Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kululi

16.10.2019 20:18
Kululi

XXX.XXX.79.22

Dobrý den chtěl bych se zeptat mám krepelky venku v dřevěné boudě dost bytelné....Mohu je mít i přes zimu?? Nebo nepřežijou děkuji moc za vaše rady a tipy

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.10.2019 23:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

Můžete, ony přezimují, snášet budou asi až od května. Dobře jim podestelte, ať mají sucho.
Předpokládám, že Vám již ukončily pohlavní aktivitu (snášku, resp. pojímání u kohoutka) a přepelichávají do nového peří.
Moje už jsou přepeřené (z většiny) a z několika chovných skupinek jsem udělal 2 hejna, jsou víc nahusto, s příchodem podzimu se zklidnily a nejsou agresivní, snesou se mi bez ohledu na pohlaví a barvu, zatímco v létě by jinou křepelku zabily a kohoutci se dorvali.
Aby bylo v ubikaci (králíkárně) tepleji a měly se líp, tak je větší počet ptáků na menší plochu vhodný, víc si to zadýchají. Až bude -15, tak asi nebude na škodu jim dát na místa s pletivem (u králíkáren dvířka) plexisklo, aby unikalo méně tepla. Ale jen jim tím to zimování ulehčíte. Není to nutné.
Nejdůležitější je před zimou nechat křepelky pořádně vykrmit, už jim ale nedávejte směs pro nesoucí křepelky, ale pšenici, trochu slunečnice nebo ječmene, případně kukuřičný šrot, ať žerou kolik potřebují. Musí být před zimou připravené.

Přidejte reakci

Přidat smajlík