Dobrý den,napíše mi prosím někdo jak pečovat o kuřátka Araukany? Začala mi kvokat
kropenatá slepička a já nemám kohouta tak jsem na bazoši hledala násadbová vajíčka. Objevila jsem tam krásně modrá a bez toho abych zjistila něco o těch slepičkách jsem je objednala. Až ted zjištuji že to není tak jednoduché jako u obyčejných slepiček,že třeba nekadí a zemřou, Poradí mi prosím někdo?
no já nevím,já měla loni i letos nějaké bezocasé křížence i několik čistých,abyly a jsou uplně OK,akorát některým se občas když jsou uplně malé může lepit trus na zadeček,ale to stači očistit-přijde mi že jsou uplně v pohodě.No a ted tedy už bych žádná vejce nenasazovala-vždyt se to vylíhne v zíří a bude zima.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Ano, na líhnutí je již pozdě pokud nemáte teplou odchovnu. Ale i tak, vychovávat drůbež v zimě je blbost. Jinak je tady v sekci článek o araukánách, tam se vše dočtete. Rozhodně nelze řict "nekadí a zemřou".

Péče o araukany není nijak náročnější.
Občas nějaké kuře může akorát trápit zalepený zadek, což se řeší buďto změnou krmení a nebo to očistíte mechanicky.
A odchovat to půjde v pohodě, vždyť já jsem líhl pod kvočnou i v listopadu a jak hezky do jara vyrostly. Pochopitelně to byly lehké slepice (kříženci vlaška x hedvábnička). U středně težkých a těžkých bych to nezkoušel. U těch araukan to půjde v pohodě, na zimu už budou opeřené.
Ta listopadová pozdní kuřata jsem jako malá krmil směsí pro brojlery, aby víc narostla a zimu zvládla. Dávejte jim taky zelenou nať z obilí v zimě.
Akorát u kuřat počítejte, že budou později snášet, než ty jarní. Protože rostla pomaleji a mají co dohánět.
Moc díky za uklidnění,asi jsem špatně pochopila ten problém s kakáním,myslela jsem že budu muset to hovínko z nich nějak dolovat a to jsem si neuměla představit , očistit to zmáknu a prosím pana frufru jestli by mi napsal kde je ten článek,já se tady moc nevyznám. ještě jednou díky a naschledanou

Nahoře na liště “články”, do vyhledání zadejte “araukány” a vyběhnou valm asi 3 články