Uživatel s deaktivovaným účtem

Raději ji přesuňte až po vysezení kuřat, pokud je to možné.

keckas
napsal(a):
Primlouvam se za směs. Postupem času jim můžete přidávat míchanici, první 1-2 týdny bez pokusů. Po prvním týdnu jim pro zpestření dávám občas pár sušených moučných červů. Levné to není, ale všechny slepice se po tom můžou utlouct.
Ano, mouční červi jsou "energydrinkem", kupuji kuřatům živé a zmizí během chvilky

Pedrop
napsal(a):
Cerviky muzou dostavat kuratka od kolika tydnu?
Od té chvíle, co začnou zobat, tak 1-2 dny. Na začátek, než se rozzobou, jim kupte masařky (bílí červi na ryby v rybářství) a později moučné červy (potemník).
Tvaroh dávejte dospělým slepicím.
I vejce jsem začal dělat slepicím a odrostlým kuřatům. Buďto vezmu nějaká stará, (nejčastěji kačení) vejce a rozmačkám je, vyválím ve směsi pro kuřata a házím o zem, někdy i s kusy skořápky. Nebo jsem slepicím chystal neoplozená vejce z líhně, to jsem rozmlátil 15 těch nasezených vajec, smačkal s otrubami a dal sežrat. Malým kuřátkům vejce nevařím. Jako bílkovinu mají směs (se sójou) a červy.

Pedrop
napsal(a):
Kolik cervu na den pro 15 kurat? Daji se asi uchovat v lednici par dnu aby se zastavil jejich vyvin?
Záleží na tom, jak hluboko si chcete sahat do kapsy, ale jedna krabička těch masařek (malých bílých) stojí 16 Kč u nás v Litovli, a mouční (ti dlouzí hnědí) stojí 14 Kč/ panák (na slivovici sklenička).
Já bych je kuřatům dával spíš jako zpestření, ale bažantům jsem je dával pořád, protože jsou nároční a potřebují i víc bílkovin.
Jinak jich sežerou dokud jenom můžou. Do týdne až dvou ty masařky, později moučné. Ti totiž jsou tvrdší a větší.
Mě s nimi mamka z ledničky a kuchyně poslala do pryč, jednou jí vlezli do chleba moučňáci . Tak je mám v dílně. Masařky nechávám v originál krabičce a moučné dávám do velkých plastových krabiček (shora otevřeno, nezdrhají) a dám jim tam psí granuli nebo suchý rohlík. Mouční vydrží takto dlouho, ale ty masařky je lepší chladit v lednici, aby nezdechaly.