Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.10.2019 20:00

Nějak jsme zaspali, že...😉

2.10.2019 20:34
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Jo,Jo, - už jsem myslel že to ani nezaložíte.Babí léto pryč a už ani ze strnišť nefouká.Je zoráno.Tak aspoň pár foto podzimního dvora.--

3.10.2019 09:55
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Dobré ráno všem.Nemáte někdo zkušenosti s chovem slepic Ga Dong Tao.Silně uvažuji nad jejich zakoupením.Ale ta cena za jednodenní kuře je vcelku závratná.Foto jsem si dovolil půjčit z internetu.

3.10.2019 15:35

sadovsky napsal(a):
Dobré ráno všem.Nemáte někdo zkušenosti s chovem slepic Ga Dong Tao.Silně uvažuji nad jejich zakoupením.Ale ta cena za jednodenní kuře je vcelku závratná.Foto jsem si dovolil půjčit z internetu.

Tak tohle bych si nikdy nepořídil. Proboha, ty běháky má, jak kdyby měla elefantiázu (vlasovce).

3.10.2019 17:55

sadovsky napsal(a):

Vloni někdo zde psal, že snad je chová někdo v Polsku. S ohledem na velikost nohou je slabá oplozenost vajec, proto ta cena, navíc se nedováží a sehnat vejce je velmi obtížné. Možná si tak udělat výlet do Vietnamu😜

3.10.2019 19:37
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vloni někdo zde psal, že snad je chová někdo v Polsku. S ohledem na velikost nohou je slabá oplozenost vajec, proto ta cena, navíc se nedováží a sehnat vejce je velmi obtížné. Možná si tak udělat výlet do Vietnamu😜

No na výlet do Vietnamu se mi moc nechce.Ale chovatel tady kousek od nás mi nabídl násadová vejce (600 Kč/kus) nebo jednodenní kuřátka za (2600 Kč/kus).A tak člověk přemýšlí zda pořídit.Ono když Vám chcípne kuře za dvacku,tak to člověk oželí.Ale tady je to pálka.Jinak frufru děkuji za reakci. Ale s tím zda pořídit nebo ne mi asi neporadíte. Navíc zima před námi.No uvidím.Když bych se rozhodl,vložím hned foto.

3.10.2019 19:38
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Tak tohle bych si nikdy nepořídil. Proboha, ty běháky má, jak kdyby měla elefantiázu (vlasovce).

Děkuji j.Já také váhám.No uvidím.

3.10.2019 19:48
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Jinak dnes první 3 vajička od Vlašek exchequer.Na to že jsem před třemi týdny koupil nepříbuzný chovný kmen je to úspěch. .Tak už se těším až budou první kuřátka.Holky moc velký fotogeni nejsou.--

3.10.2019 20:03

sadovsky napsal(a):
Děkuji j.Já také váhám.No uvidím.

Ale zas je to dobrá investice, když se to podaří namnožit, tak se to může pěkně vrátit. Když si teda pozvete inseminátora, aby to šlo líp. Četl jsem, že inseminovat se dá u krůt (pro jistotu). Slípky asi taky.

3.10.2019 20:09
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Ale zas je to dobrá investice, když se to podaří namnožit, tak se to může pěkně vrátit. Když si teda pozvete inseminátora, aby to šlo líp. Četl jsem, že inseminovat se dá u krůt (pro jistotu). Slípky asi taky.

Ano když se podaří namnožit !!! Jak jsem se dozvěděl tak tyhle potvory musí mít stále stejnou teplotu.Takže vytápěný zděný domek a všude zářiče.No asi se pojedu k chovateli osobně podívat než šlépnu vedle.S tím inseminátorem to bude třeba dobrá rada.

3.10.2019 20:22

sadovsky napsal(a):
Ano když se podaří namnožit !!! Jak jsem se dozvěděl tak tyhle potvory musí mít stále stejnou teplotu.Takže vytápěný zděný domek a všude zářiče.No asi se pojedu k chovateli osobně podívat než šlépnu vedle.S tím inseminátorem to bude třeba dobrá rada.

Mají být nemrazuvzdorné (slabě opeřené, náchylné), nebo proč mají potřebovat stále stejnou teplotu? Jsou vyšlechtěné v bezmrazých oblastech (asijské subtropy)?
Asi to nebude zlý nápad si to prohlédnout a vše zjistit, přeci je to risk.
A co se týče těch inseminací, tak to musí být ten kohout naprosto krotký, aby byl ochoten se pářit s rukou nebo atrapou a uvolnil semeno (měl jsem křepeláka, co to dělal). Možná bude na odběr potřeba umělá kloaka. Nebude to taková sranda jako vzít semeno např. kačerovi.

3.10.2019 20:41
sadovsky

XXX.XXX.248.218

Mají být nemrazuvzdorné (slabě opeřené, náchylné), nebo proč mají potřebovat stále stejnou teplotu? Jsou vyšlechtěné v bezmrazých oblastech (asijské subtropy)?
A co se týče těch inseminací, tak to musí být ten kohout naprosto krotký, aby byl ochoten se pářit s rukou nebo atrapou a uvolnil semeno (měl jsem křepeláka, co to dělal). Možná bude na odběr potřeba umělá kloaka. Nebude to taková sranda jako vzít semeno např. kačerovi.

Co jsem mluvil s chovatelem,tak drží stále stejnou teplotu.Jak v létě,tak v zimě.Prý je to horší na odchov jak papouškové.Po neděli se pojedu podívat na chov a odchov.Tak uvidím.Ale co mi posílal foto,tak všude zářiče,topení a termostaty.

4.10.2019 11:21

sadovsky napsal(a):
No na výlet do Vietnamu se mi moc nechce.Ale chovatel tady kousek od nás mi nabídl násadová vejce (600 Kč/kus) nebo jednodenní kuřátka za (2600 Kč/kus).A tak člověk přemýšlí zda pořídit.Ono když Vám chcípne kuře za dvacku,tak to člověk oželí.Ale tady je to pálka.Jinak frufru děkuji za reakci. Ale s tím zda pořídit nebo ne mi asi neporadíte. Navíc zima před námi.No uvidím.Když bych se rozhodl,vložím hned foto.

Jo, navíc jakou máte jistotu, že to vejce je to správné vejce, že? V tomto případě bych asi čekal, až vypadne ze slepice a pak ho sebral, protože jinak je to tedy loterie non plus ultra

4.10.2019 12:57

Inseminace drůbeže se provádí masáží. Poskakováním po ruce se toho moc nabrat nedá

4.10.2019 14:15

Inseminace drůbeže se provádí masáží. Poskakováním po ruce se toho moc nabrat nedá

Křepelák mi pojímal ruku bez problémů a pěnu nechával, nemálo. Až 5x denně páření vyžadoval, prostě pobíhal po kotci a čekal, kdo otevře , po nějaké době jsem z něj měl na ruce poštípané místečko. Bral jsem ho co nejčastěji ven, aby nebyl sám, takže řešení problému nemohlo být nedávat tam ruku.
Dokud neměl vlastní křepelky, to pak přestal jít po ruce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík