Xovo
XXX.XXX.199.242
Kdo má kříženece maransky a araukana drůbeže,máte zkušenost ?
Jaka je barva vajíčka...brčálová?
Sem našel svou ztracenou slípku ve stodole na seně ,jak si potvora tam sedi asi 15 dni na vejcich ,co už nebudu ji z tama vyhazovat a necham ji tu směsku vysedet.
Uživatel s deaktivovaným účtem
Vejce jsou khaki barvy. Vzhledově to nevypadá špatně. Znám jednu paní co takovou směs má. Možná má od ní vyfouklé vejce, co bych mohl vyfotit. Podívám se.
Xovo
XXX.XXX.199.242
napsal(a):
Vejce jsou khaki barvy. Vzhledově to nevypadá špatně. Znám jednu paní co takovou směs má. Možná má od ní vyfouklé vejce, co bych mohl vyfotit. Podívám se.
Díky
Mám momentálně kuře otec araukana, matka maranska. Pořád studuju jestli kohout nebo slepice a netušim. Vejce mi poslal prodejce navíc k objednáním, mělo barvu podobnou jako zelené olivy. Udává, že zhruba 70% těchto kříženců snáší olivová vejce, zbytek tmavě hnědá s růžovým až fialovým nádechem. Pokud chcete, přidám ráda link v němčině.
Xovo
XXX.XXX.199.242
keckas
napsal(a):
Mám momentálně kuře otec araukana, matka maranska. Pořád studuju jestli kohout nebo slepice a netušim. Vejce mi poslal prodejce navíc k objednáním, mělo barvu podobnou jako zelené olivy. Udává, že zhruba 70% těchto kříženců snáší olivová vejce, zbytek tmavě hnědá s růžovým až fialovým nádechem. Pokud chcete, přidám ráda link v němčině.
Rád se podívám,děkuju.
https://www.ursteirerhof.at/h%C3%BChner-und-eier/h%C3%BChnerarten-und-rassen/
Je to skupina pojmenovaná Olivleger
Takto vypadá vejce toho křížence, k porovnání vejce marans.
Teda nevím, jestli je to po kříženci 50:50, protože ta paní už to má takové pomixované (ta 2 plemena).
Viki356
XXX.XXX.12.240
Zdravím, mám takové slepičky, otec araukan, kvočna maranska. Nesou moc dobře, vejce jsou tmavší než araukaní a větší. Povahově jsou klidnější než araukany, nemají snahu přelétávat. Odchovávám si sama již asi 3.rokem pro ta hezká vajíčka, dětem se moc líbí.😉
Viki356
XXX.XXX.252.66
Pro porovnání,vlevo araukaní. Platí to samé co u maransek, čím slepička déle nese, tím jsou vejce světlejší. Jsou i nosnice, které si barvu udrží téměř stejně tmavou, jako na začátku snůšky.
Eevulenka
napsal(a):
Neměl by někdo pár násadových vajíček na prodej? Miluju tyto barevné variace a mám spehlivou kvočnu hedvábnicku Stázinku, které bych je popřípadě dala, na jaro, vysedět.
Znám jednu paní, co mixuje araukany, marans, leghorn. Chová na samotě u lesa, v takové mrazové kotlině, a má je pěkně otužilé. Hřadují jí na stromech.
Vejce klidně mohu sehnat, má jich dost. Khaki, zelená, namodralá, krémová.
Vloni jsem jí sehnal jako osvěžení chovu 1,1 araukan a 1,0 maransky, takže je šance, že budou barvy vajec výraznější a lepší.
Slípky má různého vzhledu, ale celkově něco vypadá víc na maransku (punčošky, stavba, hřeben), něco má licous a AR hlavu a nějaká část vypadá spíš jak středomořská plemena. Má tam mix barev, měla tam i modrou barvu, ale převážně divoká řada.
Olomoucký kraj, možno zaslat poštou (cca 165 Kč-křehké, neklopit) a nebo přes Přivez zvíře (120 Kč, dle trasy, zachází s vejci lépe jak pošta)..