No, já Hempšírky nemám, ale Orpingtonky . Obě plemena patří do polotěžkého plemene a jsou dost kvokavá, ale záleží také na tom, jestli kvokala jejich matka . Mě letos kvokají jen mladé slepice, ze starých ani jedna.
Zkuste ji zavřít někam do ústraní, ať má klid.
Udělejte dobré hnízdo s 5 podkladky
Omezte ve žrádle bílkovinu
Za 2 dny uvidíte, když zůstane sedět pevně, podložte vajíčka místo podkladků.
Uživatel s deaktivovaným účtem

robo.pavlis@gmail.com
napsal(a):
Děkuji
Jinak jí můžete dát jakákoliv vejce, která nejsou určena k líhnutí, nejlépe ještě kvočnu na hnízdě přiklopit třeba plast. bedýnkou, aby nemohla utéct a hezky se rozseděla. večer vyvenčit a dát zpět. některé mají tendenci utíkat a vracet se tam, kde jsou navyklé snášet. A některé si prostě budou kvokat a nesednou.
Frufru,ale jaka vejce nejsou určená k lihnuti?nejlip z marketu nebo musi být hodně stará nebo neoplozena,vyřazena z lihne nebo od jiné kvocny anebo pokud tazatel nema sam u slepic kohouta..jinak budou vajicka po tydnu nasezena a to už by mi bylo lito,vejce se zarodky vyhodit..jednou jsem dokonce vajicka uvařila,ale asi kvocne vajicka vonela,tak je komplet sežrala😂..asi ne sama😂
Uživatel s deaktivovaným účtem

No, proste nestrcim pod kvocnu nasadova vejce, kdyz nemam jistotu, ze zasedne napevno:-) Po trech dnech sleze a lito tech vajec bude me. A treba zacne kvokat jina a pujde to. Moje zkusenost. Jednou jsem nedockave nasadil opecovavane nasadovky a kvocna je jednak castecne rozmlatila a pak po 4 dnech slezla.