Kdo má kříženece maranska araukana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Xovo

25.7.2019 20:33
Xovo

XXX.XXX.199.242

Kdo má kříženece maransky a araukana drůbeže,máte zkušenost ?
Jaka je barva vajíčka...brčálová?
Sem našel svou ztracenou slípku ve stodole na seně ,jak si potvora tam sedi asi 15 dni na vejcich ,co už nebudu ji z tama vyhazovat a necham ji tu směsku vysedet.

Uživatel s deaktivovaným účtem

25.7.2019 23:31

Vejce jsou khaki barvy. Vzhledově to nevypadá špatně. Znám jednu paní co takovou směs má. Možná má od ní vyfouklé vejce, co bych mohl vyfotit. Podívám se.

Xovo

26.7.2019 12:23
Xovo

XXX.XXX.199.242

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vejce jsou khaki barvy. Vzhledově to nevypadá špatně. Znám jednu paní co takovou směs má. Možná má od ní vyfouklé vejce, co bych mohl vyfotit. Podívám se.

Díky

26.7.2019 13:17
keckas

XXX.XXX.219.213

Mám momentálně kuře otec araukana, matka maranska. Pořád studuju jestli kohout nebo slepice a netušim. Vejce mi poslal prodejce navíc k objednáním, mělo barvu podobnou jako zelené olivy. Udává, že zhruba 70% těchto kříženců snáší olivová vejce, zbytek tmavě hnědá s růžovým až fialovým nádechem. Pokud chcete, přidám ráda link v němčině.

Xovo

26.7.2019 13:24
Xovo

XXX.XXX.199.242

keckas napsal(a):
Mám momentálně kuře otec araukana, matka maranska. Pořád studuju jestli kohout nebo slepice a netušim. Vejce mi poslal prodejce navíc k objednáním, mělo barvu podobnou jako zelené olivy. Udává, že zhruba 70% těchto kříženců snáší olivová vejce, zbytek tmavě hnědá s růžovým až fialovým nádechem. Pokud chcete, přidám ráda link v němčině.

Rád se podívám,děkuju.

27.7.2019 08:39

Takto vypadá vejce toho křížence, k porovnání vejce marans.
Teda nevím, jestli je to po kříženci 50:50, protože ta paní už to má takové pomixované (ta 2 plemena).

Viki356

4.8.2019 13:37
Viki356

XXX.XXX.12.240

Zdravím, mám takové slepičky, otec araukan, kvočna maranska. Nesou moc dobře, vejce jsou tmavší než araukaní a větší. Povahově jsou klidnější než araukany, nemají snahu přelétávat. Odchovávám si sama již asi 3.rokem pro ta hezká vajíčka, dětem se moc líbí.😉

4.8.2019 18:33
polymet

XXX.XXX.74.131

Mohla by jste prosím vložit foto vajíčka.Předem děkuji

Viki356

4.8.2019 19:44
Viki356

XXX.XXX.252.66

Pro porovnání,vlevo araukaní. Platí to samé co u maransek, čím slepička déle nese, tím jsou vejce světlejší. Jsou i nosnice, které si barvu udrží téměř stejně tmavou, jako na začátku snůšky.

26.11.2019 18:15
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Neměl by někdo pár násadových vajíček na prodej? Miluju tyto barevné variace a mám spehlivou kvočnu hedvábnicku Stázinku, které bych je popřípadě dala, na jaro, vysedět.

26.11.2019 20:52

Eevulenka napsal(a):
Neměl by někdo pár násadových vajíček na prodej? Miluju tyto barevné variace a mám spehlivou kvočnu hedvábnicku Stázinku, které bych je popřípadě dala, na jaro, vysedět.

Znám jednu paní, co mixuje araukany, marans, leghorn. Chová na samotě u lesa, v takové mrazové kotlině, a má je pěkně otužilé. Hřadují jí na stromech.
Vejce klidně mohu sehnat, má jich dost. Khaki, zelená, namodralá, krémová.
Vloni jsem jí sehnal jako osvěžení chovu 1,1 araukan a 1,0 maransky, takže je šance, že budou barvy vajec výraznější a lepší.

Slípky má různého vzhledu, ale celkově něco vypadá víc na maransku (punčošky, stavba, hřeben), něco má licous a AR hlavu a nějaká část vypadá spíš jak středomořská plemena. Má tam mix barev, měla tam i modrou barvu, ale převážně divoká řada.

Olomoucký kraj, možno zaslat poštou (cca 165 Kč-křehké, neklopit) a nebo přes Přivez zvíře (120 Kč, dle trasy, zachází s vejci lépe jak pošta)..

26.11.2019 21:15
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Tak to by bylo báječné, bych se vám pak popř. ozvala. Zatím děkuju mockrát 🐥🐤🐣

Přidejte reakci

Přidat smajlík