Jak dlouho vykrmujete kohouty plemen jako např. Amroks? Moji mají teď 3 měsíce, tchýně už 14 dní říká, že by je zabila (mám 2 kohouty sulmtálky), ale připadá mi, že na nich moc masa ještě není. Spíš jí vadí, že začínají kokrhat.
Měla jsem v planu je nechat aspoň do půlky srpna nebo začátku září.
Jasně, že na nich je míň masa než na brojlerech. Když vezmete kuře do ruky a vytrhnete mu pár pírek na hrudi a není na konci pírka krev, tak je nejlepší doba na zabití. Rozhrňte peří a podívejte se jestli už od spodu neraší nové. Jak se to nestihne, tak až po přepeření. To je hrozná práce vytahovat pírka pinzetou.
Pokud nemají zmasilost v době kokrhání tak jste buď špatně namíchal směs nebo je to plemeno nevhodné k výkrmu.
Já mám Kalimero a kohouty porazím v 2 měsících s váhou 3kg,druhou s prvním kokrháním okolo váhy 4 kg.musi mít proteiny,dusíkaté látky a vitaminy,lysin, arginin.dobra domácí směs s nákupem všech komodit se dá udělat do 10kc.
Mám v profilu nějaký fotky.twn kohoutek děl na porážku v 80 dnech s váhou 6kg.JUT bylo 4,75kg a jeho vykrm stal 95kc+30,-/kuře.nejlepsi můj kus.bez směsi.maji skwele maso a nac to nicit chemií.jinak když jsem začínal,tak jsem používal energys.spokojenost.ted už jsem dal tak čisté obilí.hodne zdaru při chovu/vykrmu