Maranska černá měděněkrká

Prodám Maransky - Prodám kohoutky Maransky černé měděněkrké. Cena 300,-
300 Kč
Na burzách se často setkávám s touto barvou křepelek viz. foto.
Jedno zvíře jsem koupil jako slepičku a byl z toho kohout. Načež jsem koupil další jako slepičku od jiného prodejce slepičku, a má to zas lososová prsa a asi to tedy bude kohout (vymačkat pěna ještě nešla). První zmíněný kohout se stal mazlíkem, pěkně jsem ho zkrmil a váží 260 g.
Nevím, zda je to správně, ale já jim říkám popelavé.
Je vůbec možné sehnat takovou slepičku? A jakou barvu prsou má slepička těchto křepelek?
Tak jsem po tomto křepelákovi nalíhl. Se zlatou slepičkou a přírodní slepičkou. Mj., byly tam hlavně zlaté, ale štěstí se pousmálo a dneska už opeřené mám 4 stříbrné. Jsou to 2 kohouti a 2 slepičky .
Byla tam ještě jedna zlatá s stříbrnou kresbou (že měla namísto černé tu stříbrnou na zlaté), která ale nepřežila, bohužel. Tato raritní křepelka mě zaujala natolik, že budu dále zkoušet kombinovat tyto 2 rázy, abych jí opět dosáhl.
Dále mám jinou raritu z úplně cizích vajec, a to křepelku, která má bílou náprsenku a všechno peří na těle má kresbu jak u mahagonové, ale je prostě stříbrné (měl bych vyfotit). Je to originál, sourozenci byli normálně tuxedo (mahagonová zákl. barva). Zatím bohužel neznám pohlaví.
Akorát mi vrtá hlavou, kde seženu nepříbuzné křepelky v té stříbrné. V Přerově občas bývají.
Docela se mi tyhle křepelky líbí, to je daleko jiný kafe než přírodní.
Navíc teď se mi vylíhla v líhni křepelka straka (přírodní s bílou dohromady), je shora tmavá a zespoda bílá, ruční letky budou bílé, takže snad nějaká tučňáčí, sedlatá. A hned první kuře, co se vylíhlo je tento strak (a to je pátek 13.), takže je šance i na další. Je tam stále cca 30 vajec, co každou chvíli začnou praskat.
Kukuřice patří, podobně jako všechny trávy, do třídy jednoděložných (Liliopsida), řádu lipnicotvaré (Poales), čeledi lipnicovité (Poaceae), rodu kukuř...
Pokračujte ve čteníMěsíček lékařský (Calendula officinalis L.) z řádu hvězdnicotvaré (Asterales), čeledi hvězdnicovité (Asteraceae), podčeledi Asteroideae, rod...
Pokračujte ve čteníPlemeno nepřehlédnutelné díky své široké, masivní postavě bylo původně šlechtěno ke kohoutím zápasům, kterých se ale nikdy neúčastnilo. Dnes se chová...
Pokračujte ve čteníVyhledávání, které jste zadali, probíhá na celém webu. Díky tomu může chvíli trvat.
Děkujeme za pochopení.