Kolik zvládne kohout slepic

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.7.2019 15:10
Bukajkalab

XXX.XXX.168.74

Dobrý den
Pořídli jsem si 11 vynešených a slepic a ročního kohouta. Postupně jsem si dokupoval další slepice a momentálně mám 21 slepic. Moje otázka zní jestli kohout zvládne dobře oplodnit tolik slepic?

Předem děkuji za odpověď

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.7.2019 16:18

Podľa toho o akého kohúta ide...Ak je to klasický kohút k nosniciam mal by to zvládnuť, ale je to kus od kusu. Príp. dobrí skokani sú Vlašky, Plymutky, Leghornky, atď... Tí sa na na sliepkach doslova vozia. Ak nepotrebujete mať oplodnené vajcia tak to je vlastne jedno...a kohút väčšinou vie, že ktorú sliepku treba obšťastniť

10.7.2019 16:35

Bukajkalab napsal(a):
Dobrý den
Pořídli jsem si 11 vynešených a slepic a ročního kohouta. Postupně jsem si dokupoval další slepice a momentálně mám 21 slepic. Moje otázka zní jestli kohout zvládne dobře oplodnit tolik slepic?

Předem děkuji za odpověď

ne

10.7.2019 16:44
Bukajkalab

XXX.XXX.168.74

Jde o jakéhosi křížence, myslím si že s příměsí ayam cemani. Má přibližně 3,5 kg a 50 cm.

10.7.2019 21:34
ančovička1

XXX.XXX.9.141

Zalezi na plemeni kohouta..vas krizenec asi bude na standardni velikost vasich slepic primerene velky,ale jaky bude mit temperament,tezko rict...chcete lihnout kurata?....polotezky kohout staci na 10-15slepic,.kouhout lehkych plemen,jak pise Mano7, 20 zvladne..zalezi na krmeni,z bramborove michanice mit energii asi nebude..muj vlasak koroptvi mel letos 40 slepicek,oplodnenost kolem 80%..😀

10.7.2019 22:22
Bukajkalab

XXX.XXX.168.74

Kuřata úmyslně líhnout neplánuji. Pouze pokud by sedla kvočna, nechal bych jí vysedět kuřata. Když jsem ještě měl slepic pouze 13, tak jsem nechával jedné známé bez kohouta, svoje vajíčka jako násadová, též pod kvočnu. Zatím sedí teprve 14 dní takže nevím jestli se líhnutí povedlo.

10.7.2019 22:51
ančovička1

XXX.XXX.9.141

To zalezi I na kvocne,jak dobre sedi..me letos par kvocen z hnizda z vajec uteklo kvuli vedrum..resila jsem to bud novymi kvocnami nebo lihni..ale snad se par kurat vylihnout podari😀🐣🐣

10.7.2019 23:16

Jestli chcete kuřata z většiny vajec, doporučuji stávajícího kohoutka dát pryč a pořídit opravdu aktivního kohouta náležícího k lehkému plemeni-vlaška, leghornka, lakenfeldka, brakelka, možná i araukana může být. I kříženci mezi lehkými plemeny.
Lehcí kohouti skáčou aktivně a myslím, že můžete mít většinu vajec oplozenou, dle krmení, víc naklíčeného znamená i lepší aktivitu (vit. E).
Nebo to můžete nechat tak a kdyby kvočna sedla, tak seženete násadová vejce od někoho odvedle, kdo má doma kohouta s méně slípkami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík