Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.8.2019 13:41
karel111

XXX.XXX.145.49

kdy začít vykrmovat husy na Martina děkuji za radu

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.8.2019 14:26

Už bych začal, pokud můžete, tak kupte rozkrmená housata. To by mohly stihnout i přepeřit do druhého peří. Jestli stačí husy v prvním peří, tak můžete teď sehnat i vylíhlá housata, pokud někdo bude mít.
Jarní husy se samozřejmě mohou nechat až do listopadu, ale na co to mít tak dlouho, stačí tak 4 měsíce (do druhého peří) nebo když to stihnete před pelicháním, tak asi v 3 měsících ( jak začne padat peří, tak zabít). Když tedy myslím střední plemena hus (štajnbašské, německé nosné, landeské, popřípadě kříženci a brojleři). Ta větší lépe nechat déle.

5.8.2019 15:29
karel111

XXX.XXX.145.49

husy mám jsou 3,5 měsíce na pastvě plus příkrm zajímá mě od kdy intenzivní výkrm

5.8.2019 16:21
ančovička1

XXX.XXX.9.141

Co myslite tim intenzivnim výkrmem?..třeba zavřít husy do kotce a cpát je šiskama,jako za nasich babiček? ..to husa přibere jen sádlo..ja mam husy cely den na pastvě s možností příkrmu stále - pšenice ,občas šrot kukurice,..v listopadu maji 7-8kg, žádný "intenzivni výkrm" neni nutný..

5.8.2019 17:18

karel111 napsal(a):
husy mám jsou 3,5 měsíce na pastvě plus příkrm zajímá mě od kdy intenzivní výkrm

Já přímo husy chovám na výstavy a ne na maso, tiudíž v tomto směru se tolik neorientuju, ale myslím, že už teď byste je mohl začít pořádně krmit, ať naberou váhu.
Dávejte kukuřici. Nejlépe nadrcenou a ne úplně pošrotovanou, nebo celou. Zajistěte neustálý přísun krmení, ať žerou, kdykoliv na to pomyslí. Odstraňte všechny ruční letky na jednom křídle, nemohou se pak rozbíhat, snažit se létat a poletovat, jenom chodí. A před zabíjením-doporučuje se zavřít, ale ty husy to stresuje a proto bych je radši nechal ve výběhu i před porážkou.

8.8.2019 16:41
karel111

XXX.XXX.145.49

kukuřici šrotovat nebo stráví celou

8.8.2019 19:23

Stráví a žerou oboje, ale šroty husám doslova padají od zobáku, proto radši celou. Ta když upadne, tak ji sezobou i ze země.

9.11.2022 20:32
kubacimrman

XXX.XXX.37.241

ančovička1 napsal(a):
Co myslite tim intenzivnim výkrmem?..třeba zavřít husy do kotce a cpát je šiskama,jako za nasich babiček? ..to husa přibere jen sádlo..ja mam husy cely den na pastvě s možností příkrmu stále - pšenice ,občas šrot kukurice,..v listopadu maji 7-8kg, žádný "intenzivni výkrm" neni nutný..

Mohu se zeptat jak staré housata kupujete? A čím popřípadě krmíte jednodenní housata? Kupovanou směsi nebo normální. A kdy začínáte dávat samotnou pšenici a kukuřici.
Děkuji

9.11.2022 21:23
ančovička1

XXX.XXX.243.240

kubacimrman napsal(a):
Mohu se zeptat jak staré housata kupujete? A čím popřípadě krmíte jednodenní housata? Kupovanou směsi nebo normální. A kdy začínáte dávat samotnou pšenici a kukuřici.
Děkuji

Mám chovné husy,tak líhnu pod husou nebo v líhni..housata prodávám týdenní, desetidenní..odmalička krmim směsí pro housata nebo kuřata,Energys ... směs je spolehlivá, housatům nic nechybí,rostou jako z vody... nejmíň měsíc jsou na směsi,do které potom postupně přidávám směs pro větší drůbež, trochu pšeničneho šrotu a trochu celé pšenice..můžete od malička přidat nasekané kopřivy, podle počasí i pomalu pást na krátké a suché trávě..

Přidejte reakci

Přidat smajlík