Ahojte mám 4 týždňové kuriatka maranskej medenokrkej a potreboval by som poradiť nejakú jednoduchú metódu ako zistím ktoré sú sliepky a ktoré kohúti. Pozeral som nejaké videá kde to určovali podla peria na krídlach je táto metóda spolahlivá ? poprípade mi poradte akú metódu používate vy . (Som začínajúci chovateľ)
Ďakujem
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ve 4 týdnech by u maransky měla mít všechna kuřata ještě kuřecí peří. Moje vlašky mají v měsíci peří snad stejné úplně. Až později se jim začnou objevovat kohoutí ruční letky a pak i závěs v sedle. Ale rozliším je i po vylíhnutí, protože jsou světlí a mají nevýraznou kresbu hlavy oproti slepicím.

Peříčkova metoda funguje jen u hybridů k tomu vytvořených.vy musíte počkat:)

tomtom172
napsal(a):
Mam pocit že kohútov tam bude viac než dosť. (Mám 14 kuriatok) V poslednej dobe sa bijú a skáču. Tak preto som zvedavý čo z nich bude... Ďakujem za vaše reakcie zase som sa dozvedel niečo nové
Je ro pravděpodobné, obvykle je víc kohoutů. Ale jinak v tomto věku mezi sebou "zápasí" všichni bez ohledu na pohlaví:-) Je to hra a vymezování si pozic.
mám pocit že asi to nebudú čistokrvné marans ale nejaké krížence teda minimálne dve majú úplne inú farbu ako ostatné. ( Neskôr ich odfotím ) Kuriatka sa mi vyliahli z liahne a vajcia som kúpil takže to že to budú krížence sa dalo očakávať. Som zvedavý koľko bude kohútov . Niekde som čítal že pri Marans sa dá určiť pohlavie v období až okolo dvoch mesiacov. To som si veru všimol že sa bijú takmer všetky. Ale ak by ste vedeli že načo sa mám zamerať čo si všímať aby som ich vedel rozlíšiť kohútov od sliepok tak budem vdačný za každú dobrú radu avšak ako ste písali vyššie asi to chce ešte čas

tomtom172
napsal(a):
mám pocit že asi to nebudú čistokrvné marans ale nejaké krížence teda minimálne dve majú úplne inú farbu ako ostatné. ( Neskôr ich odfotím ) Kuriatka sa mi vyliahli z liahne a vajcia som kúpil takže to že to budú krížence sa dalo očakávať. Som zvedavý koľko bude kohútov . Niekde som čítal že pri Marans sa dá určiť pohlavie v období až okolo dvoch mesiacov. To som si veru všimol že sa bijú takmer všetky. Ale ak by ste vedeli že načo sa mám zamerať čo si všímať aby som ich vedel rozlíšiť kohútov od sliepok tak budem vdačný za každú dobrú radu avšak ako ste písali vyššie asi to chce ešte čas
Jednoznačná metoda je peří v sedlovém závěsu u již nekuřecího peří, kohouti špičaté, slepice kulaté. V diskuzi několikrát samostatné téma, nebo mistr google.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!