Hola hola, prazdniny jsou tu. Uzijte si koupacku a nezapomente si obcas oddechnout na gauciku ;)
Slepicky seschovavaji pod orechem, vylezaji az k veceru. Jen kachny stale trajdaji po dvore. Stridaji to s koupackou.
Sezona zavarovani uz zacala. Jahodova marmelada hotova a za chvilku uz bude rybiz, merunky a taky okurecky...
Kralici moc nezerou jsou nejak uvareni a to jsou vsichni pod strechou.... Menim jim 3x denne vodu aby meli studenou. Uz si na to zvykli. Jakmile sustnu s napajeckou tak uz stoji frontu :)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý deň, chcel by som sa opýtať či tu niekto nechová Barneveldky dvojlemované? Toto plemeno sa mi veľmi páči ale neviem zohnať kuriatka, viem, že je to málo rozšírené plemeno ako v ČR tak aj v SR. Ale ak by niekto mal na predaj s radosťou by som zobral....ďakujem

Páni, Niky, u vás bych chtěl být králíčkem.
Nemusel bych mít žádné obavy - o můj pitný režim by bylo postaráno.
A ta krásná nová Teplákovka - fíha, to je nadpis.
Ten určitě ani Olánek se Začátkem nepřehlédnou.
A ten oddech na gaučíku... Ten snad není jen a pouze občasný,
ale vytrvalý a non-stopující, ne?
Zejména f případě, kdy člověk hajá na Gaučíků Snů, že...
https://www.novinky.cz/krimi/509293-policie-nestihala-pocitat-obvineny-mel-v-gauci-ve-velkem-mezirici-21-milionu.html
janadivoženka

XXX.XXX.0.1
Kuřátkům Kvočinky Olánkové je právě 24 dní.
https://www.youtube.com/watch?v=X36nQkY_MHg

Hmmm, opět přechodem na jiný server, nebo co to dělali, se nikam nedostanu, prakticky všechna vlákna v diskuzi mi hlásí chybu "502 Bad Gateway nginx". Co odpověděl admin na dotaz horala v diskuzi "vlákna eror"? Ani tam se nedostanu. Nejde mi to ani v mobilu, ani doma na PC, nikde

V poriadku, ani mne to nejde...ale napísali mi, že na odstránení chyby pracujú

Zatím u nás fajn počasí a vystačím si i s klasik trenkami alá spartakiáda.Jinak počasí tu umí taky překvapit,padali tu kroupy jako pingpongové míčky a kdo měl v Pičíně a Holšinech auta venku tak,pláče a shání nová okna + sklenáře,klempíře a pokrývače pro své domečky.Mě to minulo,zrovna jsem se toulal po Moravě a Slezsku.Kuřátka ani slepičky jsem nepřivezl,ale trochu drobotiny do akvárka ano a tak jsem přišel na zajímavou věc a to,že před spaním nepočítám ovečky,ale rybičky.Zatím jsem se nedostal ani přes dvacetPrvní letošní kuřátka mi začínají snášet a australky 70% kohouti.AR už příští rok dělat nebudu,udělají místo pro australky,možná i amroxky,o kuřátka bilefildských rodobarvích jsem přišel,tak mám volného kohouta,ale ono je to tady všecko příbuzné,ale možná by někomu radost udělal a to i australáci,pocházející také z nejlepších vajec Karlovarska.
Pěkný večer,
my jsme dopoledne s manželem stříhali ovce. Už mi to s tou mašinkou jde líp jak poprvé loni. K srdcovkám už se asi nevrátím. Zvládli jsme první dvě. A já mám překvapivě spálená záda. A to bylo pod mrakem.
Letošní hempšírky už taky snáší a dokonce začaly snášet i vlašky.
Dobre ranko vsem, nase je to nejhorsi rano. Liska nam vydavila vsechny kurata hempsirek Pekne si pockala az je nakrmim a vypustim.... Momentalne bych se vsim skoncila. Dvacetsest dorostencu je v p....deli... Slysela jsem rvat husy tak se tam jdu podivat a bylo videt jedna velka liska a nejmin 3 liscata.
Dvorek je prazdny a asi aji zustane.
Zustali me dve orlovky od pani Very a tri araukauny :( Ty jsem nastesti nepustila z kurniku. Poustim je az po obede az snesou vajicka. Jinak je hledam vsude.
Tak pekne vystavne nadejne hempsirky. No skoda mluvit. Je mi do place....
Doufam ze se vam ostatnim dari.
Niky, hlavu vzhůru. Snad vás potěší, že já mám na kontě už osmou mrchu.
Inu sbírám mandelinku olánkovou v bramborách, za bílého dne,
táta sbírá zbytky sena, co nevzal balíkovač, čili čilý lidský ruch a klidně
si mezi námi mašírovala a nic na nás nedbala, drzá jak vietnamec v naší ulici,
Olánek
napsal(a):
Tak nějak to zpívali.moje žena je jemný tvor,plakala když slípky nám kosil mor a já si říkám život není zlej,vždyť dokud žijem vše je OK.
Olánku máte pravdu, ale když se vám konečně povede odchovat něco pěkného a myslím si že i nadějného tak to opravdu k pláči je. Tolik času se jim snažím věnovat aby se měli krásně no a pak je jedna rezavá familie zlikviduje

no jo, lištička, sviňka jedna zrzavá. mně už chybí jen kalašnikov a minový pole, ale přítelkyně neví, že se chystá stěhování.
a na novém místě bude mezi slepičí voliérou a polem taky zahrada s Norou, takže...
snad je nesežere dřív, než se to přestěhuje.
Ni+Pa
napsal(a):
No uz jsem to trochu rozdejchala ale kdyz jdu okolo a vidim prazdnej dvorek je mi stale na nic.
Premyslim zda ma cenu jeste nekde shanet vejce na vylihnuti
ježíši to je strašný,nám takto před pár lety chodila liška na kačky.Naštěstí nebyla nenažraná,tak vždy vzala jednu ,po pár dnech druhou-pak nám došlo,co se děje a drůbež chodil pouštět soused.
Ted už po čase pouštím ráno zas vše přes 40 kuřat,kachny.Muž viděl před časem na kopci lišku s liščaty ....jenže nemůžu to nechat vše zavřené,do práce musím.
To se vám stalo ráno?
kastef
napsal(a):
ježíši to je strašný,nám takto před pár lety chodila liška na kačky.Naštěstí nebyla nenažraná,tak vždy vzala jednu ,po pár dnech druhou-pak nám došlo,co se děje a drůbež chodil pouštět soused.
Ted už po čase pouštím ráno zas vše přes 40 kuřat,kachny.Muž viděl před časem na kopci lišku s liščaty ....jenže nemůžu to nechat vše zavřené,do práce musím.
To se vám stalo ráno?
Jj, ráno. Zhruba v půl šesté jsem šla pokrmit a tak jsem vše vypustila. No a v 7 hodin tam došla liščí rodinka. Za pů hodiny to stihla všechno zlikvidovat....
honzapm
napsal(a):
Niky, hlavu vzhůru. Snad vás potěší, že já mám na kontě už osmou mrchu.
Inu sbírám mandelinku olánkovou v bramborách, za bílého dne,
táta sbírá zbytky sena, co nevzal balíkovač, čili čilý lidský ruch a klidně
si mezi námi mašírovala a nic na nás nedbala, drzá jak vietnamec v naší ulici,
Honzo, prima čtyřhlavňovka. Také ji mám a téměř nikdy neminu.
Dnes poprvé venku a místo na zelenou travička se hned koupali v hlíně.
Teda, ti hrabou. Třeba jim někdo řekl, že v Austrálii je teď zimní období,
a tak se tam chtějí prohrabat a osvěžit se chladivým vánkem.
Mě teda chladil tady na horách včera dost, bylo 12 stupňů přes den,
takže jsem na sebe na chalupě navlékl, co se dalo.
Některé zdroje uvádějí, že i apartní svetřík po babičce s rafinovaným
zapínáním, jehož rafinovanost jsem nebyl sto odhalit, a tak jsem,
zde na fsi, zavedl novou módní vlnu, tzv. "na plandačku". :)
A ani zima nasucho mi nezabránila f tom, hajnout si, ofšem né na gé,
ale pod třešeň na kopečku. Komtesy hnedle přišly na kontrolu,
jaktože se flákám a nearpalituji jim hřady a nechystám nějakou mňamózní mňamku.
Mrchy nenažrané.
Ale kladou udatně a pořád. Až jeden neví, zda vůbec mají rozum.
Pořád 70 a více procentní údernost. Vlašandy nejenže nejsou plašandy,
ale jsou to i výkonné kloakandy. Tak je to!
A já teda jedu do Austrálie, ale letadlem, a na pandy.
Nebo ty nejsou v Austrálii?
Má úcta...

Ni+Pa
napsal(a):
Dobre ranko vsem, nase je to nejhorsi rano. Liska nam vydavila vsechny kurata hempsirek Pekne si pockala az je nakrmim a vypustim.... Momentalne bych se vsim skoncila. Dvacetsest dorostencu je v p....deli... Slysela jsem rvat husy tak se tam jdu podivat a bylo videt jedna velka liska a nejmin 3 liscata.
Dvorek je prazdny a asi aji zustane.
Zustali me dve orlovky od pani Very a tri araukauny :( Ty jsem nastesti nepustila z kurniku. Poustim je az po obede az snesou vajicka. Jinak je hledam vsude.
Tak pekne vystavne nadejne hempsirky. No skoda mluvit. Je mi do place....
Doufam ze se vam ostatnim dari.
Paní Nikolo, toto snad není možné. Moje vlašky i jejich kříženci chodí po hektaru louky, pasou se a hledají brouky. Kdyby přišla lovit liška, tak rozhodně nevychytá všechno, by byla ráda, že chytla jedno, zbytek se ztratí. Pravděpodobně jste měla výstavní, ale pěkně neschopné hempšírky. Raději se zaměřte na létavá plemena, ať máte z chovu radost. Třeba holandské zakrslé nebo zdrobnělé lehké slepice dokáží lišce uletět na strom.
Já jenom nechápu jak je možné, že za dne si dovolí přijít. To by si ta liška, co mi předloni chodila na pižmovky, nedovolila.
Doufám, že jste zrzky za tu prasárnu spráskala nějakým zahradním nářadím, aby se poučily. Já nachytat lišku při činu, tak bych se ji snažil zavraždit vidlemi nebo co by bylo po ruce.
Olánku, tu vámi nakousnutou píseň - Nechoď do Vlaškária - znám trochu jinak. :)
https://www.youtube.com/watch?v=TF3uih0YS0U
napsal(a):
Paní Nikolo, toto snad není možné. Moje vlašky i jejich kříženci chodí po hektaru louky, pasou se a hledají brouky. Kdyby přišla lovit liška, tak rozhodně nevychytá všechno, by byla ráda, že chytla jedno, zbytek se ztratí. Pravděpodobně jste měla výstavní, ale pěkně neschopné hempšírky. Raději se zaměřte na létavá plemena, ať máte z chovu radost. Třeba holandské zakrslé nebo zdrobnělé lehké slepice dokáží lišce uletět na strom.
Já jenom nechápu jak je možné, že za dne si dovolí přijít. To by si ta liška, co mi předloni chodila na pižmovky, nedovolila.
Doufám, že jste zrzky za tu prasárnu spráskala nějakým zahradním nářadím, aby se poučily. Já nachytat lišku při činu, tak bych se ji snažil zavraždit vidlemi nebo co by bylo po ruce.
Ono pokud chodí na lov liška samotná, tak to není tak devastující. Brzy z jara je to lišák, který se stará o rodinu. Chodí na lov, aby se fena mohla starat o drobotinu a nezůstali liščata bez dozoru. Proto lišák uloví jeden kus nebo dva, aby si nechal něco na příště. Jak liščata rostou a jsou schopna rozpoznat nebezpečí, začne lovit i fena jelikož apetit liščat je veliký. Navíc se jim snaží přinášet kořist živou, aby se ji učili chytat a zabíjet. Pak nastane čas kdy rodiče zanechají potomstvo svému osudu, ale než tak učiní ukážou jim cestičky k potravě. Místa kde je dostatek hlodavců (je to převážná strava lišek) a pak také hospodářství kde je snadná kořist když je nouze nejvyšší. V rámci výuky přijde liška se třemi až pěti liščaty na dvůr a zabíjí. Liščatům se to tak líbí, že nenechají nic na živu co spatří v pohybu. Pak něco popadnou a jdou hodovat a odpočívat někam kde je klid. A že lehké plemeno uteče nemusí být vždy pravda pokud nevyletí někam na strom nebo na střechu. Mne takto lovící rodinka před časem zlikvidovala 27 slepic, převážně vlašek a zbytek šumavanky. Stačil jim na to čas mezi dvanáctou a patnáctou hodinou. Je pravda, že nebyli na hektarovém pozemku, ale v ohradě přibližně 50 x 50 metrů, kde je několik stromů a také dřevěné boudy. Liščata se pak do zahrad vrací už samostatně než zjistí, že tam už nic není anebo že to není až tak snadná kořist. Zjistí také, že krom kořisti je tam i někdo s troj nebo čtyř hlavňovými vídlemi a občas se s nimi i trefí. To je pak poslední její zkušenost. Tak chovu zdar, dravcům zmar.
Tak věřím, že čije i u vás. Že nejen vaše orgány a zahrádky to osvěží a umyje,
travička poporoste, vše poposkočí a k. zase jednou začne střídat n.
Vlaštičky už se prý velice těší na nové pampelišky, ty papkají moc rády.
No a my, upracovaní hospodáři, se naprosto bez výčitek můžem odebrat vy víte kam.

honzapm
napsal(a):
Tak věřím, že čije i u vás. Že nejen vaše orgány a zahrádky to osvěží a umyje,
travička poporoste, vše poposkočí a k. zase jednou začne střídat n.
Vlaštičky už se prý velice těší na nové pampelišky, ty papkají moc rády.
No a my, upracovaní hospodáři, se naprosto bez výčitek můžem odebrat vy víte kam.
Ohó! Tedy ne, že by čilo, ale od pátečního rána příjemných 13 mm, což je za ty dva měsíce bez deště pro naši "chorvatskou" ( jakože se zelená fíkovník, oleandry a syrský´ibišek, zbytek nabyla vzhledu poměrně savanoidního) zahrádk jako pohlazení. Takže ještě dnes by předpověď mohla vyjít, něco připadnout a drůbeží společenství bude mít zase co ozobávat (angrešt už potvory ozobaly, maliny jim vyfoukl pes, naštěstí okurky a rajčata jsou mimo dosah. Jó, halt vědÍ, co je dobré ). A protože díky tomu suchu není co sekat a plít, tak se snad zítra dokonce umístím na to gé

honzapm
napsal(a):
Tedy FruFrue, co fše ten váš pes nevezme do huby, že?
Čiperné srážky a nalezení bodu gé přeji fšem! :)
Môžem sa opýtať, tie Vlašky na fotke sú váš odchov? Lebo mne sa také krásne Vlašky nikdy nepodarí odchovať a ani nájsť na výstave...

honzapm
napsal(a):
Tedy FruFrue, co fše ten váš pes nevezme do huby, že?
Čiperné srážky a nalezení bodu gé přeji fšem! :)
Ano, jednodušší by bylo si řici, co skutečně do huby nevezme😎
Srážky to trochu dneska flákají, jen 2 mm, ale hedvábkám to nevadí a aktivně očesávají zbytky rybízu. Jeden by neřekl, jak vysoko dokáže takové kuře vyskočit.

Drobotina zdárně roste,ale zrno dochází,tak se kohouti vesele vozí ve škubačce a čeká se na žně.Jinak jsem dnes načapal pár čmelíků v kurníku,tak jsem jim hned vyhlásil válku a provedl tvrdý chemický útok.Letos se fakt nemám čas nudit.
Dneska čekám poslední letošní přírůstky pod kvočnou. Mám tam velmi barevnou směsku NV: 5x vlaška, 5x amroks, 2 sulmtálky a 1x mix, který v případě slepičky má snášet olivově zbarvená vejce. Akorát mi ten balík pošta nedorucila včas a leželo to celý víkend v depu
Tak držte palce ať se to líhne rakouské poště navzdory.

keckas
napsal(a):
Tak do teď 3 hlášky, 3 amroksky, 1 sulmtálky a ta oliva. zbytek není ani naklovaný, nechám je do večera než mi junior usne. Ale vzhledem ke startovním podmínkám jsem spokojená. Teď ještě aby to nebyli jenom kohouti.
Amroksky jsou sexovatelné po vylíhnutí, tam to jde vidět hned. Vlašky u některých rázů taky. Dejte foto.
To by mě zajímalo, čím přesně lidová léčitelka Klára vyléčila onu vesnici?
Třeba zná nějaké tajemství, které ani stará Peléščena nezná... Joj...
Ach ano, zrno ubývá a budu muset sáhnout do zásob, ale také nějaké
letošní kuřičky prodat či vyexpedovat do sklopce, páč nač toho tolika, že.
Po vsi to nikdo nechce, oni si koupili v Jednotě. Dobře jim tak.
Tak já se pomaloučku polehoučku otočím na druhý bok
a budu se těšit na avizovaný Návrat ztraceného léta.
Má úcta.
PS: FruFrue, tak to jsem nečekal, že hedvábničky (ten rybíz) vidí

honzapm
napsal(a):
Má úcta.
Honzo, to s tou léčitelkou Klárou.
Prostě to má znamenat, že ženský začínají v té vsi žárlit na ni, mít obavy o své muže a proto se chlapům najednou nevymlouvají na bolehlav. Ale myslel jsem, že toto zrovna je prostě každému hned jasné.
napsal(a):
Honzo, to s tou léčitelkou Klárou.
Prostě to má znamenat, že ženský začínají v té vsi žárlit na ni, mít obavy o své muže a proto se chlapům najednou nevymlouvají na bolehlav. Ale myslel jsem, že toto zrovna je prostě každému hned jasné.
Tedy Jakube, hledím, jaké máte v 15 letech zkušenosti.
Neměl byste raději o prázdninách hrát s ostatními dětmi ve stanu na prší?
Nebo na Dostihy a sázky?
I když... jak vás tak pozoruji, tak možná si tam už hrajete.
Na doktora.
M. ú.

honzapm
napsal(a):
Tedy Jakube, hledím, jaké máte v 15 letech zkušenosti.
Neměl byste raději o prázdninách hrát s ostatními dětmi ve stanu na prší?
Nebo na Dostihy a sázky?
I když... jak vás tak pozoruji, tak možná si tam už hrajete.
Na doktora.
M. ú.
Načteno o tomto člověk musí mít už před 15 lety.
S dětmi si nehraju, občas akorát s bratranci fotbálek si dám. Holkám se raději vyhýbám a raději se na ně ani nekoukám, nevděčnice to jsou (to už vím bohužel z praxe), to vlašky jsou vděčnější, ty když už člověk opečovává, tak celoročně nesou drahé násadovky, co se k čertu dobře prodávají, a jejich kuřičky (když jsou) mi lidi platí taky dobře, teda líp než slípky z Jednoty. Ženská vám ty peníze nevrátí, a nastrkáte jich do ní víc než do těch zvířat (růže, čokolády, a další tyhle hlouposti)
Momentálně jsem si hrál s Cleo 5 TH. Mám v ní zase vajec jak nedělaných, je tam okolo stovky křepelčích a nějaká slepičí. A protože mám manuální otáčení, tak si 2x denně dosti dlouho hraju s křepelčími vejci. To otáčení je hrůza a titěrná práce. Ale zas nemusím jenom kvůli větrání otevřít líheň a jít pryč (a zapomenout, jak to umím). To větrání se tak akorát splní při otáčení.

honzapm
napsal(a):
Má úcta.
I proč by neviděly? Co malé nevidí (jakože ale dobře vidí), to jim maminka ukáže (neb ani maminka, ani potomstvo nemá čupřinu na hlavě takovou, jako jejich teta, která do mne vrací a pak, šokovaná, ječí na půl vsi, na co že to narazila a prchá...) , aby jen povyskočili a zobaly, ne jen igelitové obaly, že. Ikdyž ani ty já brabcům nenabízí, když se mohou nadlábnout s hedvábkami, že.....

napsal(a):
S dětmi si nehraju, občas akorát s bratranci fotbálek si dám. Holkám se raději vyhýbám a raději se na ně ani nekoukám, nevděčnice to jsou (to už vím bohužel z praxe), to vlašky jsou vděčnější, ty když už člověk opečovává, tak celoročně nesou drahé násadovky, co se k čertu dobře prodávají, a jejich kuřičky (když jsou) mi lidi platí taky dobře, teda líp než slípky z Jednoty. Ženská vám ty peníze nevrátí, a nastrkáte jich do ní víc než do těch zvířat (růže, čokolády, a další tyhle hlouposti)
Momentálně jsem si hrál s Cleo 5 TH. Mám v ní zase vajec jak nedělaných, je tam okolo stovky křepelčích a nějaká slepičí. A protože mám manuální otáčení, tak si 2x denně dosti dlouho hraju s křepelčími vejci. To otáčení je hrůza a titěrná práce. Ale zas nemusím jenom kvůli větrání otevřít líheň a jít pryč (a zapomenout, jak to umím). To větrání se tak akorát splní při otáčení.
JJ, lepší hraní s vejci, než válení na gé, že? To z nás totiž jen hovoří závist....
Fotky teda nic moc, nechtěla jsem je moc rušit. Tmave kuřátko bez fleku na hlavičce je oliva, světle žlutá vlaškya tmavě žluté je sulmtálka. U amroksek by to mohli být 2 kohouti a slepička?
Zbývajících 5 vajec jsem strčila do parní trouby na 37 stupňů a 69% vlhkosti. Pokud do večera nebudou ani naklovaná, hodím je na kompost.

keckas
napsal(a):
Fotky teda nic moc, nechtěla jsem je moc rušit. Tmave kuřátko bez fleku na hlavičce je oliva, světle žlutá vlaškya tmavě žluté je sulmtálka. U amroksek by to mohli být 2 kohouti a slepička?
Zbývajících 5 vajec jsem strčila do parní trouby na 37 stupňů a 69% vlhkosti. Pokud do večera nebudou ani naklovaná, hodím je na kompost.
S těmi amrokskami máte pravdu. Vlašky, to jsem doufal že máte nějaké koroptví nebo stříbrné. U tohoto to vidět nejde.
A těm vejcím dejte čas. Popřípadě je na místě bubliny naťukněte a podívejte se, jak to tam vypadá. Mohou se z nich vylíhnout později protože jsou vejce starší než zbytek.
Nevyhazujte, riskujete, že vyhodíte živá kuřata, tedy možná i slepičky!!

Věrko parafín a jsou kachničky jak dětské prdelky.
Jakube, ale tak růži pro dífku vašich snů přece utrhnete u babičky na zahrádce
a čokoládku jí dávat nebudete, protože by byla tlustá.
A výdaje celkem = nula.
To jsem na to kápnul, že?
Jinak teda hledím na ostatní - pořizovat si škubačky na drůbež, to by vám šlo!
Ale co takhle si pořídit vkusné povlečení s Kájou Gottem?
Teď, když měl ty kulatiny?
Já například jsem vyzdobil svou hlavní centrální kancelář (čili gé) tímto vkusným
motivem a nemohu si to vynachválit a všechny návštěvy zůstaly oněměny,
asi úžasem. Má úcta.
https://www.matejovsky-povleceni.cz/povlak-karel-gott-romantic.html

Lidičky že já jsem tohle neudělala už dávno. Ráno se začalo slivovicou, pak jsem propíchla křídelní řasu asi dvěma tisícům kuřat a podívejte, ještě nejsou ani tři, mám nakoupeno, čeká mě už jen gaučík a v pátek kupuju dům.

honzapm
napsal(a):
Jakube, ale tak růži pro dífku vašich snů přece utrhnete u babičky na zahrádce
a čokoládku jí dávat nebudete, protože by byla tlustá.
A výdaje celkem = nula.
To jsem na to kápnul, že?
Jinak teda hledím na ostatní - pořizovat si škubačky na drůbež, to by vám šlo!
Ale co takhle si pořídit vkusné povlečení s Kájou Gottem?
Teď, když měl ty kulatiny?
Já například jsem vyzdobil svou hlavní centrální kancelář (čili gé) tímto vkusným
motivem a nemohu si to vynachválit a všechny návštěvy zůstaly oněměny,
asi úžasem. Má úcta.
https://www.matejovsky-povleceni.cz/povlak-karel-gott-romantic.html
Honzo, dobrý nápad jak šetřit, to by šlo.
Holky se mi sice hodně líbí, ale stejně se na to vybodnu, měl bych dobré důvody, protože pokud to bude nechovatelka, tak by mi nadávala za množství zvířat a chovatelka by mi zas kecala do zvířat a dělala by si na ně nároky. Asi není nad kombinaci: já+moje zvířata+samota u lesa s potokem(na kterou chci jednou jít bydlet).
Škubám bez potřeby škubačky ručně. I husu nasucho.
Motiv polštáře je pěkný, ale nemusíme mít doma všechno.
Jo a budu dávat pryč svoje vlašky, kvůli psovi, už tři zabil.
napsal(a):
akoze suhlas,ale vyhybat sa a uz vobec sa na ne nepozerat ved to je bozi hriech,zato nestoji ziadna vlaska,ani cela zo zlata
Ano ano. Výkaly vládly, vládnou a povládnou světu.
Já jich pro jistotu několik (vlaščích) nastrkal pod brambory a vida,
mám druhé největší v celé vesnici...
Jak je to přísloví o velkých bramborách a impozantním gaučíkovi?
Jakube, já myslím, že kdyby vám na nastevřené okénko lesní samoty
zaklepala znamená turistka, že byste jí ještě rád nabídl žejdlík studánkové vody.
A možná nejen ten.
(fšimněte si, prosím, že opět nabízím alternativu, která nic nestojí)
Mno a chovatelka - víte, musíte si najít třeba nějakou agamářku nebo žakařku,
taková vám do Vlašek kecat nebude.
A kdyby jo, tak jí zkrátíte řetěz, že...
No a poslední věc - no tedy, ten váš pes ale zlobí. Co takhle zbavit se psa,
místo Vlašek? To by bylo lepší řešení.

Vlašek se zbavím jenom těch starých stříbrných, na další rok mám ostatně v plánu rodobarvé (mám doma 5 kuřat slepiček) a nějaké asi 3 stříbrné z letošních si nechám+ seženu kohouta rodobarvého. Mám tam pěkné stříbrné a taky jednoho krásného kohouta exchequer, ale záleží mi na tom, abych měl většinu kuřat barevně čistých, tak rodobarvého.
Kromě vlašek se příští rok políhnou zdrobnělé hempšírky, bažanti, křepelky. Toto hlavně v mojí hračce zvaná nepřesná Cleo. Nahoře ukazuje 38,2-38,4 a teploměr dole ukazuje 37,5-38,0 podle toho, jestli je na roštu nebo položen v druhém patře na vejcích. Zárodkům se podle prosvícení daří, budou zase nějaké hempšírky. Posledně byly jenom tři. Dále jjsem vložil 3 bažantí vejce a 2 plná. A samozřejmě vlašky se tam vyvíjí.
Bažanty mám nové a plno jich uteklo, když jsem blbě ostříhal letky (musí se obě křídla a pořádně).
Pejsky máme 2. Max je neškodný zlatý labrador (nebo jeho kříženec), zatímco hnědý brakýř Brak je slípkovrah, má na kontě zabité tři stříbrné vlašky, jednu liliputku, jednu ulítlou čínskou křepelku a chechtavou hrdličku, dále vyrval ocas jedné plymutce, jedné další vlašce taky a ulovil nejlépe nesoucí kříženku bílé barvy, která to teda přežila, ale měla z toho nebezpečný šok. A dokonce jedné mladé huse poškodil křídlo, asi nenávratně a budu muset husu zabít. Brak je na lidi hodnej, ale hrabe po zahradě zákopy, utíká do pole a chodí chytat myši. Psi se nachází v jedna půlce zahrady a ostatní zvířata v té druhé. Když Brak vleze ke zvířatům, tak nic neloví. Ale když mu zvířata lítají tam po jeho, tak loví. Maxovi jsou už zvířata jedno, akorát když ho Brak potřebuje k nahánění, tak mu tu slípku nažene, ale nevraždí a sám se do ničeho nepustí.
Ty chovné vlašky máme déle než Braka, a když jsme mívali jenom Maxe, tak slípky lezly všude. Když jsme Braka dovezli, tak stále byly zvyklé chodit všude a on je začal lovit. Od první prohnané slípky se ostatní nechaly poučit a téměř tam ze strachu nelezou. Ale občas nějaká zapomene a zpravidla za to zaplatí, pes dostane výprask a slípka jde zakopat
Oba jsou původně odchycení psi, takže byli zadarmo.
napsal(a):
Vlašek se zbavím jenom těch starých stříbrných, na další rok mám ostatně v plánu rodobarvé (mám doma 5 kuřat slepiček) a nějaké asi 3 stříbrné z letošních si nechám+ seženu kohouta rodobarvého. Mám tam pěkné stříbrné a taky jednoho krásného kohouta exchequer, ale záleží mi na tom, abych měl většinu kuřat barevně čistých, tak rodobarvého.
Kromě vlašek se příští rok políhnou zdrobnělé hempšírky, bažanti, křepelky. Toto hlavně v mojí hračce zvaná nepřesná Cleo. Nahoře ukazuje 38,2-38,4 a teploměr dole ukazuje 37,5-38,0 podle toho, jestli je na roštu nebo položen v druhém patře na vejcích. Zárodkům se podle prosvícení daří, budou zase nějaké hempšírky. Posledně byly jenom tři. Dále jjsem vložil 3 bažantí vejce a 2 plná. A samozřejmě vlašky se tam vyvíjí.
Bažanty mám nové a plno jich uteklo, když jsem blbě ostříhal letky (musí se obě křídla a pořádně).
Pejsky máme 2. Max je neškodný zlatý labrador (nebo jeho kříženec), zatímco hnědý brakýř Brak je slípkovrah, má na kontě zabité tři stříbrné vlašky, jednu liliputku, jednu ulítlou čínskou křepelku a chechtavou hrdličku, dále vyrval ocas jedné plymutce, jedné další vlašce taky a ulovil nejlépe nesoucí kříženku bílé barvy, která to teda přežila, ale měla z toho nebezpečný šok. A dokonce jedné mladé huse poškodil křídlo, asi nenávratně a budu muset husu zabít. Brak je na lidi hodnej, ale hrabe po zahradě zákopy, utíká do pole a chodí chytat myši. Psi se nachází v jedna půlce zahrady a ostatní zvířata v té druhé. Když Brak vleze ke zvířatům, tak nic neloví. Ale když mu zvířata lítají tam po jeho, tak loví. Maxovi jsou už zvířata jedno, akorát když ho Brak potřebuje k nahánění, tak mu tu slípku nažene, ale nevraždí a sám se do ničeho nepustí.
Ty chovné vlašky máme déle než Braka, a když jsme mívali jenom Maxe, tak slípky lezly všude. Když jsme Braka dovezli, tak stále byly zvyklé chodit všude a on je začal lovit. Od první prohnané slípky se ostatní nechaly poučit a téměř tam ze strachu nelezou. Ale občas nějaká zapomene a zpravidla za to zaplatí, pes dostane výprask a slípka jde zakopat
Oba jsou původně odchycení psi, takže byli zadarmo.
brakýř je lovecký pes musí se vyřádit je ostrý a nehodí se jako společenský pes, miluje pohyb v přírodě (potřeba chodit alespoň naprocházky) . takže si myslím že není problém ve psu ale v člověku. loveckému psu se musíte alespoň deně 1 hodinu věnovat brakýřovi nejlépe 2. jo a bažanti by se měli chovat ve velkých prostorných voliérách jinak ulítnou.

M.stehno
napsal(a):
brakýř je lovecký pes musí se vyřádit je ostrý a nehodí se jako společenský pes, miluje pohyb v přírodě (potřeba chodit alespoň naprocházky) . takže si myslím že není problém ve psu ale v člověku. loveckému psu se musíte alespoň deně 1 hodinu věnovat brakýřovi nejlépe 2. jo a bažanti by se měli chovat ve velkých prostorných voliérách jinak ulítnou.
S brakýřem jsem dneska šel na myši. Normálně loví hraboše, číháme u díry a jak hlodavec vyskočí, má ho v tlamě. Někdy se psy jdu ven, ale drtivou většinu času si hrají sami.
Brak pořád Maxe provokuje, hryže ho do ucha, blafe na něj, nebo zas tahá nějaké věci jako třeba květináče po zahradě, dále hrabe díry, tudíž bych Vám dával za pravdu, že opravdu potřebuje řádit. S labradorem si vyhraje až běda.
Ale loví fakt jenom na své části zahrady a na druhé drůbeži nikdy nic nedělá ani ji neprožene.
A bažanti mají u mě svůj výběh, nechovám je venku se slípkama, protože by zdrhli do posledního. Mám je zastříhané, jedno křídlo nestačilo, musel jsem obě. Zasíťovat výběh a vytvořit voliéru by byl dobrý nápad, ale momentálně po důkladnějším ostříhání už se neztrácí a je klid, tuhle jeden náhodou přeletěl a dokonce se snažil dostat dovnitř, tak jsem ho zahnal.
Dokonce se naučili chodit na noc do svého příbytku (voliéra pro holuby). Každý večer, jak slepice.
pes dostane výprask a slípka jde zakopat
a nepomáhá , co ?
bože přece nejsi takovej moula, nebo jo? co už místo"pseudorad" kterými tu vesmes častuješ nováčky, sis někde sednul a zkusíl něco nastudovat , než nablble a bezúčelně mlátit psa - dám ti typ
F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
dle psaného projevu určitě nejsi hloupej , jen nepoučenej

lupus4
napsal(a):
pes dostane výprask a slípka jde zakopat
a nepomáhá , co ?
bože přece nejsi takovej moula, nebo jo? co už místo"pseudorad" kterými tu vesmes častuješ nováčky, sis někde sednul a zkusíl něco nastudovat , než nablble a bezúčelně mlátit psa - dám ti typ
F.Šusta :
1) Trénink je rozhovor, ve kterém má i váš pes co říct
2) Trénink je v hlavě, v té vaší i v té zvířecí
3) Neznám druhé takové zvíře, jako je pes
dle psaného projevu určitě nejsi hloupej , jen nepoučenej
Pes není můj-cvičí ho mladší sestra a občas rodiče, teda oba psy. Kdybych si pořizoval psa, tak se mu věnuju a procházel bych kdejaké knížky, ale já byl v rodině ten, kdo takové zvíře chtěl nejmíň. Táta je učí na povely (odměny, pamlsky), máma je učí slušně na vodítku, sestra s nimi skáče přes překážky. Já se o ně příliš nezajímám, akorát je občas vezmu ven nebo se přijdou přitulit.
A to táta říkal, že když pes zakouše slepici, tak mu mám dát.
Ono to není tak na houby ho za to ztrestat. On ví, že nesmí, minimálně na nějakou dlouhou dobu si to pamatuje, ale pak se prostě neudrží, když kořist začne utíkat. Nedostává žádné hnusné rány, akorát ho seřvu a párkrát ho plesknu přes zadek.
Jestli si myslíte, že trestáme bezúčelně, tak si myslím, že se i mýlíte, protože ten labrador, tomu je drůbež naprosto šumák a nevadí mu, když by mu z misky přišla žrát slípka granule. Po dovezení z útulku se povedlo, že se dostal hned k drůbeži a chytil zakrslou kačenu (ale nic jí neudělal). Tu jsem mu sebral a vynadali jsme mu, že to nesmí, a od té doby, když na drůbež šel, tak mu to táta zas naznačil, že je to špatně, i ho pleskl. A zabralo to, pes dal pokoj, vlastně už 3 měsíce po dovozu by nic nehonil, ne-li dříve.
Toho brakýře máme kratší dobu. Než ho táta dotáhl, tak už věděl že je to lovecký pes. Ale on v kotci pro odchycené psy dosti strádal a nudil se, nikdo se k němu nehlásil a tak ho vzal.
Řešit ten problém chci tak, že staré slípky dám pryč, protože jsou naučené ještě chodit ta ke psům. Mladé už to nikdo snad nenaučí, zvyknou si na svoje a bude klid.
Správně, Jakube. Nedejte se.
Vidíte - ani si nemusíte pořizovat to děvče, které by vám kecalo do chovu i do života.
Stačí zajít na iFaunu.
Česká televize mě oslovila, jestli bych se letos konečně zúčastnil té jejich šou
Když hvězdy (z gaučíku) tančí.
Musím říci, že jsme, společně s Vlaškami, udělali v sadu zásadní poradu,
ale ani letos jsem televizi na nabídku neodpověděl kladně. Tak možná napřesrok.
Je naprosto jasné, že bych vyhrál, tak proč divačky ochuzovat o napětí a překvapení, že.
Tak hoši na Tour de France včera zamířili do velkoměsta Toulouse, nutno říci, že jsem z gé koukal velice bedlivě a pilně, ale žádnou husu se mi zahlédnouti nepodařilo ani náznakem. Tak nevím nevím, co tam v tom Toulouse mají, když né husy, že...
A když jsme u toho drůbežnicko-sportovního fandění, tak mám velkou radost, že křehká dívka Caster Semenyaovaová vyhrála další ze závodů Diamantové ligy. To jsem radostí málem spadl, a vy víte odkud. Hurá.
Jinak tedy "obdivuji" každého, kdo líhnete či nasazujete ještě v červenci, to já bych se asi pozvracel. Už jenom ze sledování těch vašich místních červencových kuřátek a kvočňátek mám osypky, brr. To víte, vícenásobné mateřství vyčerpává.
Mých 14 komtes dnes opět nakladlo 12 vajec, no tak to vidím na medaili a topinkovou oslavu. Hop hop.
honzapm
napsal(a):
Tak hoši na Tour de France včera zamířili do velkoměsta Toulouse, nutno říci, že jsem z gé koukal velice bedlivě a pilně, ale žádnou husu se mi zahlédnouti nepodařilo ani náznakem. Tak nevím nevím, co tam v tom Toulouse mají, když né husy, že...
A když jsme u toho drůbežnicko-sportovního fandění, tak mám velkou radost, že křehká dívka Caster Semenyaovaová vyhrála další ze závodů Diamantové ligy. To jsem radostí málem spadl, a vy víte odkud. Hurá.
Jinak tedy "obdivuji" každého, kdo líhnete či nasazujete ještě v červenci, to já bych se asi pozvracel. Už jenom ze sledování těch vašich místních červencových kuřátek a kvočňátek mám osypky, brr. To víte, vícenásobné mateřství vyčerpává.
Mých 14 komtes dnes opět nakladlo 12 vajec, no tak to vidím na medaili a topinkovou oslavu. Hop hop.
Vysvětlení je na snadě,vzorná čistota v přírodě zapovězuje volné pasení hus v době počátečního přepeřování.Velká brka dlouho tlejí. Dokonce televizní divák by se mohl domnívat,že jde o nějaký nežádoucí odpad hyzdící přírodu a závod se jede v Krkonoších.
Olánku, tak to je ale nanejvýš vypovídající vysvětlení absence hus v oblasti Toulouse.
Ale neklesejme na mysli, není všem dnům konec a nějaká ta husička se na nás
z televizní obrazky dost možná přece jen usměje, že...
I když některé zdroje uvádějí, že soudružka Borhyová je t. č. na dovolené.
Tak nezbývá, než vyčkat. A to nám jde výtečně.
Nedávno jsem narazil na jedno fenomenální nestydím se napsat poselství.
V podstatě jde o to, že nejsem líný.
Jen obdivuhodně precizně dokáži oslavovat nicnedělání.
Má úcta.
Já jsem holkám slíbila, že když začnou kvokat do půlky června, tak je nechám. No tak mám týdenní kuřátka. Ale podkvočnou je to pohoda. Akorát prvních pár dní jim musim večer pomáhat zpátky do budky, protože neumí po žebříku. Mimochodem sulmtálka je zase kohout. Já se té slepičky fakt nedočkám. Snad příští rok. Letos už žádnou sedět nenechám neb nemám místo.
Pěknou neděli všem.
Tak nám prší, což je dobře. A tak je kousek času dát sem pár fotek. Letošní mladý hempšírák. Ostatní už jsou v mrazáku.
Nejstarší čínky z násadovek od babičky. Fascinuje mě, jak jsou oproti běžcům v pohodě. Žádní plašani. Jenom kdyby tak ta bílá nesvítila na zahradě.
Zkusím ještě jinou fotku ze dneška, kdy není takový horko. Ale zatím kohout není dopeřenej, tak uvidíme. Třeba bude vypadat líp Na druhý a třetí fotce jeho táta 95b EL
veraboskova
napsal(a):
Zkusím ještě jinou fotku ze dneška, kdy není takový horko. Ale zatím kohout není dopeřenej, tak uvidíme. Třeba bude vypadat líp Na druhý a třetí fotce jeho táta 95b EL
Jo, jeho táta drží zcela správně křídla vodorovně a má mírné podušky. Nicméně pěkné zvíře (táta).
No nevím, když toho tátu loni manžel přivezl, tak jsem z něho byla mírně zděšená a nelíbil se mi. Není tak mohutný, jak jsem zvyklá u svých kohoutů za roky zpátky a je celkově takový "kratší". Ale nafotila jsem si ho, že ho budu brát jako "mustr" jak má hempšírák vypadat. Ale je to kouhout hodný, pěkně se stará o slepice a poctivě odhání indického běžce a jezevčíky
Jinak obecně koukám hodně na fotky z výstav např. https://vidzhan.rajce.idnes.cz/Specialni_vystava_klubu_Hempsirek_28.11_-_29.11.2015/
ale jsem ráda, že tu píšete názory. Ono dokud jste to tu nenapsali, tak jsem si těch křídel nevšimla. No člověk neví, na co koukat. Takže děkuji za názory.
honzapm
napsal(a):
pan honzapm,to je cista provokacia,davat tu nam bielim europanom taku fotku,som znechuteny a moje ego je na nule
přezdívka
napsal(a):
Pokud nemáte ambice vystavovat, tak bych se dívala na jiné vlastnosti. Jestli jsou po něm vejce plná a jak se to líhne. Na tom má kromě výživy slepic část podílu i kohout.
Nebudu si ho nechávat do chovu. Mám toho jeho tátu kohouta od loňska, takže je ještě mladý a oplozenost je super.
Není žluté triko jako žluté triko.Nalákal jsem ženu mrknout v telce na Tour ne na cyklisty,ale přírodu,hrady a čistotu jež miluje v domnění.že si povšimne servisu pro závodníky.Na následující
etapu jsem si na gaučíku oblékl žluté tričko a natahoval pravou ruku a ono nic ani pitíčko ani papáníčko.Pouzu jsem slyšel, neřvou husy hladem,kdy sebereš spadlé meruňky.Je to těžké v Pyrenejích a co teprve v Alpách.
Bery5, k dramatickému prodloužení v Evropě ale dojde jen za předpokladu,
že ženy budou své nápadníky selektovat přesně tak přísně,
jako naše blondýna Věrka selektuje své hempšíráky pro následující plemenitbu, že...
Olánku, to víte, když jste si vybral ženu, co vás mlátí a bije a každý pošlý kus
musíte "nenápadně" maskovat okamžitým pořízením "alespoň zčásti podobného"
(takže je navíc i slepá), těžko vám bude dělat občerstvovací stanici na gé.
Věrko Blondýnko - mám pro vás milou zprávu - pižmovky se vyrábějí i v jiných
barevných variantách. Tj. pokud vám bílá moc svítí do očí (ale zase vypadá nejlíp
oškubaná), může si babička pořídit nějaký tlumenější odstín. A vy sluneční brýle, že...
Babička naopak chce čínky zrušit. A bílá jí nevadí, naopak. Má je na dvorku za plotem. Ale já jsem měla od babičky pár násadovek. Z toho mám 2x 3 kousky kachniček. A na té naší zahrádce fakt svítí na dálku. Obávám se, že když je nesebere dravec. Tak je otázkou času, jestli je nesebere nějakej dvounohej nenechal.
Tuhle jsme na ně koukali s manželem, čínka se blížila k lokáči a manžel povídá, že si na to počká. Že ta bílá kachna bude vypadat jak polomáčenou sušenka. A ono nic. Jak je naimpregnovaná, tak vylezla a byla zase bílá
Věrko, v Hornbachu teď měli v akci tzv. superbláto.
Jenom se to smíchá s vodou a pižmovky budou krásně hnědé se šedavě popelavým nádechem.
Působí to totiž i přes impregnaci.
Jenom si honem nevzpomenu, zda to měli v sekci Udělej si sám nebo v Maskování nebo Zvířátkách.
No a nebo můžete zkusit specielní odimpregnovávací prostředek,
ten je bez akce, ale za to s okamžitou reakcí.

Chystám se naložit si křepelčí vejce na zimu. Koupil jsem si křemičitan sodný (vodní sklo).
ale četl jsem, že pak nejsou po vytažení vejce už dobrá. O pečení mi moc nejde, hlavně si chci po dobu kdy křepelky venku nenesou stále dopřávat jejich vejce jak jsem zvyklý-smažená na másle. Nebo alespoň natvrdo vařená. Láká mě možnost naložit vařená vejce do nálevu, ale to zas nevím jak dlouho to vydrží.
Jsou vajíčka vytažená např. po 3 měsících z vodního skla stále jedlá jako vařená nebo usmažená?

A v líhni jsem se potkal s horší oplozeností u vajec křepelek. U mých se vyvíjí asi 75%, a zbytek jsem dal asi příliš starý, to se neuchytlo.
Od kamaráda křepelčí vejce, to byla katastrofa, tam bylo 80% neoplozených. Taky má loňského kohouta, už by to chtělo nového.
Oplozených slepičích je teď v líhni 19 (hlavně vlašky, z. hempšírky), bažantí 2, křepelčích cca 55 kusů.
Tak ještě dejme tomu 10 dní a začnou se líhnout.
Každodenním pozorováním při vypouštění drůbeže jsem vypozoroval,že největší touhu po svobodě projevuje omladina,zvídaví králíčci jakož i Ukrajinská mládež,jak potvrzují výsledky voleb.Naopak staré struktůry setrvávají u krmítka v kurníku a né a né je vyhnat.
Projevuji obdiv nad pracovitostí pavouka,kterému každý den likviduji pavučinu u dvířek do kotce a on přes již desátou noc utká novou .Jak dlouho to vydrží ?
honzapm
napsal(a):
Bery5, k dramatickému prodloužení v Evropě ale dojde jen za předpokladu,
že ženy budou své nápadníky selektovat přesně tak přísně,
jako naše blondýna Věrka selektuje své hempšíráky pro následující plemenitbu, že...
Olánku, to víte, když jste si vybral ženu, co vás mlátí a bije a každý pošlý kus
musíte "nenápadně" maskovat okamžitým pořízením "alespoň zčásti podobného"
(takže je navíc i slepá), těžko vám bude dělat občerstvovací stanici na gé.
Věrko Blondýnko - mám pro vás milou zprávu - pižmovky se vyrábějí i v jiných
barevných variantách. Tj. pokud vám bílá moc svítí do očí (ale zase vypadá nejlíp
oškubaná), může si babička pořídit nějaký tlumenější odstín. A vy sluneční brýle, že...
vidim ze moje cislo sa dramaticky znizuje tak uz ako bude,dufam ze pri tych utecencoch sa ujde aj pre tych normalnych
napsal(a):
Chystám se naložit si křepelčí vejce na zimu. Koupil jsem si křemičitan sodný (vodní sklo).
ale četl jsem, že pak nejsou po vytažení vejce už dobrá. O pečení mi moc nejde, hlavně si chci po dobu kdy křepelky venku nenesou stále dopřávat jejich vejce jak jsem zvyklý-smažená na másle. Nebo alespoň natvrdo vařená. Láká mě možnost naložit vařená vejce do nálevu, ale to zas nevím jak dlouho to vydrží.
Jsou vajíčka vytažená např. po 3 měsících z vodního skla stále jedlá jako vařená nebo usmažená?
Já bych ráda poradila. Ale.. vyrábím takové ty malé skleničky od paštiky křepelčí vejce natvrdo uvařená a nálevu z deka. Plus přidám stroužek česneku. Pak za 85 stupňů zavařím 20 minut. Ale jak dlouho to vydrží netuším. My to totiž do měsíce vždycky sníme
Jinak letos poprvé se budu snažit přes zimu mít část křepelek v zimě, protože manžel má fakt alergii na slepičí vejce. Ale pozor, křepelčí mu (zatím) vůbec nevadí. Což je pro mě fakt překvapivé. Člověk si říká vejce jako vejce. Ale asi ne.
Ja nakladam do dobreho sladkokyseleho láku na okurky vajicka milflerek,po tydnu jsou prolezena a uz výborná..nekdy je nakladam do láku po mé zavarene a snedne červené řepe..mám krásně vinove zbarvena vajíčka a maji krásný průřez..ale do Deka bych nikdy nic nenakládala,myslim,že jedů v potravinach máme dost,..deko obsahuje kyselinu benzoovou a když vajicka sterilizujete na 85°C,tak myslim,že tam je zbytečná...vajicka nakladam do vetsich 0,7,sklenic,pridavam platky červené i čili papriky,cibule,nekdy kari,česnek,stale zkousim nové příchute a po otevreni je za jedno odpoledne pryč..při návštěvě za 10minut😂..také je zkusim sterilizovat,uvidime,jak dlouho vydrží😂
Věrko, ještě k těm pižmovkám a nenechafcům, jo...
Asi jste četla, jak letos zemědělec dal do balíků sena GPS
a vida ho - našli se oba zloději.
Tak si tak říkám - pižmovka sice kachna není, ale má kachní žaludek,
tak kdybyste jim dala každé sezobnout jednu malou džípíesku,
třeba byste je vysledovala až na finální pekáč.
Ovšem chce to konat zafčasu - aby na vás nezbyly už jen mastné kosti, že...
Tato inovativní metoda má zajisté mnoho výhod - například přijdete-li
akorát, máme pižmovku již zabitou, oškubanou a možná, ale vopravdu
jenom možná i vykrvenou a nasolenou.
Má úcta.
veraboskova
napsal(a):
Tak šup sem ančovičko s receptem na lák. Já už zkoušela dvě verze a nikdy to nebylo ono.
..tak jsem tu..druhe kolecko s vodou kolem zvirat..dotahla jsem asi 4kg okurek a večer je nastrkam do flasek..prvni,vysevala jsem je nedávno,ale právě porad pršelo,tak mam okurkovou džungli 2m širokou a 7m dlouhou..😱..recept na okurky mám od tchyne moji sestry😁..na 2 litry vody: 0,5 l octa, 250g cukru, 25 tbl sacharinů, 80g soli, 10-12kulicek nove.koření, asi15kulicek pepře, 1-2k.lzicky seminka hořčice, do kazde sklenice okurek strčím 1hřebíček..+kopr,mrkev,cibuli...myslim klasika,ale je tam vice cukru..nekdy dam i vic😀..nalev s kořením prevarim,nakonec
ocet... vyborny nalev i na červenou řepu,jen misto koření dávám anyz a fenykl..někdy i křen..a na vajíčka,co mě napadne a mám právě po ruce😁

No vsak ono vas to ejchuchu prejde. Za chvilku na vas vykoukne Anna a bude chladno z rana Ale v tech tricitkach to asi nebude tak rychle...
Okurecky ty me cekaji zitra. Mam domluvenou zeleninovou bednu. Tak to bude cca 13kg budu zavarovat jako diva. No ale naposledy jsem okurky zavarovala tri roky zpet.
Kouknete co jsem dostala k narozeninam. Sice je mam jeste daleko ale to nevadiii :)
Tak jsem po padesáti letech zavítal s vnučkou na Máchův rybník a s potěšením zjistil jak minimálně se tam investovalo.Na dotaz,kde jsou vybrané miliardy,jsem se odpověďi nedočkal..Radost mně udělala na břeh vystoupivští rodinka labutí,dospívající mládeží určena jako husí,které je nutno se obávati.Pravda husa labutí se lebeděm tak trochu podobá.Holt brontosaurus je nezaměnitelný.
honzapm
napsal(a):
Páni, Koudelíku, parádní bělostné pižmovky, i fotky. Uí.
Olánku, áách, zasnil jsem se - hajání na pláži v labutích výkalech
musí být nesmírně obohacující. Asi jako moje maštal v současných dnech,
kdy se nejmladší oumladině nechce chodit ven do horka...
Mácháči zdar!
Výkaly,pravda nic příjemného,ale říkám si kdybych jednou opustil gaučík a vydal se na výstupy do Himalájí,tak každá zkušenost dobrá.Tak jsem se těšil na poslední dnešní stoupání na Tour,lýtka mně sice lehounce tvrdla,v mém věku se již nezapalují a ono nic.
honzapm
napsal(a):
Moudro dnešního dne jsem vymyslel zcela sám (a jsem na něj náležitě hrd):
"Lepší teplo, nežli zima".
Horal Jan
Zdravím všechny ve spolek. Krásné moudro jen co je pravna. Omladině se nedivím. Ale dneska to léto má...
Tedy Tumáši, vy jste si založil hotovou zoo, že?
Olánku, no to mi povídejte, jsem jako kdybych si koupil zmrzlinu
a spadla mi na chodník.
Etapa bez konce, gaučík připravený, nevyužitý.
A zítřejší poslední závodní se má ukrátit jen na 59 km,
to se během ní na gé nestihnu ani otočit na druhý bok.
Chudák Žylyjen!

100 g. Plymutka dovedla nemožné. A to jsem na vlastní oči viděl, že ho snadno a rychle vytlačila.
K porovnání normální 70 gr. vejce.
To je první (snad) dvoužloutkové vejce u slepic, co mi kdy snesly. Když nepočítám ty, co bývaly ještě rodičů.

Tady prší!
Ale podle meteoradaru prší už asi od sedmi a že jsem si na procházce s Norou nevšimla :D Ale co jsme před chvilkou přišly, tak opravdově začalo. Takový ten zahradnický deštík, může klidně pokračovat celou noc.

napsal(a):
Tady prší!
Ale podle meteoradaru prší už asi od sedmi a že jsem si na procházce s Norou nevšimla :D Ale co jsme před chvilkou přišly, tak opravdově začalo. Takový ten zahradnický deštík, může klidně pokračovat celou noc.
Hm a zase prd, všechny bouřky zakroužily a hezky se nám vyhnuly severně, jižně, západně, východně.....ještě, že těch světových stran není víc.... zataženo celý den olověnými mraky a ani kapička

jsou to mladí kohouti, ale to je detail. myslím si, že náš rozdíl ve vkusu co se drůbeže týče už jsme probírali tolikrát, že už je to fakt mlácení prázdné slámy.
já bych zase nikdy nepořídila nic, čemu se klepe hřeben.

tak nám včera trošku popršalo (konečne), za 20 min zachytených 4000l vody zo striech, výdatne pršalo tak 3 hodiny

napsal(a):
jsou to mladí kohouti, ale to je detail. myslím si, že náš rozdíl ve vkusu co se drůbeže týče už jsme probírali tolikrát, že už je to fakt mlácení prázdné slámy.
já bych zase nikdy nepořídila nic, čemu se klepe hřeben.
Co majíproti chocholkám, co?
Věrko, těm vašim je aspoń vidět hlava, tak člověk pozná, kde to má konec
a kde Začátek, že?
Mimochodem - mohla byste si přestat syslit ty srážky fšechny u sebe
a poslat také nějaké k nám? Stále ani kapička. Děkuji a mávám z gé.
Na Jedničce začali Chalupáři a na Čtyřce jede Závěr Tůr d Fráns.
Tak to jsou teda opravdová dilemata, co zvolit, pane Huml, že?
Zuzkaa
napsal(a):
No, ono by bylo zajímavé vědět, kolik si za to ti restaurátoři u TS naúčtovali, za to složité odstraňování, analýzu barev atd..... A teď maj prd.
Tomu nevěřte,bude prozkoumán pískovec a jeho možné narušení se znalci mimo jiné i z odvětví výživy ptactva se zaměřením na konzumaci pískou husou či labutí.Zrovna dnes jsem husičkám písek nasypal.

U vás nieje dážď, u nás zasa nepretržite od štvrtka a naplno od piatka. Tak ale po tých horúčavách aspoň nejaká voda z neba...Sa mi už Vlašky, Sumatranky a iné sliepky topia. Pre pižmovky, ruánky a husi je to skvelé "vodné" počasie. Posielam k vám do Česka veľa vody...
Tak... A je po všem.
Co já si nyní bez Tour na gé počnu?
No možná, ale opravdu jen možná, se opět stanu
velmistrem v luštění lušťovek, a také v sudoku na čas, že...
A určitě si dám nový chovatelský cíl, a to mít Vlašky v barvách fšech trikotů.
Vlašky bílé a Vlašky žluté už máme, to bude brnkačka.
Vlašky bílé červeně puntíkaté také nějak zvládneme.
Ale Vlašky zelené?
Pro Začátek zkusím smíchat Vlašku žlutou a Vlašku modrou
a uvidíme, jak dopadnu...
Přinejhorším použiji své oblíbené anilínové barvičky, zelenou a modrou.
To by bylo, abych to nakonec nezmaloval ku fšeobecné spokojenosti, že...
Pořád jsem si říkal, co ty ošklivé terezčiny slepičky připomínají.
A hurá - večer, při luštění, to na mě přišlo - už to máám...
Ano, babiččiny sváteční papuče, které nosila, když chtěla být nóbl...
(a - čistě mezi námi - když se na to kvalitní obutí podívám hodně zblízka,
tak tam vidím i ty FruFruovy zahrabanky...)

honzapm
napsal(a):
Pořád jsem si říkal, co ty ošklivé terezčiny slepičky připomínají.
A hurá - večer, při luštění, to na mě přišlo - už to máám...
Ano, babiččiny sváteční papuče, které nosila, když chtěla být nóbl...
(a - čistě mezi námi - když se na to kvalitní obutí podívám hodně zblízka,
tak tam vidím i ty FruFruovy zahrabanky...)
Tak tuhle barevnou variantu ještě nemám

Tak slejvák roku za námi, bouřka jak hrom, za půl hodinky 20 mm, díky Bohu za ně.

Jinak jedna dnešní večerní momentka. Všechno to vypadá, jak když to umřelo, ale spí.

napsal(a):
papuče jsou jiné plemeno. taky si to jednou pořídím.
Mno...jako nemusím mít všechno, že.... přeci jen základní designová řada je lepší, než tyhle zlepšováky
To je dobře, Niky, že máte včelindy. Asi je to i in, že...
Tak nám umřel pan Zdeněček Srstka. Tak už má to svý jistý.
Připomínal mi dědu, ten byl taky takovej poctivě sošnej a milej.
Vždycky, když jsem se v záchvatu kašle dusil,
tak mi seděl u postýlky a říkal, že kdyby mohl, tak by dýchal za mě.
Taky měl rád fšecky pejsky svět. A mě. Asi že byl taky Honzík.
Nikdy nezapomenu.
Olánku, vida, jak v Praze umíte rychle odstraňovat nápisy.
Hledím a mávám. Jestli takhle rychle umíte stavět i ploty,
tak jste s okamžitou platností zváni na Vlaškárium. Uí.
Věrko, máte cca spočítáno, kolik tisíc mláďat nalíhnete každý rok?
Evidentně vás to baví i v létě.
Mám štěstí, že mé biologické hodiny tikají vždy jen kolem dubna.
Tak jsem si chtěl včera vyrazit z Plzně do Mariánských Lázní. Vlakem.
Narodila se tam máma, takže jsou pojmenovány po ní,
já tam studoval jako útlý gaučík, a je to vždy zážitková jízda.
Ale ejhle, osud tomu chtěl jinak.
Pravda - vápnit se musí, to ví každý úspěšný chovatel.
Na druhou stranu - zase se to s tou dávkou vápna nesmí přehnat.
Aby v tom ty slépky vůbec byly vidět, že...
https://www.idnes.cz/karlovy-vary/zpravy/marianske-lazne-chodova-plana-vykolejeny-vlak.A190728_183208_vary-zpravy_zaz
Vápnu zdar.
Vzájemně jsme si tu hezky pozuráželi slepičky, kdo má hnusnější,
vítěz nezávislé odborné ankety je znám, tak abychom ten měsíc uzavřeli
nějak kulturněji, že, tak přidám nádherné Vlašky, jak papají a jak jim chutná.
Nastrouhaná červená řepa, kedlubna a jablko, smícháno s krmnou směsí.
To mají Vlašky rády. Řepy je letos teda ale opravdu hodně, ani nevím,
zda mám dostatečně rozsáhlé sklepení na takovouto úrodu.
V levém sklepním křídle mám tajně uvězněných pár nadějných talentů,
v pravém zakopáno pár mrtvol + schovaný poklad, tak vám nevím, vážení,
kam já letos ty řepní alotrie dám... No budu o tom muset ještě popřemýšlet,
a vy víte kde...
Věrko, nejdřív dospívající Vlašku vezmu odborně do ruky a posoudím,
na jakou stranu klopený hřeben jí bude více slušet, a z moci mně svěřené
pak určím, jak to bude.
Ne, samozřejmě je to náhoda, matka může klopit doleva, zatímco dcera doprava.
Zůstane jim to pak celý život. V některých případech má (starší) slepice měkčí
hřeben a při určitém náruživějším pohybu jí skáče sem a tam, což ji znepokojuje,
a je to na ní vidět, protože je zvyklá na stínění jednoho daného oka.
Vzorník vám o popisu hřebene a jeho klopení a nestínění výhledu poví víc.
Horší je, když komtesa neklopí hřeben vůbec...
Mno, ta vaše vychytávka na čerstvé křepelky na gril se mi tedy velmi líbí.
Jenomže to má jednu zcela a naprosto zásadní vadu, a že jste to vy,
tak já vám ji prozradím - nešlo by to zařídit (vylíhnout) tak, aby byly
v těch šesti týdnech už i oškubané a vykuchané?
Když to zvládnete vyšlechtit, tak dostanete medaili!
Zapomněl jsem na Slovensko poděkovat za poslání deště.
Ve městě i na Vlaškáriu napršelo shodně 21 milimetrů,
což je během 20 minut, kdy k tomu došlo, slušná sprcha.
Jásám a mávám.

Nie je vôbec zač my už u nás máme vody dosť a tak posielam búrkové mračná kade ľahšie, každý deň je 30 minútová prehánka, počas ktorej naprší 5-8 milimetrov. Chovu zdar