Dobrý den začal jsem s chovem slepic poprvé se mi stalo že mi slepice začali sedět na vejcich tak sem je nechal s tím že budou kuřata .zatím ale mám jen jedno zdravé a 4 už sem zakopal . Jedno sem našel pod kvočnou rozslapane v blaně pak další 2 stejně a jedno se klubalo už mělo asi 2 cm dirku ve skořápce pipalo a za 2 hodky sem ho našel nedoklubane zase mrtvé .vubec nemam zkušenosti může mi někdo říct kde je chyba vlastně z 5 jedno žije a další se klubou .
Nejspis to vypadá na slabou,tenkou skořápku..tlakem kvocny a ostatnich vajec se skořápka rozdrti a blana vyschne a ztuhne,z ze se potom kure nedostane..pokud máte jeste nejaka kurata naklubana,vzala bych je nejlip do líhně nebo pod žárovku,ale pozor na spálení,teploměr,a nechala bych je dolihnout tam..potom je kvočne vratite oschla ..příčina tenké skorspky bude ve spatnem krmeni,které neobsahuje dostatek vápníku..čím krmite?
Už je to lepší dnes se mi narodilo 6 kurat vysedeli to 4 kvocny kuřata vypadaji zdravě. Ale nevim co ted jak je oddelit od ostatnych slepic muzou bejt vsechny kvocny s kuřatama pohromadě nebo je mam nechat normalne tak jak byli kvokali mi v hnizdech tak sem je tam nechal i kuřata se narodila tam jen jednu mam s kuřetem v kralikarne
..kuřata se nerodi jako lidi,ale lihnou..pokud jste měl ty kvocny pohromadě na všech vejcich ,tak je kvocny rozslapaly,protoze se o kurata bijou..může byt jen 1 kvočna na JEDNOM hnízdě!!..ted vemte tu JEDNU kvocnu,jedno kterou a zbylá kurata ji dejte..kvocnu s kuraty zavřete do kotce kralikarna apod.,trošku podestylky a krmeni,K1 a slepici pšenici..a vodu.. zvonovou napajecku vam slepice shodi,bude na ni skákat..tak nižší keramickou misku,do ni kámen,vodu,to aby se kurata neutopila..kvocnu s kuraty takto nechte,aby se nazrala a napila,potom muzete poustet do OHRADKY,pletivo,stin.krmeni pri peknem počasí..v žádném případě nesmi k velkym slepicim,budou je stipat,slepice se budou rvát ..nemoci...adt..
Děkuji :-) udělal jsem ve stodole oplutky asi 1x1.5 metru a do každé jsem dal kvocnu a 2 kuřata maji tam vodu v plastové misce , pak krmnou směs k1 a vařené vajíčko :-) jiné slepice se k nim nedostanou podestylku maji slamu dal sem jim tam i kukan kde seděli ty kvocny. Snad to bude vše ok
Samozřejmě, že nic nepozná. To máte kuřata poprvé? Já vloni dokupovala k 10dennímu u kuřeti Orinktonky 6 asi 3 denních Breessek a byla v pohodě. Musíte za tmy, a nastrkat je přímo pod kvočnu. Ráno jsem se šla podívat a jakoby se nechumelilo. Ani jí nepřišlo divný, že z jednoho kuřete má najednou 7.
Dobrý den kuřata jsou u te jedne kvočny v králíkàrně jedi pijí vše ok :-) ještě musim něco udělat stěma kvočnama . Nechat vykvokat . Slyšel jsem že nejrychlejší způsob je je ochladit ve studené vodě . Jaký máte na to názor? Celkem mi kvoka ze 30 slepic 7 a nemám bohužel je kde mít potřeboval bych nějaký rychlejší způsob než je 14 dnů mít někde zavřený..děkuji za rady :-)
Jejej, tak to je síla 7 kvočen. Chce to zásadně studenou podlahu. Venku je teplo a i když sedí na hlíně, tak si jí pod sebou zahřeje. Jinak moje zkušenost s odkvokáváním je špatná. Nejlepší je využít kvočny k sezení na vejcích. Ale v lednu mi jedna začala kvokat, tak jsem jí vzala domů do sklepa a do druhého dne bylo po kvokání.
Hlavně to odchytit na začátku. Čím dříve, tím rychlejší to je. Přes den ji musíte taky vyhodit z hnízda a většinou to tak 4 dny trvá. A nevím jestli to funguje na všechny. Mám pocit, že hybridi, u kterých jsem to praktikovala, se dají odkvokat snadněji. Postupně jd nahrazujeme tak můžu příští rok poreferovat.
No já to moc také nechápu kupoval jsem 21 slepic byli 20 týdnů staré mám je už 3 měsíce stoho jich kvoka 5 a pak sme měli 9 starých slepic jsou 3 leté a ty kvokaj 2 . Přitom ty staré za celi 3 roky nekvokali . Až teď nechápu. Nemůže to bejt krmením :-) třeba že se mají až moc dobře :-) jinak neměli jsme před tím kohouta teď jsem .teď mame dva
Uživatel s deaktivovaným účtem
Zkuste acilpyrin, kvokání je horečka, proto babičky namáčely do studené vody.