Dobrý den, včera večer jsem šla zavřít slepice. Jedna chyběla a zbyla jen hromádka peří. Pár pírek vypadalo jako ustrihnute, na některých byl zbytek kůže. Přikládám foto a děkuji za názory jaká potvora to udělala.
Uživatel s deaktivovaným účtem

v podstatě jediné zvířátko, které slepici zmizí, odnese, je liška.

margitta
napsal(a):
A co dravec?
ten dospělou slepici neunese, tak kuře. ono dravci jsou překvapivě lehcí a slepice je těžší než on. když jí zabije, hoduje na místě.

napsal(a):
ten dospělou slepici neunese, tak kuře. ono dravci jsou překvapivě lehcí a slepice je těžší než on. když jí zabije, hoduje na místě.
že dravec neunese dospělou slepici? By jste se divila...

jak může jestřáb, který má tak kilo třicet, odnést dvoukilovou nebo i těžší slepici?
pochybuju, že na slepice létají orlové nebo pták noh. dravci odnesou do 3/4 své vlastní hmotnosti.

napsal(a):
jak může jestřáb, který má tak kilo třicet, odnést dvoukilovou nebo i těžší slepici?
pochybuju, že na slepice létají orlové nebo pták noh. dravci odnesou do 3/4 své vlastní hmotnosti.
Viděl jsem to na vlastní oči. A jestřáb není jediný dravy pták u nás.

napsal(a):
Viděl jsem to na vlastní oči. A jestřáb není jediný dravy pták u nás.
jestřáb chodí na slepice nejčastěji. jako jestli vám chodí orel, tak budiž, ale ta liška je fakt pravděpodobnější.

napsal(a):
jestřáb chodí na slepice nejčastěji. jako jestli vám chodí orel, tak budiž, ale ta liška je fakt pravděpodobnější.
Klidně to mohla být liška,třeba i kuna... Já jen psal,že dravý pták unese i dospělou slepici a za tím si stojím A možná to byla ta puma co někomu utekla