Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Petra8224

22.7.2019 11:08
Petra8224

XXX.XXX.95.77

Dobrý den,objevila jsem v kurníku Čmelíky. Kurník půjde spálit,ale zajímá mě,jak je to s tímto parazitem u lidí? Včera po mě lozili,můžu si je natahat i domu a rozmnoží se tam?

22.7.2019 12:48
Olánek

XXX.XXX.122.72

Čmelík zklamán člověka opouští.Poté co jsem čmelíkům podal biokřemelinu tak se mnou nekámoší.

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.7.2019 13:43

z hladu čmelík osává leccos, ale k rozmnožení potřebuje ptačí krev.

22.7.2019 13:58

Petra8224 napsal(a):
Dobrý den,objevila jsem v kurníku Čmelíky. Kurník půjde spálit,ale zajímá mě,jak je to s tímto parazitem u lidí? Včera po mě lozili,můžu si je natahat i domu a rozmnoží se tam?

Jestli chcete ten kurník zachránit a je přesunutelný, tak ho můžete naložit, odvézt někam daleko kde dovnitř nepoleze ptactvo. A nechat ho tam třeba rok. Čmelík vydrží bez potravy až 8 měsíců, takže by měli pěkně vyzdechat. Nesmí tam ale hnízdit vrabci a jiní ptáci.
Samozřejmě toto řešení je možné jenom v případě, že máte ten kurník kam daleko odvézt.
Doma si vytvoříte nějaký nový, a tam ten si po vyhladovění a zdechnutí těch potvor dovezete a necháte třeba pro kuřata

Petra8224

22.7.2019 21:22
Petra8224

XXX.XXX.54.71

No, manžel mě ukecal a kurník jsme zatím nechali. Vše jsme vycházeli ven,našli hotové kolonie nacucanych potvor a celý kurník vypálili plamenem. Potom vystrikali cmelikostopem. Pokud ten kurník vypálim preventivně každý týden a pipkam kapnu Ivomec, zbavíme se jich?

23.7.2019 10:38

Petra8224 napsal(a):
No, manžel mě ukecal a kurník jsme zatím nechali. Vše jsme vycházeli ven,našli hotové kolonie nacucanych potvor a celý kurník vypálili plamenem. Potom vystrikali cmelikostopem. Pokud ten kurník vypálim preventivně každý týden a pipkam kapnu Ivomec, zbavíme se jich?

Doporučuji vybílit kurník vápnem, hezky všechny škvíry. A opalujte.
Jestli se jich úplně zbavíte, to nevím. Ale to vybílení bývá taky dosti účinné.

Přidejte reakci

Přidat smajlík