Riedka stolica u sliepok

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.11.2019 20:39
didibakachan

XXX.XXX.193.232

Dobrý deň, máme doma hodvábničky a niektoré z nich majú riedku stolicu...Majú to takto už dlhšie tak by ma zaujímalo z čoho to môže byť...dávame im zmesku a k tomu rôzne druhy zelenín ako napr mrvu, repu alebo im k tomu primiešame cestoviny. 2x za týždeň im namočíme do vody chlieb a rožky a tie im zmiešame so zmeskou. Myslíte že by niečo z tohto im mohlo robiť zle alebo je v tom niečo iné ?
Ďakujem.

7.11.2019 07:39
ančovička1

XXX.XXX.21.107

A

7.11.2019 07:42
ančovička1

XXX.XXX.21.107

Ano,je to z namoceneho chleba,pečiva..ubrat

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.11.2019 08:02

ančovička1 napsal(a):
Ano,je to z namoceneho chleba,pečiva..ubrat

Resp. nedávat vůbec, zbytečné jim dávat namočené pečivo, když mají směs. Naštěstí ty moje vždy namočené pečivo odmítly, tak jsem se na to po prvních pokusech při zahájení chovu vykašlal.

7.11.2019 08:31
ančovička1

XXX.XXX.21.107

Jj,nejlip nedávat vůbec,ale je jim také občas chleba namoceny v kyselem kozim mléce dám,chleba občas zbyde a nevyhodim ho,mám skoro stovku slepic a kacen..takže tak..myslim,že každý jim občas dá..občas..😀

7.11.2019 12:19

ančovička1 napsal(a):
Jj,nejlip nedávat vůbec,ale je jim také občas chleba namoceny v kyselem kozim mléce dám,chleba občas zbyde a nevyhodim ho,mám skoro stovku slepic a kacen..takže tak..myslim,že každý jim občas dá..občas..😀

já vám nebráním, nebojte jen si prostě myslím, že je to zbytečné. Já chleba a pečivo suším a dávám známé koním nebo kravám, slepice to nechtěli a navíc hedvábky pak jsou začuněné na hlavě. Navíc pokud ta chlebová směs někde déle stojí, rychle to kysne, kvasí, množí se bakterie atd. Naši taky kdysi hybridky futrovali chlebem, šrotem a pšenicí, nesly, ale směs tehdy běžně nebyla a co s deputátem po babičce.....

7.11.2019 13:02
ančovička1

XXX.XXX.21.107

Jj,presne tak..kralikum chleba moc nedávám,i tak jsou tlusti,jak vepřici😁..slepicim to tedy zkysnout nestačí,za 5 minut neni coby..jinak stale granule i pšenici..rodajlendky začaly snášet a dobře,uvidime,jak ponesou přes zimu,chytre knihy píšou,že nesou😀..zatím malá vajíčka,ale to je začátek😀..

7.11.2019 14:01
alest250

XXX.XXX.60.251

ančovička1 napsal(a):

No, na starém pečivu mají mnozí založený svůj chov :) Třeba jeden kolega, aktivní na FB který si zakládá na premakulturnim pěstování, má staré pečivo 50% krmné dávky! K tomu brambory... Prý tak krmily babičky, to má pravdu... A není sám.
Večer jsem šel po práci do výběhu s baterkou a koukám, zase nějaká srajda... Nojo, vždyť jsem jim včera namočil trochu chleba, i když celozrného a i když jen 3 krajíce... Ale co, nejsem drubežárna, někdy příště ho dám zase, i když ještě méně a asi do více misek, ať se neladujou jen kápa :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík