Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.9.2019 16:32
Svijan

XXX.XXX.53.20

Dobrý den. Mám takový problém se svými leghornkami co se týče snasky. Jsou staré 7 mesicu(lihnute v pol. Února) a stále ne a ne snaset snáší pouze 1 a to od července na fotu 1 a 2, a zbytek prostě ne a ne. Než se tu do mě pustíte co se tyce krmeni tak dostávají pečivo, kopřivy, psenici, skořápky,posekanou trávu, sypkou směs pro nosiče, zbytky z kuchyně, vařená vejce a dávám i mletou uzeninou z obchodu a všenky co se u nás vyskytli jsme taky úspěšně zlikvidovali. Od 8 týdnu kdy jsem si je pořídil dostávali hlavně kzk. Takže už fakt nevím co mám dělat a přestává mě to bavit v tomhle věku by už snad měli snaset vsechny

17.9.2019 17:01
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Ale jsou krásné! To máte čisté Legh. ? Asi prostě chtějí vic času, určitě se roznesou.

17.9.2019 17:26
Svijan

XXX.XXX.53.20

Ano cistokrevne a krásné taky jsou ale bohuzel z krásy si míchaný vajíčka neudělám.

17.9.2019 18:56
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Kdo vam rekl,že jsou lihnute v unoru?..píšete,že jste si je pořídil a měly 8 týdnů..zaručeně?..některé maji malé,blede hřebínky,to ještě na snášku nevypadá,asi jsou mladší,než si myslite..doteď dostavaly krmnou směs pro kurata?..misto namoceneho pečiva jim
dejte vice směsi pro nosnice,pečivo jen občas,uzenina pro ně zdrava neni..

17.9.2019 19:08
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

jj mě se taky stalo, že prodejci o stáří kecají, takže to nebude vaší špatnou péčí, ale holt věkem :)

17.9.2019 19:29
Svijan

XXX.XXX.53.20

Ano ale když jsem si je dovezl tak byly všechny stejné velké a slepice na fotce 1 a 2 už od července snasi

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.9.2019 05:48

Uberte to pečivo a uzeninu. Sůl ptákům škodí. Dejte vice smesi pro nosnice. At se roznesou ještě do zimy. Nelitujte peněz za tu směs. Ono se to vrátí když ponesou. Ještě mě napadá zda Vám nemohou někde zanášet?

18.9.2019 05:48

Ale jsou moc krásné

18.9.2019 17:09
Svijan

XXX.XXX.53.20

Napadlo mě i to zanaseni tak jsem už několikrát prohlédl výběh a nikde nic

18.9.2019 17:14
Svijan

XXX.XXX.53.20

Ecitejok jinak díky za pochvalu

29.9.2019 17:11
Svijan

XXX.XXX.53.20

Tak se mi podařilo dohledat tuhle fotku kde jsou hned po příjezdu domu tedy těch 8 týdnu. Co myslíte?

30.9.2019 19:34
alest250

XXX.XXX.21.199

Já tedy rozhodně nejsem zkušený chovatel, ale byla zde zmíněna možnost, že jsou mladší. Dále jste zmiňoval parazity. A ohledně stravy, jestli jim naopak nedopřáváte až příliš a jak zde někdo zmínil tu nevhodnou uzeninu apod.
Čili v kombinací všech možností se ta snáška mohla trochu oddálit.
Nasaďte jim ,,dietu", stačí pšenice, nějaké ty vitamíny v podobě zeleniny a uvidíte...
O tomto plemenu uvažuji také, jsou krásné...

1.10.2019 18:06
M.stehno

XXX.XXX.71.179

řekl bych že jim chybí zelený. ale stejně mi přije že mají nějaké bledé nohy moje leghornky mají nádherné žluté nohy a přijdou mě takové zklesslé

1.10.2019 21:47

Není třeba šílet z toho, že ty leghornky ještě nenesou. Moje vlašky taky nesly až od vyššího věku. První začala v 6 měsících a 2 týdnech, zbytek se přidával a okolo 7,5 měs. už nesly všechny. A to i přes krmení pouze směsí obilí, zbytky a výběh.
Ono to nevadí, že ještě nenesou, alespoň víc narostou a vyzrají, než ponesou, a nebude je to tolik vyčerpávat.
Leghornky jsou to pěkné, ale nemají dostatek barviva v krmení na nohy, zkuste zelené a kukuřici, pak by se mohly zbarvit.
Jde vidět, že nějaká je tam silnější a průbojnější ke žrádlu, protože jsou mezi nimi rozdíly. To mezi mými vlaškami taky byly, hřebeny se sklopí až těm nesoucím.

2.10.2019 17:38
Svijan

XXX.XXX.53.20

Já jen doufám že se roznesou ještě do zimy jinak me trefí, přikládám dnešní foto

2.10.2019 17:50
ančovička1

XXX.XXX.33.251

Ta slepicka vlevo,1.foto,ma nejaky opuchly obličej..zvadly hřebínek..byl už jste u veterináře?..to je furt dokola a nic pro to neděláte..to prostredi,kde žijí,pro leghornky nic moc...nezlobte se..

2.10.2019 19:05

Svijan napsal(a):
Já jen doufám že se roznesou ještě do zimy jinak me trefí, přikládám dnešní foto

Viděl bych to na sekerku u té vybledlé, asi má zánět dutin (jak to měly ty 2 moje kačeny-mimochodem jedna ještě žije u kamaráda, bohužel se toho nikdy asi chudák nezbaví). Veterinář u nějakých levných slípek běžných plemen je blbost, teda pokud nejde přímo o veta, co mu jde primárně o pacienty a nepředražuje. Je lepší koupit jiné zdravé zvíře.
Dále je možnost degenerace, ono to u kuřat koupených od někoho nepoznáte. To se taky řeší sekyrkou. Moje babička tohle (takový hnusný obličej) měla u češky, která byla po rodičích sourozencích (nebylo to záměrné množení incestu, ona koupila vejce a nevěděla to), nevím zda jen u jedné.
Já osobně bych po tom, co ty fotky ještě lépe prohlížím než předtím, z těch leghorn nechal jenom ty 2 nejhezčí (tu se sklopeným hřebenem a s tím taky docela velkým červeným). Ty ostatní na 7 měs. jsou slabě rostlé a nejsou do chovu vhodné, patří zlikvidovat. Ten kohout nevypadá zle a řekl bych, že vyzraje.
Teda pokud na 100% nejsou na vině krev sající parazité (čmelík, blecha), to pak není chyba slepic, že neprospívají, jsou bledé a nenesou. Ale zase když ty 2 vypadají poměrně slibně, to by při čmelících asi nebylo.
Nemyslím, že by byly nevhodně živené. Teda pokud toho pečiva a zbytků není přespříliš na úkor zrna a směsi. Mají nevýhodu, že nemají možnost přístupu do volného výběhu. Souhlasím s Ančovičkou, že výběh pro leghornky to naprosto ideální není, do uzavřeného výběhu patří spíš těžší plemena. Ale zakázat Vám to nikdo nemůže, rozhodně se tam ty slepice mají daleko lépe než ve velkochovu, dostávají trávu, mohou se proběhnout, popelit v suché hlíně. Problém nastává, až zaprší, protože slípkám bláto nesvědčí a není jim vůbec příjemné, to se musí výběh zasypat nebo vydláždit.
Grit nedáváte? Je v něm taky spousta potřebných minerálů.

3.10.2019 07:39
laying hen

XXX.XXX.166.107

Podľa mňa je to furt dookola o tom istom, mladá nosnica neznáša, keď je slabo kŕmená... Čím nemyslím malé množstvo, ale kvalitu. Keď pozriem zloženie kŕmnej dávky, tak tam máte sotva 12% proteín. Čo je pre bielu nosnicu extrémne málo. Momentálne mám mladky Dominant D229, teda to, čo Vy (obrazne povedané), podľa tabuliek majú mať 50% znášku v 22.týždni, moje mali v 22.týždni a 2dni, dnes majú 23.týždeň, včera 41/70. Momentálne ale majú proteín takmer 19% (doporučuje sa zvýšiť do 30.týždňa veku o 6-7% podľa dekalbpoultry.com, leba sliepočky ešte dospievajú a chcete po nich veľké vajíčka. Moje sa už blížia veľkosťou M, niektoré sú aj vačšie. Čo ešte môže byť problém, je skracujúci sa deň, ja svietim na 16hodín svetla denne. Skúste im 2 týždne kŕmiť kvalitnú čistú zmes a potom napíšte... Som si istý, že o 2 týždne budete mať vajíčok dosť.

8.10.2019 14:33
laying hen

XXX.XXX.156.146

Aby to nevyzeralo,ze som internetovy troll. Leghornky si najlepsie,o dva dni 24.tyzden,dnes 57/69.

8.10.2019 15:18

Dobrý den , pěkná vejce ale koukám , že ty Dominaty stále nemají ucelenou barvu skořápky. Nebo se mi to zdá ? Já měl Dekalby a tam byly všechny vejce bílé jako sníh..Ale na skořápce nezáleží hlavně , že vajec je dost. Ať se daří !

8.10.2019 17:17
laying hen

XXX.XXX.156.146

Presne tak, dve vajcia sú svetlohnedé, ja som tiež choval dekalby, vajcia boli všetky biele... Ešte sú sliepočky Dominant vačšie ako dekalby, tak neviem, či to je tým, že celkovo firma Dominant preferuje vačšie sliepky, ale bol dobrý odchov, od kuriatka chované doma, špičková vlastná zmes.

8.10.2019 17:24
laying hen

XXX.XXX.156.146

Dominant má písanú 50% znášku v 22.týždni, Dekalb white 20.T. Možno preto sú vačšie, dlhšie rastú.

8.10.2019 18:11
alest250

XXX.XXX.8.215

laying hen napsal(a):
Aby to nevyzeralo,ze som internetovy troll. Leghornky si najlepsie,o dva dni 24.tyzden,dnes 57/69.

Krása, foto slepic by také bylo?

8.10.2019 18:28
laying hen

XXX.XXX.156.146

Mnoho diskusnych prispevkov je negativnych,neda sa... Ja sa ludi snazim naopak motivovat, da sa,len tomu treba dat potrebne. Vela ludi to neda,nechce,potom sa cuduju. To,co je tu uvedene,su moje prakticke skusenosti... Moje nosnice maju tvrde podmienky,celorocne vonku vo voliere aj pri -15 ... -20st. Vtedy je kludne nad 90percent znaska. Vsade sa docitate,ze pod 0st. Sa nenesu... Najdlhsiu perzistenciu znadky maju leghorny ovetene opakovane.

8.10.2019 19:54
Svijan

XXX.XXX.53.20

Už několik dní krmim jen lehce vlhcenou směsi, maximálně přidám vařená vejce a odpoledne trochu namočené pšenice a ještě je pouštím na zahradu když už teď tam není nic coby zničili, v neděli pojedem nejspíš na burzu do Přerova tak se ještě tam podívám po nějakém zázraků ale každopádně chci koupit nutrimix, jinak až na tu 1 jsou pěkné a stejně velké a už se i 3 slepici začíná hřebínek pomalu červenat, zkracují i den jim ale taky asi moc nepřidá, ta otekla je celkově menší s opelichanym ocasem a je i taková špinavá takže v sobotu asi půjde na spalek

12.10.2019 17:21
Svijan

XXX.XXX.53.20

Tak 1 z holek To ma ta sebou těm zbylim dám ještě nějakou šanci, přikládám dnešní foto ze zahrady

12.10.2019 19:59
alest250

XXX.XXX.64.7

Krásné foto. Do té zahrady je pouštejte častěji. Stačí pár metrů pletiva za pár stovek a nemusíte je tam pouštět jen na pár hodin, ale na celý den.
Já jsem včera připravil pro slepice luxus (jinak jsou jen na pšenici a zbytích), v podobě mixu pšenice a směsi pro nosnice, s trochou kukuřice, pelušky a skořápek.
No, a když mají také takový výběh, tak se ženou právě tam a shání si v něm potravu raději hrabáním... Krmitko navštíví sem tam, sporadicky...skoro neubylo.

15.10.2019 18:35
Svijan

XXX.XXX.53.20

Tak jsem začal přidávat do čisté směsi 1 polivkovou lžíci vitamínů mikros, a tohle už je poslední šance pak pujdou

22.10.2019 17:21
Svijan

XXX.XXX.53.20

Nevím co se s nimi zase děje ale 2 leghornky ty co mají nejbledejsi hřebinky jim začali pelichat místa kolem hlavy je to sice hůř vidět na té fotce. Připomínám že je krmení mají stále směs pro nosnice do které už týden dávám 2 lžíce mikrosu, jinak varena vejce, odpoledne trocha pšenice a pastva na zahradě. Nevíte co to může zase být?

22.10.2019 17:24
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Asi čnelici

22.10.2019 17:48

Svijan napsal(a):
Nevím co se s nimi zase děje ale 2 leghornky ty co mají nejbledejsi hřebinky jim začali pelichat místa kolem hlavy je to sice hůř vidět na té fotce. Připomínám že je krmení mají stále směs pro nosnice do které už týden dávám 2 lžíce mikrosu, jinak varena vejce, odpoledne trocha pšenice a pastva na zahradě. Nevíte co to může zase být?

No, na té neostré fotce není nic moc vidět. Prohlédněte je pořádně, zda tam nemají nějaké vnější cizopasníky. Taky se mohou ozobávat, taky se mohly o něco otrhat (plot, trní apod.). Jinak čmelíci sajou krev a slepice při velké invazi jsou skleslé, bledé, protože jsou doslova vycucnuté. Peří jim obvykle kvůli čmelíkům nevypadává.

22.10.2019 18:03
Svijan

XXX.XXX.53.20

Cmeliky se snad úspěšně podařilo v někdy srpen září zlikvidovat možná jich někde zůstalo jen pár ale mají možnost popeleni a kurnik tak 1 týdne kontroluji a když se mi podařilo najít nějaké hnízdo tak sem ho zlikvidoval savem. Mám s nimi ještě 2 pěkný hybridy a 2 jejich ségry které vypadají obstojně a 1 již snáší spíš mi to připomíná že se jim to začalo dít až po tom co sem začal přidávat mikros

22.10.2019 18:54

Typoval bych všenky

22.10.2019 18:58
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Zkousel jste je odcervit?..neostipuji se?

23.10.2019 15:05

No já nevím, proč řešit problém u těch horších leghornek, já bych j pozabíjel. A ty 2 pěkné nechal. Kdyby měly všechny problém, tak je potřeba pozjišťovat, jak ho řešit. Ale když jsou tam nějaké lepší, tak bych horší vyřadil.
To pelichání krku souvisí s tím, že je to výřadový materiál. Na rozdíl od sester pomalu vyzrávají, ještě dostaly směs, nejsou na snášku připraveny a toto je reakce, není zas tak vzácné, že nepřipravené kuřice pelichají na krku.

23.10.2019 18:18
ančovička1

XXX.XXX.42.91

Jakube,mate pravdu..je to porad dokola a nikam to nevede😁..ja mit doma takove chudinky slepicky,ze kterych nic nebude,coz uz je zrejme, tak uz slapou nudle😂..a dokoupila bych pekne,zdrave,ze kterych bych mela radost.🐔🐔🐔🐔🐔

23.10.2019 18:46

ančovička1 napsal(a):
Jakube,mate pravdu..je to porad dokola a nikam to nevede😁..ja mit doma takove chudinky slepicky,ze kterych nic nebude,coz uz je zrejme, tak uz slapou nudle😂..a dokoupila bych pekne,zdrave,ze kterych bych mela radost.🐔🐔🐔🐔🐔

Hlavní je, že to bude ve slepicích, protože jsou prostě jen slabé, to nebude způsobem chovu, protože 2 jsou přece pěkné a pak ještě pán píše, že má hezké hybridky. Někteří chovatelé praktikují příbuzenku třeba z otce na dcery a proto (nebo z jiných důvodů) jsou to chcípáci, teda některá kuřata, ta se pak vyřadí.
Je zbytečné tady vytahovat taková témata jako jsou čmelíci nebo červi... To by celé hejno postupně chřadlo, což není tenhle případ. Tady jsou prostě silné a slabé.
Poučení pro příště je, že se má koupit těch kuřat více, coby kdyby, tak aby z várky nezbyly jen 2 slípky které vypadají.

23.10.2019 19:04
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Hlavní je, že to bude ve slepicích, protože jsou prostě jen slabé, to nebude způsobem chovu, protože 2 jsou přece pěkné a pak ještě pán píše, že má hezké hybridky. Někteří chovatelé praktikují příbuzenku třeba z otce na dcery a proto (nebo z jiných důvodů) jsou to chcípáci, teda některá kuřata, ta se pak vyřadí.
Je zbytečné tady vytahovat taková témata jako jsou čmelíci nebo červi... To by celé hejno postupně chřadlo, což není tenhle případ. Tady jsou prostě silné a slabé.
Poučení pro příště je, že se má koupit těch kuřat více, coby kdyby, tak aby z várky nezbyly jen 2 slípky které vypadají.

A od chovatelů nejlépe klubových nebo aspoň co mají výstavní chov. Já Teda vždy kupuju jen když vidím rodiče.

23.10.2019 20:26

M.stehno napsal(a):
A od chovatelů nejlépe klubových nebo aspoň co mají výstavní chov. Já Teda vždy kupuju jen když vidím rodiče.

Oni i chovatelé používají kolikrát otce na dcery nebo jinou užší příbuzenku, i když zrovna u tohoto plemene bych to nečekal. Nedělá se to ani tak z nedostatku zvířat nepříbuzných, ale protože si má být celý odchov podobný, popřípadě pro ukotvení dobrého znaku. Takže se tomu rozhodně nedá říkat jenom příšerný incest u zvířat (jako to mají ve zvyku mazlíčkáři), ono to mívá opodstatnění.

Tato zvířata by se neměla prodat někomu bez varování, že jsou z těchto spojení a že se musí bez milosti přebrat případné nevyvedené kousky. Popřípadě si je nechávat pro sebe, ale již spářit s ne úzce příbuzným kusem. Já schválně pečlivě dbám na to, aby se u mě slípky nepářily s úzce příbuzným kohoutem, protože líhnu kuřátka a odchovávám kuřice na prodej a ne ani tak sobě, tak aby byli zákazníci spokojení a neřešili případ jako je tento s bledými a nehezkými leghornkami.

A to, že rodiče chcete vidět, neznamená, že se zcela jistě vyhnete tomu, aby byli příbuzní, on to chovatel nemusí (i schválně) říct popravdě. Akorát se možná vyhnete koupi křížence, jedince po hnusných netypických rodičích (ačkoli pěkného jedince). Takže to vždy jistota není.

23.10.2019 20:41
alest250

XXX.XXX.42.154

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):

Vypadá to tak. To vypadané peří na krku může být také vyškubané od ostatních.
Moje otázka na zkušené chovatele: Pokud jsou kvalitní, samozřejmě nepribuzní rodiče, je také taková zmetkovitost? Pán si pořídil pokud se nepletu 8, a dobré budou možná jen 2?
Takto to vypadá buď na velkou smůlu nebo koupi od špatného chovatele...

24.10.2019 17:30
Svijan

XXX.XXX.53.20

Asi ste mě přesvědčili a ty 2 půdou pryč, nechám si tedy ty 2 hezké na jaře po nich nalihnu a nechám si od nich kuricky, jen vyměním kohouta a samozřejmě matky označím kroužkem. Pořád sem doufal že se to nějak spraví ale jak vidím tak asi ne, kdyby se měli roznest tak stejně si tak nějak myslím že by to bylo až na jaře když nepomáhá ani čistá směs s mikrosem a pastva plus pšenice, je doufám že se do zimy roznese i ta druhá s pěkným hřebenem protože mi snáší jen ta 1 a to už od července. Co se tyce těch parazitů tak j. Erlec to řekl dobře byly by všechny slepice špatne a a asi by nesnášel hybridy mám s leghornkami 2 roční susex a modrou a hned ve vedlejším výběhu mám 6 hybridek koupenych vloni zklecoveho chovu a na rysů nemůžu co se týče vajec stěžovat, nyní už taky tolik nesnáší je toj ak kdy ale třeba dneska sem od těch 6 měl 5 vajec. Někdy si až říkám proč chci chovat cistokrevne a raději se nedrží hybridů.

24.10.2019 17:49

alest250 napsal(a):
Vypadá to tak. To vypadané peří na krku může být také vyškubané od ostatních.
Moje otázka na zkušené chovatele: Pokud jsou kvalitní, samozřejmě nepribuzní rodiče, je také taková zmetkovitost? Pán si pořídil pokud se nepletu 8, a dobré budou možná jen 2?
Takto to vypadá buď na velkou smůlu nebo koupi od špatného chovatele...

Občasná zmetkovitost tam být může a nemusí, ale rozhodně to neznamená, že budete mít půlku slípek čistých špatných. Zvláště ne u leghornek a vlašek, jsou dost rozšířené.
Ještě jsem moc šmejdů nepotkal, akorát jednoho kohoutka slabšího růstu s nízkým hřebenem jsem odchoval. Jinak z mých slípek rostou silné kusy. Protože ty slabší nemají šanci (kokcidie)

Přidejte reakci

Přidat smajlík