Uživatel s deaktivovaným účtem
Namočiť do vody, prípadne jej zabrániť vstup do hniezda a nechať do ďalšieho roka
Marysanda
napsal(a):
Nemám morál ji do sudu namočit, to je mi ji líto. Jen jsem si říkala, že když někdo nechá kvočnu týden na podkladku a pak tři týdny sedí nebo dostane vejce kachní, tak zvládne celkem pět týdnů sedět, jestli má někdo zkušenost, že by tedy seděla dál. Ale děkuji.
Může vydržet a nemusí. Záleží jak moc často chodí žrát a pít, jak moc váží.
Namočením jí neublížíte, dělá se to pro zchlazení. Jenom jí ponoříte do kýblu s vodou, promočíte peří a pustíte. V tomto vedru asi budete muset víckrát.
Tooooonek
XXX.XXX.199.242
Vydrží,zavřete ji a dejte nové oplodněné vejce. Do kotce ji dejte misku s krmnou směsi pro slepice,je tam spousta vitaminu ,tak nebude tak vysilena,samozrejme nějaké to zrno a vodu.
No jo, ale u vás už má 3 týdny a kousek za sebou a než seženete vejce + další 3 tydny, to není 5 neděl ale skoro 7. Nevím jaké je u vás počasí, ale u nás už týden 30-36, to by mi jí bylo líto. A jsou i jiné metody odkvokani. Stačí zadat do vyhledávače v diskuzi. Řešilo se to už vícekrát
Take už bych ji nenechala sedět..v tomto horkém počasí s minimem vody a krmeni vám může uhynout,lehce..vyčerpaná..souhlasim s koupenymi kuřaty,to by kvocna rada uvitala,na sezeni i "čerstvé" kvočny je koncem srpna pozdě..už teď je to "na hraně"..když se rozhodnete odkvokat,dejte ji do kralikarny nebo jakoukoliv jinou budku s dobrym krmenim a vodou,hlavně do stinu..stodola,maštal..za týden bude po kvokani😁. .
Já odkvokávám do druhého dne. Vezmu ráno kvočnu domů, do studeného sklepa, na sudenou podlahu a přiklopím přepravkou. Večer za tmy kvočnu přenesu do kurníku a posadím na bidlo. Ráno vyleze z kurníku z ostatníma slepicema a je po kvokání.
Dočetla jsem se tuhle radu tady na ifauně a funguje to. Ale nevím jak s rozsezenou kvočnou, já odchytla okamžitě, hned jak jsem ráno přišla a viděla, že sedí a kvoká.
Marysanda
napsal(a):
Nemám morál ji do sudu namočit, to je mi ji líto. Jen jsem si říkala, že když někdo nechá kvočnu týden na podkladku a pak tři týdny sedí nebo dostane vejce kachní, tak zvládne celkem pět týdnů sedět, jestli má někdo zkušenost, že by tedy seděla dál. Ale děkuji.
Pocity stranou, kvočně to bude šumák, podstatné je, že líhnout kuřata koncem srpna je blbost, pokud nemáte teplou odchovnu na později, začne se zkracovat den, kuřata nebudou mít optimální podmínky pro růst do dospělosti. Je lepší kvočnu odkvokat a počkat na jaro. Mě hedvábky klidně kvokají v lednu při - 15 st. a taky je nenechám sedět