Běžec indický - pohlaví?

Indický běžec
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.11.2019 10:51
Redlife

XXX.XXX.238.241

Dobrý den, můžu se zeptat.. Máme na zahradě dva jednoroční běžce, ajá nedokážu poznat jestli to je páreček, dva kluci nebo dvě holky. Někde jsem četl že se to dá poznat podle hlasu ale já to bohužel nepoznám:l příjde mi že oba dva kvákají stejně. Poté jsem někde četl že se to dá také poznat podle kačírku. Jeden ho má opravdu jemně nahoru a druhý směrem dolů. A však také jsem četl že samci mají na konci zobáku čárku což mají oba dva. :/

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.11.2019 11:06

Rozlišit kačenu a kačera dokáže malé dítě.
Kváká kačenka, kačer se nedokáže jako ona chechtat, však jděte k vodě a poslechněte si ty divoké, bude Vám hned jasné, co máte.

Qwerts

10.11.2019 11:10
Qwerts

XXX.XXX.161.214

Redlife napsal(a):
Dobrý den, můžu se zeptat.. Máme na zahradě dva jednoroční běžce, ajá nedokážu poznat jestli to je páreček, dva kluci nebo dvě holky. Někde jsem četl že se to dá poznat podle hlasu ale já to bohužel nepoznám:l příjde mi že oba dva kvákají stejně. Poté jsem někde četl že se to dá také poznat podle kačírku. Jeden ho má opravdu jemně nahoru a druhý směrem dolů. A však také jsem četl že samci mají na konci zobáku čárku což mají oba dva. :/

Dejte sem foto.

7.2.2020 15:07
Kačík

XXX.XXX.153.25

Dobrý den.
Taky by mě zajímalo co mám za pohlaví. Podle lidí co jsem to od nich kupovala bych měla mít 4 kačky a 2 kačery. Teď ale se začínají pařit a přijde mi, že krom dvou těch svetlich s tmavou hlavou mám i černého. Posílám případně fotky. Prosím pomozte.

7.2.2020 15:19

Kačík napsal(a):
Dobrý den.
Taky by mě zajímalo co mám za pohlaví. Podle lidí co jsem to od nich kupovala bych měla mít 4 kačky a 2 kačery. Teď ale se začínají pařit a přijde mi, že krom dvou těch svetlich s tmavou hlavou mám i černého. Posílám případně fotky. Prosím pomozte.

Podle fotek to nepoznám, ale je to snadné poznat jinak. To, u čeho si nejste jisti, chytněte a případně pusťte dál od hejna. Kačer a kachna má úplně jiný hlasový projev. Jen kachna dokáže kvákat. A kačer má na ocase stočená pírka (kačírky).

7.2.2020 15:26
Kačík

XXX.XXX.153.25

Posílám lepší fotky. Jináč moc děkuji za informaci.

Jeana12

7.2.2020 15:38
Jeana12

XXX.XXX.134.84

Kačík napsal(a):
Dobrý den.

Ty fotky jsou hodně špatný, není na nich nic moc čeho se chytit. Já osobně vidím 5 kačerů a 1 kachnu, ale realita může být jiná.
Pokud se začínají pářit, tak můžete lehce vypozorovat co je co.

7.2.2020 16:09
Kačík

XXX.XXX.153.25

Děkuji za rady. Podle těch ocasních pyrek mám 4 kačery a 2 kačky. Dost mě to zarazilo😔 to jejich chování. Paní mi na tuto tvrdila, že mi dává 3 kačky a jednoho kačera. Ty svetli ( kačka a kačer) jsou od někoho jiného. Kdo se očividně nespletl.

Jeana12

7.2.2020 16:30
Jeana12

XXX.XXX.134.84

Kachna je určitě ta žlutá - hrášková, ze zvědavosti, která je podle Vás ta druhá? Mně to jinak opravdu přijde jak kačeři

7.2.2020 16:41
Kačík

XXX.XXX.153.25

Jedna z těch šedivých. Si myslím. Na tu hrášková slaví tři kačeři ( černý a ty dva světlý s tmavou hlavou), takže ta hrášková je určitě kačka.

Jeana12

7.2.2020 17:05
Jeana12

XXX.XXX.134.84

Kačík napsal(a):
Jedna z těch šedivých. Si myslím. Na tu hrášková slaví tři kačeři ( černý a ty dva světlý s tmavou hlavou), takže ta hrášková je určitě kačka.

Modrý jsme měli, pokud si dobře pamatuju, kachny byly nevýrazné - měly tmavé zobáky. Ocasní pírka jsou super rozeznávací znak, ale občas vypadnou. Zkuste to ještě odsledovat po zvuku, nebo uvidíte až začnou snášet.

Tady ještě odkaz na vzorník barev, první kačer, druhá kachna:

https://www.indickybezec.cz/clanky-a-prispevky/

7.2.2020 17:09
Kačík

XXX.XXX.153.25

No uvidím podle snášky. Rozhodně si, ale mysl, že podle toho skákání na tu hrášková jsou tři kačeři jasní. Děkuji moc za informaci.

7.2.2020 17:22

Kačery raději zlikvidujte (dejte na vodu, zabijte, prodejte) a nechte jednoho. Nejrozumnější řešení bude nechat hráškového, protože k němu máte kachnu.

7.2.2020 17:31
Kačík

XXX.XXX.153.25

Jsem vegetariánka, takže je nezabiji ani nesmím. Skusim promyslet ten prodej.

7.2.2020 17:48

Kačík napsal(a):
Jsem vegetariánka, takže je nezabiji ani nesmím. Skusim promyslet ten prodej.

Jste na tom stejně jak oba moji rodiče-ti mi pořád cpou do hlavy, abych nezabíjel a nebaštil maso.
Uvidíte, jak to půjde prodat, ale moc na tom nevyděláte, jsou blbě prodejní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík