Kachna do bytu

Kachny pekingské
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Ela0090

21.6.2019 14:07
Ela0090

XXX.XXX.210.166

Dobrý den, chci si do bytu pořídit kachnu a nevím jak ji sehnat, aby byla pod deset minut. No, aby první co po vylíhnutí uvidí jsem byla já. Nevíte kde bych si mohla převzít kachně? Nebo nevylíhnuté vajíčko? Teda, jestli to jde.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.6.2019 14:14

Jako apríl dobrý, jen je 21.6.....
Je vidět, že nevíte o čem mluvíte, počkejte, až vám napíšou ti, co odchovávají malá kachňata NA PŘECHODNOU DOBU doma. Smrad, smrad, kravál, smrad. Kachna je hejnový tvor, samotná se bude trápit. V bytě je to, s prominutím, zhovadilost.
To nevylíhlé vajíčko byste chtěla dolíhnout jak? Budete ho nosit v podpaždí a mít plivníka?

MišaH.

21.6.2019 14:23
MišaH.

XXX.XXX.240.46

Ela0090 napsal(a):
Dobrý den, chci si do bytu pořídit kachnu a nevím jak ji sehnat, aby byla pod deset minut. No, aby první co po vylíhnutí uvidí jsem byla já. Nevíte kde bych si mohla převzít kachně? Nebo nevylíhnuté vajíčko? Teda, jestli to jde.

Co Vás k téhle touze vede? Fanynka seriálu Přátelé?

21.6.2019 14:44
2mazutak

XXX.XXX.6.190

no nádhera.viděl jsem hada čůrat,slona blít a z romské maringotky vytržené prkno .ale tohle ještě ne .jste svéprávná.

21.6.2019 15:06
petr008

XXX.XXX.193.159

Pokud si neděláte srandu, tak odpovím asi tak - jde všechno, když se chce, ale bude to od Vás vyžadovat spoustu (fakticky moc) času a péče na odchov do dospělosti nebo než si na Vás kachně zvykne. Pokud ho mít nebudete, počítejte s tím, že samotné káčátko vám uhyne. Nevylíhlé vajíčko je pitomost 1. řádu. Káčátko těsně po vylíhnutí potřebuje zahřívat a svítit žárovkou v uzavřeném prostoru (např v krabici od banánů). Co když půjdete do práce a od žárovky vám chytne byt? Já bych si to nelajzl. A jak tu už zaznělo, kachna je hejnové zvíře. To mu můžete nahradit Vaší společností, ale budete schopná jí tu společnost dělat celý den? A co až kachna vyroste a začne vám v bytě s.r.á.t? Tu nikdy nenaučíte chodit na záchod jako kočku nebo psa. Bude vám s.r.á.t kde se jí zachce, kdy se jí zachce a jak se jí zachce. Počítáte s tím?
Ale možná jste členkou nebo voličkou Pirátské strany, vyznáváte alternativní směry a bydlíte ve sqotu. Pak je kachna samozřejmě skvělou volbou. Jen dejte pozor, až bude nějaký travní dýchánek, aby vám ji soudruzi spolupiráti neznárodnili... Přeji pěkný den .

21.6.2019 15:12

Můžete mít kachnu jako mazlíčka.
Může být takto spokojená, ale:
-potřebuje společnost, takže ji budete tahat všude u sebe, pokud ji chcete nechávat někde, musíte mít dvě, aby si dělaly společnost
-musíte ji venčit i k vodě ven
-počítejte s tím, že kachna zapáchá (i při čištění 2* denně) a rozmáčí podestýlku
-když je sama, tak volá, je hlučná (samice teda nesnesitelně) a trpí samotou
-krmit kachnu není náročné, krmí se převážně obilím, jinak hodně sama najde, když je na trávníku
-její trus kromě zápachu je takový vodnatý
-budete muset vystavět pro ni něco jako voliéru

A to kachně si sežeňte klidně i 3-4 dny staré, s tím imprintingem (vtištěním) to není tak žhavé. Já si koupil z líhně 4denní káčata pod kachnu a než jsem je dovezl, tak už byly zvyklé na mě a totálně ochočené.
Zvolil bych na ochočení kachnu zakrslou, divokou, mandarinskou, karolinskou, hvízdáka.

Já osobně do bytu bych kachnu netahal.
Kachnu na mazlíka je dobrý nápad v případě, že máte zahrádku.
Pokud chcete mít v bytě ptačího kamaráda, tak volte papouška, pěvce nebo hrabavého ptáka. Dobře ochočitelná je japonská křepelka. Já mám kohoutka, který se lidí nebojí vůbec a málem by mi i o..bal ruku . Tu křepelku jenom doporučím, malá, roztomilá, zajímavě vybarvená.

Ochočitelná je i zakrslá slepička, ideálně hedvábnička. A holub domácí nebo hrdlička chechtavá se dá taky slušně ochočit. A žádné z těchto zvířat není takový problém mít v bytě jak kachnu.
Každopádně pro jiné skupinové ptáky platí, že pokud se jim nevěnujete dost, musí být aspoň 2 kousky. A čím je zvíře větší, tím častěji musíte měnit podestýlku.

21.6.2019 15:38
ančovička1

XXX.XXX.50.3

😂jj,jen si ji kupte,chudak kachnicka..pštrosa byste nechtela?

21.6.2019 16:59

ještě budete ráda tu kachnu jíst, protože s tím smradem se pak nedá žít :D

21.6.2019 17:23

Zkuste radši tu křepelku, jestli máte ráda drůbež v bytě.
Tento křepelák je zas můj mazel, já mu říkám Sárin (měla to být Sárinka, ale najednou to začalo kokrhat). A mazel je. A to i přestože jsem ho koupil už měsíc starého na burze a ničím mazlíkem nebyl. Asi má krotkost vrozenou.

21.6.2019 18:25

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Můžete mít kachnu jako mazlíčka.
Může být takto spokojená, ale:
-potřebuje společnost, takže ji budete tahat všude u sebe, pokud ji chcete nechávat někde, musíte mít dvě, aby si dělaly společnost
-musíte ji venčit i k vodě ven
-počítejte s tím, že kachna zapáchá (i při čištění 2* denně) a rozmáčí podestýlku
-když je sama, tak volá, je hlučná (samice teda nesnesitelně) a trpí samotou
-krmit kachnu není náročné, krmí se převážně obilím, jinak hodně sama najde, když je na trávníku
-její trus kromě zápachu je takový vodnatý
-budete muset vystavět pro ni něco jako voliéru

A to kachně si sežeňte klidně i 3-4 dny staré, s tím imprintingem (vtištěním) to není tak žhavé. Já si koupil z líhně 4denní káčata pod kachnu a než jsem je dovezl, tak už byly zvyklé na mě a totálně ochočené.
Zvolil bych na ochočení kachnu zakrslou, divokou, mandarinskou, karolinskou, hvízdáka.

Já osobně do bytu bych kachnu netahal.
Kachnu na mazlíka je dobrý nápad v případě, že máte zahrádku.
Pokud chcete mít v bytě ptačího kamaráda, tak volte papouška, pěvce nebo hrabavého ptáka. Dobře ochočitelná je japonská křepelka. Já mám kohoutka, který se lidí nebojí vůbec a málem by mi i o..bal ruku . Tu křepelku jenom doporučím, malá, roztomilá, zajímavě vybarvená.

Ochočitelná je i zakrslá slepička, ideálně hedvábnička. A holub domácí nebo hrdlička chechtavá se dá taky slušně ochočit. A žádné z těchto zvířat není takový problém mít v bytě jak kachnu.
Každopádně pro jiné skupinové ptáky platí, že pokud se jim nevěnujete dost, musí být aspoň 2 kousky. A čím je zvíře větší, tím častěji musíte měnit podestýlku.

Jakube, nic ve zlém, vaše mladické nadšení a entuziasmus jsou nakažlivé, ale nezapomeňte, že byť sebemenší nadějí dáváte absolutně nezkušené chovatelce pocit, že by to mohlo jít a tím ubliźujete primárně té kachně. Nejde to, je to absolutní hovadina. Kamd á voliéru v bytě? Kam bude a jak chodit venčit kachnu? Co sousedi? Jak jí dostane k vodě a pak z vody? Nepíše, že má haciendu se zahradou nebo megabyt s pokojem jenom pro kachnu. Prostě NE! Osobně si nedovedu představit v bytě ani ochočenou hedvábku. A že je mám na zahradě a občas kvočnu s kuřaty v garáži. A byla tu vloni jedna přispivatelka z Holandska, co je měla v kleci doma a nepřišlo mi, že to byl ideální nápad....a to to bylo jen přechodné řešení před stěhováním do domku se zahrádkou.

21.6.2019 19:38
asperulo

XXX.XXX.104.1

No, lidi vymýšlí kde co. Já už se moc takovým nápadům nedivím.
https://www.youtube.com/watch?v=38IAla4yz9w
https://www.youtube.com/watch?v=tNvOVxp1JG0
Takových videí jsou dnes mraky, a když si to člověk neznalý přírody pustí, myslí si, že je to normální ...

A.k

21.6.2019 22:59
A.k

XXX.XXX.99.215

Neví prosím někdo co je to za druh a jak se jmenuje? Předem děkuji za odpovědi

22.6.2019 05:05
jo012810

XXX.XXX.101.35

A.k napsal(a):

Druh: Kur, hrabavá drůbež, ale plemeno???

22.6.2019 06:30

A.k napsal(a):

Dejte kuřátku čas, je ještě malý na určování plemene.

22.6.2019 20:29
ančovička1

XXX.XXX.25.247

A.k napsal(a):

Kříženec..

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík