Dobrý den, můžu se zeptat.. Máme na zahradě dva jednoroční běžce, ajá nedokážu poznat jestli to je páreček, dva kluci nebo dvě holky. Někde jsem četl že se to dá poznat podle hlasu ale já to bohužel nepoznám:l příjde mi že oba dva kvákají stejně. Poté jsem někde četl že se to dá také poznat podle kačírku. Jeden ho má opravdu jemně nahoru a druhý směrem dolů. A však také jsem četl že samci mají na konci zobáku čárku což mají oba dva. :/
Uživatel s deaktivovaným účtem

Rozlišit kačenu a kačera dokáže malé dítě.
Kváká kačenka, kačer se nedokáže jako ona chechtat, však jděte k vodě a poslechněte si ty divoké, bude Vám hned jasné, co máte.
Qwerts

XXX.XXX.161.214
Redlife
napsal(a):
Dobrý den, můžu se zeptat.. Máme na zahradě dva jednoroční běžce, ajá nedokážu poznat jestli to je páreček, dva kluci nebo dvě holky. Někde jsem četl že se to dá poznat podle hlasu ale já to bohužel nepoznám:l příjde mi že oba dva kvákají stejně. Poté jsem někde četl že se to dá také poznat podle kačírku. Jeden ho má opravdu jemně nahoru a druhý směrem dolů. A však také jsem četl že samci mají na konci zobáku čárku což mají oba dva. :/
Dejte sem foto.
Dobrý den.
Taky by mě zajímalo co mám za pohlaví. Podle lidí co jsem to od nich kupovala bych měla mít 4 kačky a 2 kačery. Teď ale se začínají pařit a přijde mi, že krom dvou těch svetlich s tmavou hlavou mám i černého. Posílám případně fotky. Prosím pomozte.

Kačík
napsal(a):
Dobrý den.
Taky by mě zajímalo co mám za pohlaví. Podle lidí co jsem to od nich kupovala bych měla mít 4 kačky a 2 kačery. Teď ale se začínají pařit a přijde mi, že krom dvou těch svetlich s tmavou hlavou mám i černého. Posílám případně fotky. Prosím pomozte.
Podle fotek to nepoznám, ale je to snadné poznat jinak. To, u čeho si nejste jisti, chytněte a případně pusťte dál od hejna. Kačer a kachna má úplně jiný hlasový projev. Jen kachna dokáže kvákat. A kačer má na ocase stočená pírka (kačírky).
Jeana12

XXX.XXX.134.84
Kačík
napsal(a):
Dobrý den.
Ty fotky jsou hodně špatný, není na nich nic moc čeho se chytit. Já osobně vidím 5 kačerů a 1 kachnu, ale realita může být jiná.
Pokud se začínají pářit, tak můžete lehce vypozorovat co je co.
Jeana12

XXX.XXX.134.84
Kachna je určitě ta žlutá - hrášková, ze zvědavosti, která je podle Vás ta druhá? Mně to jinak opravdu přijde jak kačeři
Jeana12

XXX.XXX.134.84
Kačík
napsal(a):
Jedna z těch šedivých. Si myslím. Na tu hrášková slaví tři kačeři ( černý a ty dva světlý s tmavou hlavou), takže ta hrášková je určitě kačka.
Modrý jsme měli, pokud si dobře pamatuju, kachny byly nevýrazné - měly tmavé zobáky. Ocasní pírka jsou super rozeznávací znak, ale občas vypadnou. Zkuste to ještě odsledovat po zvuku, nebo uvidíte až začnou snášet.
Tady ještě odkaz na vzorník barev, první kačer, druhá kachna:
https://www.indickybezec.cz/clanky-a-prispevky/

Kačery raději zlikvidujte (dejte na vodu, zabijte, prodejte) a nechte jednoho. Nejrozumnější řešení bude nechat hráškového, protože k němu máte kachnu.

Kačík
napsal(a):
Jsem vegetariánka, takže je nezabiji ani nesmím. Skusim promyslet ten prodej.
Jste na tom stejně jak oba moji rodiče-ti mi pořád cpou do hlavy, abych nezabíjel a nebaštil maso.
Uvidíte, jak to půjde prodat, ale moc na tom nevyděláte, jsou blbě prodejní.