Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2019 15:31
stschvojkovicebrod

XXX.XXX.9.198

Zdravím,

bydlím odjakživa na vesnici a teď jsme se rozhodli chovat drůbež. Slepice a kachny. Pozemek máme velký, ale bohužel jsme blízko Prahy a část sousedů jsou naplaveniny, které se z neznámých důvodů přestěhovali na vesnici, ikdyž cokoliv vesnického nesnáší. Nejhorší je přímý soused, právník, s kterým není jakákoliv domluva.
Nevím kde se dozvěděl, že chceme mít drůbež, ale dostali jsme od něj doslova výhružný dopis, kde nás varuje před chovem čehokoliv co vydává zvuky, pouští peří nebo ho bude jinak obtěžovat.

Měl jste někdo podobné potíže?

Nejsme Francie, takže tady nelze čekat u soudu rozumné rozhodnutí a ten primitiv určitě něco zkusí.

Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.9.2019 15:48
Uživatel s deaktivovaným účtem

Řešilo se to tu mnohokráte, pokud nemá obec nějakou místní vyhlášku zakazující chov domácího zvířectva, pak platí obecné ustanovení občanského zákoníku, že nesmíte souseda obtěžovat a omezovat ve výkonu jeho vlastnických práv hlukem, smradem apod. nad míru běžnou, obvyklou. Tedy pokud mu nasadíte pod okna 50 slepic na 10 m2, pak to asi obvyklé není. Pokud budete mít v rozumné míře drůbež, neměl by se ničeho domoci. Na druhou stranu, i dvě husy udělají kraválu.....třeba u nás má skoro na druhém konci obce pán na obrovské zahradě množství hus a kachen a pokud se husám něco nelíbí a fouká příznivý vítr, tak je slyšíme také. Ale ne tak, aby nás to obtěžovalo. Principem je smírné a rozumné řešení obou stran, s idiotem a bláznem se ovšem nikdy nedomluvíte. Takže dotaz na obec na vyhlášku a pak selský rozum.

18.9.2019 10:06
frikmon

XXX.XXX.166.192

Dobrý den, už se to tu řešilo a měli jsme podobný problém. Soused nemá sebemenší šanci a jako právník si to může zjistit. Pokud daná obec nemá dané nějaké zákony limity atd tak přirozené zvuky zvířat se neberou jako hluk to za prvé. Pokud máte velký pozemek a dodržíte všechny chovatelské zásady a případná návšteva veteriny by nic nenašla tak máte vyhráno a pokoj.

18.9.2019 11:58
jahodapavel

XXX.XXX.168.150

Syn sousedky je taky právník a měl jsem podobnou zkušenost kvůli psům. Vyřešili jsme to zavíráním psů když nejsme doma. Jinak na výhrůžky nic nedejte. Zkouší to na vás.
Fena mi pokousala ženskou. Mám pojistku, tak odškodné řešila pojištovna.Po půl roce jsem dostal vhružný dopis od její adokáky že chce doplatit několik desítek tisíc, jinak to dají k soudu, že se jedná o trestný čin a že půjdu do basy. Odkázal jsem ji na pojištovnu. Po půl roce mi přišel obdboný dopis. Odepsal jsem, že ať to dá. Od té doby je už 3 roky klid.

18.9.2019 12:43
frikmon

XXX.XXX.166.192

Přesně tak dnes je to zkouška kdo se dříve po.ere a zvětší a zpohodlní životní prostor druhému. Každopádně tyto prostory jsou vyhrazeny hranicemi pozemku a ploty

Přidejte reakci

Přidat smajlík