Nevím si rady - nechce sednout

Hempšírky
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.7.2019 18:20
robo.pavlis@gmail.com

XXX.XXX.0.1

Jak mám donutit Či udělat aby slepice sedla na vajíčka.? Děkuji.

2.7.2019 20:01
Zuzkaa

XXX.XXX.0.1

Zadejte si do vyhledavače " Jak rozkvokat slepici". Tam se dozvíte co potřebujete.

2.7.2019 21:18
robo.pavlis@gmail.com

XXX.XXX.0.1

Děkuji za informace.
Ale mě kvokaji a nechtějí sednout.

2.7.2019 21:26
ančovička1

XXX.XXX.0.1

robo.pavlis@gmail.com napsal(a):
Děkuji za informace.
Ale mě kvokaji a nechtějí sednout.

..a necháváte jim v hnizdech vajíčka?.když tam nic mit nebudou,tak sedět nebudou😂

2.7.2019 21:32
robo.pavlis@gmail.com

XXX.XXX.0.1

Ano nechávám ale dvakrát kjem jim to dal do dvou beden ale nesedli niní jim to nechávám jenom v jednom a pořád nic a není to tím horkem?

3.7.2019 09:09
Zuzkaa

XXX.XXX.0.1

A jste si jistý, že kvokají? Ono je to tak, že některá "kvokavá plemena" rozkvokat jdou lehce, ale některá nerozkvokáte ani za nic. Jaké máte plemeno slepic?

3.7.2019 09:25
robo.pavlis@gmail.com

XXX.XXX.0.1

Hempíršky

3.7.2019 09:50
Zuzkaa

XXX.XXX.0.1

No, já Hempšírky nemám, ale Orpingtonky . Obě plemena patří do polotěžkého plemene a jsou dost kvokavá, ale záleží také na tom, jestli kvokala jejich matka . Mě letos kvokají jen mladé slepice, ze starých ani jedna.

Zkuste ji zavřít někam do ústraní, ať má klid.
Udělejte dobré hnízdo s 5 podkladky
Omezte ve žrádle bílkovinu

Za 2 dny uvidíte, když zůstane sedět pevně, podložte vajíčka místo podkladků.

3.7.2019 10:00
robo.pavlis@gmail.com

XXX.XXX.0.1

Podklady jsou ty umělá vejce?

3.7.2019 13:36
ančovička1

XXX.XXX.25.32

..ano,podkladky jsou sadrova vejce k dostani v obchodu s chovatelskymi potřebami..kvočna si na ne sedne a po par dnech pevného sezeni,se podkladky vymění za vajicka k nasazeni..

3.7.2019 13:37
robo.pavlis@gmail.com

XXX.XXX.248.245

Děkuji

Uživatel s deaktivovaným účtem

3.7.2019 15:09

robo.pavlis@gmail.com napsal(a):
Děkuji

Jinak jí můžete dát jakákoliv vejce, která nejsou určena k líhnutí, nejlépe ještě kvočnu na hnízdě přiklopit třeba plast. bedýnkou, aby nemohla utéct a hezky se rozseděla. večer vyvenčit a dát zpět. některé mají tendenci utíkat a vracet se tam, kde jsou navyklé snášet. A některé si prostě budou kvokat a nesednou.

3.7.2019 18:06
kastef

XXX.XXX.69.65

no mě sedí slepice i na ničem,jen tak v hnízdech,kdyby byl zájem ,jsou kvokačky k dispozici.

3.7.2019 20:15
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Frufru,ale jaka vejce nejsou určená k lihnuti?nejlip z marketu nebo musi být hodně stará nebo neoplozena,vyřazena z lihne nebo od jiné kvocny anebo pokud tazatel nema sam u slepic kohouta..jinak budou vajicka po tydnu nasezena a to už by mi bylo lito,vejce se zarodky vyhodit..jednou jsem dokonce vajicka uvařila,ale asi kvocne vajicka vonela,tak je komplet sežrala😂..asi ne sama😂

3.7.2019 21:49

No, proste nestrcim pod kvocnu nasadova vejce, kdyz nemam jistotu, ze zasedne napevno:-) Po trech dnech sleze a lito tech vajec bude me. A treba zacne kvokat jina a pujde to. Moje zkusenost. Jednou jsem nedockave nasadil opecovavane nasadovky a kvocna je jednak castecne rozmlatila a pak po 4 dnech slezla.

Přidejte reakci

Přidat smajlík