Daniel36
XXX.XXX.56.156
Dobry den,
S lihni rcom king suro 20 ( snad to pisi dobre) lihnu slepice, zapnu a lihen se stara sama, posledni dny si pritapi atd.
Jak ji nastavit abych v ni mohl lihnout pizmovky?
Nechci aby lihen jela na stejny rezim. Nikde jsem to nenasel.
Dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem
Daniel36
napsal(a):
Dobry den,
S lihni rcom king suro 20 ( snad to pisi dobre) lihnu slepice, zapnu a lihen se stara sama, posledni dny si pritapi atd.
Jak ji nastavit abych v ni mohl lihnout pizmovky?
Nechci aby lihen jela na stejny rezim. Nikde jsem to nenasel.
Dekuji
Líhnutí jako takové je líhnutí slepic podobné.
Akorát inkubační doba je těch 35 dní. Do dolíhně jdou 32.den.
Dále jsou tam rozdíly v chlazení a vlhkosti.
Pižmovčí vejce se musí daleko déle chladit než slepičí. Slepičím stačí 10-30 minut denně, ale pižmovkám zvláště v druhé půlce inkubace se větrá i hodinu denně, možno na víckrát dělit.
Vlhkost se nastavuje tak, že se dolévá do nádržek voda podle potřeby, důležitá je plocha vody. Když jsem ale prohlížel, co je zač ta Vaše líheň RCom a že nádržky nemá. Jestli to chápu správně, tak líheň si bere sama z nádoby vodu a vlhkost reguluje podle nastavení. Takže by nahoře měla být regulace vlhkosti ručně.
hodnoty pro kachnu jsou 55-65% během inkubace, 75-85% v dolíhni. Teplotu můžete dát na 37,6-8°C.
Asi od 2 týdnů doporučuji po chlazení alespoň jednou denně vejce postříkat odstátou vodou. Já jsem při líhnutí kachen a hus toto dělal tak, že jsem si namočil prsty a oklepal nad vejci.
Jinak obecně k líhnutí pižmovek v líhni. Doporučuji to jen v případě, kdy kachna nesedne nebo si záměrně koupíte (dostanete) vejce. Je u nich lepší preferovat přirozený odchov.