Uživatel s deaktivovaným účtem
Podľa toho o akého kohúta ide...Ak je to klasický kohút k nosniciam mal by to zvládnuť, ale je to kus od kusu. Príp. dobrí skokani sú Vlašky, Plymutky, Leghornky, atď... Tí sa na na sliepkach doslova vozia. Ak nepotrebujete mať oplodnené vajcia tak to je vlastne jedno...a kohút väčšinou vie, že ktorú sliepku treba obšťastniť
Bukajkalab
napsal(a):
Dobrý den
Pořídli jsem si 11 vynešených a slepic a ročního kohouta. Postupně jsem si dokupoval další slepice a momentálně mám 21 slepic. Moje otázka zní jestli kohout zvládne dobře oplodnit tolik slepic?
Předem děkuji za odpověď
ne
Zalezi na plemeni kohouta..vas krizenec asi bude na standardni velikost vasich slepic primerene velky,ale jaky bude mit temperament,tezko rict...chcete lihnout kurata?....polotezky kohout staci na 10-15slepic,.kouhout lehkych plemen,jak pise Mano7, 20 zvladne..zalezi na krmeni,z bramborove michanice mit energii asi nebude..muj vlasak koroptvi mel letos 40 slepicek,oplodnenost kolem 80%..😀
Jestli chcete kuřata z většiny vajec, doporučuji stávajícího kohoutka dát pryč a pořídit opravdu aktivního kohouta náležícího k lehkému plemeni-vlaška, leghornka, lakenfeldka, brakelka, možná i araukana může být. I kříženci mezi lehkými plemeny.
Lehcí kohouti skáčou aktivně a myslím, že můžete mít většinu vajec oplozenou, dle krmení, víc naklíčeného znamená i lepší aktivitu (vit. E).
Nebo to můžete nechat tak a kdyby kvočna sedla, tak seženete násadová vejce od někoho odvedle, kdo má doma kohouta s méně slípkami.