a nechat ho ať to zkusí když ne tak pomoct?

19.6.2019 18:52

Zdenanek86 napsal(a):
Takže mam oloupat skorapku zvětšit diru a nechat ho ať to zkusí když ne tak pomoct?

ono nemůže už nic zkoušet, leze opačným koncem takže poměry ve vejci jsou jiné než by byly normálně. nemůže se vzepřít nohama, aby se otočilo a začalo zipovat.

jde o to, že při pomoci vy musíte postupovat pomalu, protože nevíte, jestli už není skořápka krvavá, případně jestli je vtažený pupek.

19.6.2019 20:10
ančovička1

XXX.XXX.35.128

..tak,tak..pomalu kolem dirky odloupnete skořápku,abyste uvolnil hlavicku,pokud blána nebude krvácet,je to v pořádku a muzete pomalu pokracovat po obvodu,nebojte se toho..povytahnete hlavičku ven a pomalu pokračujte v loupani..kuře by melo být už dolihnute,pupik zavřený,kdyby bláha krvácela,tak ho ještě nechte ve skořápce..ale nekdy se to bohužel nepodaří..

19.6.2019 20:33
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

Tak kuře je venku nedovtazeny pupik nestrebany zloutek velky pupek vse co je chyba v lihnuti moje první asi zustanu u kvocen na tohle nemám dekuji za rady

19.6.2019 20:49
ančovička1

XXX.XXX.220.127

..no,to nic..,to se stává,takova kuřata i po dolihnuti,kdy se pupik pozdeji zatahne,stejně preziji jen par dni..porucha behem lihnuti nebo genetika,to se občas stane každému..kolik jste lihnul kuřat?ostatni v pořádku?jaké plemeno jste lihnul?..jen pro zajimavost😀

19.6.2019 21:10
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

ančovička1 napsal(a):
..no,to nic..,to se stává,takova kuřata i po dolihnuti,kdy se pupik pozdeji zatahne,stejně preziji jen par dni..porucha behem lihnuti nebo genetika,to se občas stane každému..kolik jste lihnul kuřat?ostatni v pořádku?jaké plemeno jste lihnul?..jen pro zajimavost😀

Lihnul jsem jen čtyři vajicka na zkoušku dve nic jedno udelalo dirku a ticho asi uhynulo ve vajicku a jen tenhle drobeček to dotahl aspoň sem ale v sobotu by měla mít kvocna nechtela zasednout tak jsem zkusil tohle a mam rousne zakrsle

19.6.2019 21:33
ančovička1

XXX.XXX.220.127

To je mi lito..asi jste měl nejakou malou lihen,nevalné kvality a asi zadnou zkusenost s lihni..rousničky chovam také,od kvetna by nejradši vsechny seděly a nejlip v jednom hnízdě😁..občas je objevim sedet na vajickach,kde bych to nikdy nečekala,ted jsem jednu objevila na vejcich v jeslich u koz..ma tam asi deset vajíček,tak už ji musim nechat dosedět😂..mam jich "málo"😁..tak snad se vam příště zadari lépe,ještě je casu dost😀

20.6.2019 20:30
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

ančovička1 napsal(a):
To je mi lito..asi jste měl nejakou malou lihen,nevalné kvality a asi zadnou zkusenost s lihni..rousničky chovam také,od kvetna by nejradši vsechny seděly a nejlip v jednom hnízdě😁..občas je objevim sedet na vajickach,kde bych to nikdy nečekala,ted jsem jednu objevila na vejcich v jeslich u koz..ma tam asi deset vajíček,tak už ji musim nechat dosedět😂..mam jich "málo"😁..tak snad se vam příště zadari lépe,ještě je casu dost😀

Ještě jeden dotaz jak se chovaji kuřata takto vylihnuta normálně nebo nezobou nelitaji atd

20.6.2019 23:40
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Zdenanek86 napsal(a):
Ještě jeden dotaz jak se chovaji kuřata takto vylihnuta normálně nebo nezobou nelitaji atd

Jak to myslite,jak se chovaji?pod kvocnou jsou spokojená,kvocna je učí zobat krmeni (K1),hrabat v mých záhonech,až kytky litaji,vyhrabat žížalu a přetahovat se o ni😂,s kuratky je legrace😂..důležité je,že se o ne máma postará a ochrani je před zvědavými kočkami nebo i malými dravci..

20.6.2019 23:46
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Kuratka vylihnuta asi pred týdnem😀

21.6.2019 05:45
Zdenanek86

XXX.XXX.81.92

ančovička1 napsal(a):
Jak to myslite,jak se chovaji?pod kvocnou jsou spokojená,kvocna je učí zobat krmeni (K1),hrabat v mých záhonech,až kytky litaji,vyhrabat žížalu a přetahovat se o ni😂,s kuratky je legrace😂..důležité je,že se o ne máma postará a ochrani je před zvědavými kočkami nebo i malými dravci..

Myslím to moje pod kvocnou jsem už kuratka měl je to zabava to mate pravdu :-)

21.6.2019 06:33

Zdenanek86 napsal(a):
Myslím to moje pod kvocnou jsem už kuratka měl je to zabava to mate pravdu :-)

Jestli myslíte ta, která musíte vytáhnout a špatně se líhnou, tak obvykle první den více polehávají než ta sama vylíhnutá, ale za chvíli pak začnou být aktivní a ani nepoznáte, kterým jste pomáhal.

21.6.2019 07:11
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Jestli myslíte ta, která musíte vytáhnout a špatně se líhnou, tak obvykle první den více polehávají než ta sama vylíhnutá, ale za chvíli pak začnou být aktivní a ani nepoznáte, kterým jste pomáhal.

..podle mych zkusenosti,kuřata vytažená ze skořápky s nezatazenym pupikem vetsinou chcipnou, bud driv nebo později,jsou slabá,opožděna v porovnanim s ostatnimi a ta,co přežijí,se urcite do chovu nehodi..

21.6.2019 07:35
keckas

XXX.XXX.219.213

Kdy lihnete poslední kuřata? Sedla mi ještě jedna kvočna tak jsem si říkala, že když vydrží do neděle, pár vajíček jí ještě podstrcím, ale nejsem si jistá jestli líhnutí v půlce července není pozdě.
Děkuji

21.6.2019 08:20

keckas napsal(a):
Kdy lihnete poslední kuřata? Sedla mi ještě jedna kvočna tak jsem si říkala, že když vydrží do neděle, pár vajíček jí ještě podstrcím, ale nejsem si jistá jestli líhnutí v půlce července není pozdě.
Děkuji

Není, já jsem líhnul i v půlce listopadu (pod hedvábničkou) a jaký pěkný slepice z toho vyrostly-byli to kříženci vlašky s hedvábničkou. Akorát musíte počítat s pozdějším nástupem snášky u mladých. Červencové by mohly začít snášet tak na jaře, až se oteplí.

21.6.2019 08:24

ančovička1 napsal(a):
..podle mych zkusenosti,kuřata vytažená ze skořápky s nezatazenym pupikem vetsinou chcipnou, bud driv nebo později,jsou slabá,opožděna v porovnanim s ostatnimi a ta,co přežijí,se urcite do chovu nehodi..

S nevtaženým pupkem často zajdou. Neuhynou někdy v případě, že se nechají v líhni se zadečkem ve vajíčku, aby ho ještě vstřebala.
Já jsem už řešil tento problém s nějakým tím kuřetem určitě, dokonce i s kačenkou nebo housetem. Neumře, ale je náchylnější na podchlazení a zpočátku pomalejší a nemusí stačit mámě. Ale pokud dobře žere, tak třeba ve dvou měsících nevíte, které to bylo.

21.6.2019 08:47

keckas napsal(a):
Děkuji

Vše záleží na tom, co čekáváte a jaké máte možnosti. Kdo vystavuje, líhne vždy hned na začátku roku, aby drůbež do podzimních výstav řádně dospěla. Ale chce to teplo odchovnu. Kdo líhne pod kvočnou, je odkázán na to, kdy začne kvokat. Já třeba čekám poslední líhnutí 30.7., za tři-čtyři měsíce, než bude zima, kuřata dostatečně dorostou a že začnou snášet (budou-li to slepice) až v zimně, to mi nevadí. Mám je pro zábavu a radost, takže to až tak moc neřeším.

21.6.2019 09:06
keckas

XXX.XXX.219.213

Není, já jsem líhnul i v půlce listopadu (pod hedvábničkou) a jaký pěkný slepice z toho vyrostly-byli to kříženci vlašky s hedvábničkou. Akorát musíte počítat s pozdějším nástupem snášky u mladých. Červencové by mohly začít snášet tak na jaře, až se oteplí.

Na tom mi zase až tak nesejde. V září by měla začít snášet štýřanka a tuto zimu by ještě měli nést i všichni čtyři hybridi. Do budoucna bych ale chtěla pestrý mix a teď mám možnost vzít si nasadova vejce vlašky, amroksky a sulmtálky. K tomu už mám kohouta sulmtálky (vylíhnutý letos na jaře s mojí štýřankou). Vejce dostanu zítra tak je hned podstrčím kvočně.

21.6.2019 09:38
keckas

XXX.XXX.128.133

Vše záleží na tom, co čekáváte a jaké máte možnosti. Kdo vystavuje, líhne vždy hned na začátku roku, aby drůbež do podzimních výstav řádně dospěla. Ale chce to teplo odchovnu. Kdo líhne pod kvočnou, je odkázán na to, kdy začne kvokat. Já třeba čekám poslední líhnutí 30.7., za tři-čtyři měsíce, než bude zima, kuřata dostatečně dorostou a že začnou snášet (budou-li to slepice) až v zimně, to mi nevadí. Mám je pro zábavu a radost, takže to až tak moc neřeším.

Děkuji, začátek snůšky taky moc neřeším. Důležité je pro mě mít silné zdravé slepičky. Líhnout budu pod kvočnou, podařilo se mi sehnat 12 vajec

23.6.2019 21:05
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

Tak dneska je to pátý den co je venku z vajíčka a zobe je čilejší včera dostal kamarada na spaní trošku ujeté ale nepipa celou noc a teď otázka dneska se mě zatim vylihla dvě kuřata pod kvocnou můžu ho zitra dát večer pod kvocnu ?

23.6.2019 21:42
ančovička1

XXX.XXX.27.103

Můžete,ale hlidat,jak se bude k nemu kvocna chovat a take 5denni kuře nebude vědět,že se ma pod kvocnu schovat..může od ni utéct a přijít k úrazu,ztratit se,pokud neni kvočna zabezpečená,zavřená..

24.6.2019 15:53
ladd

XXX.XXX.34.48

ančovička1 napsal(a):
Můžete,ale hlidat,jak se bude k nemu kvocna chovat a take 5denni kuře nebude vědět,že se ma pod kvocnu schovat..může od ni utéct a přijít k úrazu,ztratit se,pokud neni kvočna zabezpečená,zavřená..

Když se podloží na noc., tak si pětidenní kuře kvočnu zafixuje. Přes den bych si jistý nebyl. Ale jasně, chce to hlídat.

24.6.2019 15:53
ladd

XXX.XXX.34.48

Když se podloží na noc., tak si pětidenní kuře kvočnu zafixuje. Přes den bych si jistý nebyl. Ale jasně, chce to hlídat.

24.6.2019 15:58
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

ladd napsal(a):

Na večer nebo až bude tma? Diky

24.6.2019 16:11
ladd

XXX.XXX.34.48

Pro klid za šera (neznám kvočnu, nevím jak vypadá odchovna, jak jsou zbarvená ostatní kuřata). S baterkou to dělat nemusíte.
Toto kuře ale již potřebuje běhat, jíst a pít. Dejte ho ke kvočně po vylíhnutí všech kuřat,což předpokládám dnes již je. Pokud ne, dejte vylíhlá kuřata k němu a pod kvočnu nechte do zítřka dolíhnout zbylá vejce. Večer pak dejte všechna kuřata kvočně.

24.6.2019 16:17
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

Kvocnu mam v mini kurnicku uzaviratelna bedna kuřata jsou jen dvě (mam starší slepicky asi už to nebude ono ) jedno kuře stejně barevné druhé žluté večer zkusim a uvidim diky za radu

24.6.2019 16:27
ladd

XXX.XXX.34.48

Kvočna nemusí jinak velké kuře, než jsou ta její, přijmout. Zítra ráno si přivstaňte a hlídejte reakci kvočny. (Pokud se včera vylíhla jen dvě kuřata a nebyl předpoklad, že se nějaká další budou ještě líhnout, mělo být přidáno již včera večer. Pokud dnes již s kuřaty chodila, mohla je dostat do oka. No uvidíme.)

24.6.2019 16:30
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

ladd napsal(a):
Kvočna nemusí jinak velké kuře, než jsou ta její, přijmout. Zítra ráno si přivstaňte a hlídejte reakci kvočny. (Pokud se včera vylíhla jen dvě kuřata a nebyl předpoklad, že se nějaká další budou ještě líhnout, mělo být přidáno již včera večer. Pokud dnes již s kuřaty chodila, mohla je dostat do oka. No uvidíme.)

Ma pod sebou ještě jedno vejce tak ji ho cenznu za ni

24.6.2019 16:46
ladd

XXX.XXX.34.48

Nasazoval jste všechna vajíčka ve stejný den (někteří začátečníci to tak nedělají)? Pokud ano, vejce nechte ještě do rána pod kvočnou a kuře dnes večer večer přidejte. Měnit ho za vejce nemusíte, kvočny si to spočítat neumějí.
Jestli jste nasazoval postupně, měl by jste vylíhlá kuřata dát pod žárovku k tomu jednomu a zkusit je pak podložit všechna najednou až se to poslední kuře vylíhne.

24.6.2019 16:58

Já jsem dával 5 dní stará kuřata (19 kusů) ke kvočně. Musela být tak dlouho doma kvůli prvotnímu přeléčení kokcidiózy. A hejno kuřat se ke kvočně přidalo, dával jsem jí je za světla. Prospívají.

24.6.2019 17:03
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

ladd napsal(a):
Nasazoval jste všechna vajíčka ve stejný den (někteří začátečníci to tak nedělají)? Pokud ano, vejce nechte ještě do rána pod kvočnou a kuře dnes večer večer přidejte. Měnit ho za vejce nemusíte, kvočny si to spočítat neumějí.
Jestli jste nasazoval postupně, měl by jste vylíhlá kuřata dát pod žárovku k tomu jednomu a zkusit je pak podložit všechna najednou až se to poslední kuře vylíhne.

Daval na jednou ale jak rikam mam starší slepice asi oplozenost nebude dobra musim postupně doplnit mladšími pristi rok sehnat nasadbu tento rok chci vyměnit kohouta a zmenit kmen kuře zkusim dat udelam jim michanici a uvidim

24.6.2019 18:58
Zdenanek86

XXX.XXX.200.2

Tak už je tam dal jsem jim michanici kvocna zacala zobat a ono se hned přidalo kvocna nic ještě mu ukazovala tak snad to bude dobry pro jistotu jsem zavřel bednu aby neuteklo někam ven ještě aby věděl že se ma večer nacpat pod ní

25.6.2019 12:29
ladd

XXX.XXX.34.48

Dopadlo to nejspíš dobře, protože se jednalo o kvočnu, pod kterou se právě vylíhla kuřata. Pokud by jste někdy v budoucnu dával kuřata kvočně, pod kterou se kuřátka nelíhla, musíte je dát opravdu na noc a přímo pod kvočnu, ne vedle ní. Jinak je velké riziko, že je nepřijme.
Jestli je kuře pod kvočnou, jste měl večer zkontrolovat!!

25.6.2019 12:37
Zdenanek86

XXX.XXX.20.189

ladd napsal(a):
Dopadlo to nejspíš dobře, protože se jednalo o kvočnu, pod kterou se právě vylíhla kuřata. Pokud by jste někdy v budoucnu dával kuřata kvočně, pod kterou se kuřátka nelíhla, musíte je dát opravdu na noc a přímo pod kvočnu, ne vedle ní. Jinak je velké riziko, že je nepřijme.
Jestli je kuře pod kvočnou, jste měl večer zkontrolovat!!

Dopadlo to dobře večer jsem sel na kontrolu jestli je pod ni a vykukovali na mě tři hlavy z kvocny no jo no chybami se člověk učí vim že jsem vse pos... od začátku příští lihnuti budu moudřejší (kvalitnější lihen,vic si toho precist a radsi se stokrát zeptat než to zase takhle pos...) Jinak diky za rady!!!!!!!

26.6.2019 12:49
keckas

XXX.XXX.219.213

Kvočnu jsem si půjčila od švagrové a do rána jsem měla že 6 vajec 4 kuřátka. Původně seděly 2, ale jedna začala na kuřata útočit, tak jsem ji vyhodila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík