Uživatel s deaktivovaným účtem

Zakládám toto vlákno, protože jsem se u svých křepelek setkal s extrémy co se týče vajec. Je to zajímavé a ocenil bych, kdyby se co nejvíc chovatelů pochlubilo, jaká rekordně velká nebo malá, zvláštně tvarovaná nebo jiná podobná.
Nejde mi jen jen o vejce křepelek, ale jakákoli vejce. Husí, kachní, slepičí, krůtí, bažantí, perliččí, paví, holubí a veškerá jiná, třeba zvláštní vejce od okrasných ptáků.
Děkuji za příspěvky. Můžete popsat, kolik vejce vážilo, uvítám fotky.

Začnu svými křepelčími vejci
5 a 22 gramů
Ještě je budu měřit posuvným měřítkem, kvůli rozměrům

Moja jedna prepelica denno-denne znáša stále také vajcia okolo 20 gramov, chvalabohu nijaké problémy jej to nerobí

napsal(a):
Moja jedna prepelica denno-denne znáša stále také vajcia okolo 20 gramov, chvalabohu nijaké problémy jej to nerobí
Je to masná nebo nosná? Kolik mají žloutků?

napsal(a):
Je to masná nebo nosná? Kolik mají žloutků?
Je to Nosivý typ, má tam len jeden žĺtok, len raz alebo dvakrát mala žĺtky dva.

Tak oživuji téma. Tentokrát vlaščí rekord. Taťku jsem zkoušel oblafnout, že mladé husy mi začaly nést a on věřil. Toto vejce je 1. 2-žloutkové od vlašek, co jsem kdy sebral.

Patrik.01
napsal(a):
Od hybridek, to větší je normální velikost vejce...
Takové už jsem taky měl, teda nejedno. Mám je vysušené, tak bych mohl nafotit. Taky to bylo od hybridů mých rodičů.

Včera sa mojej orpingtonky podarilo zniesť vajce, ktoré je hmotnosťou menšie ako prepeličie. Keď som ho rozbil nemalo ešte vyvinutý žĺtok.