Začátečník000999

XXX.XXX.5.52
Dobrý den
Chtěla bych jsem se zeptat , jestli je divné když mladý kohout nekokrhá . Jeho sourozenci začli kokrhat ve 3 měsících , ale on nevydal to teď ani hlásku ani se o to nepokusil.
Uživatel s deaktivovaným účtem

A není to třeba nějaký chcípák? Ono je to podle plemene, způsobu odchovu, ale i jedinců. Slabší obyčejně začínají později.

Začátečník000999
napsal(a):
Dobrý den
Chtěla bych jsem se zeptat , jestli je divné když mladý kohout nekokrhá . Jeho sourozenci začli kokrhat ve 3 měsících , ale on nevydal to teď ani hlásku ani se o to nepokusil.
Podstatné je, jestli jsou v hejnu ještě jiní kohouti. Kohout v podřízeném postavení kokrhat v tomhle věku nemusí, jakmile konkurence zmizí, je vše OK. Já mám každý rok do cca 4./5. měsíců kohouty hedvábníky, vždy začnou kokrhat tak dva, zbytek zarytě mlčí. Jakmile dominantní sourozenci zmizí, tak najednou začnou bez problémů vyřvávat i ti ostatní.

tak tak, ve skupině kohoutů kokrhají ti největší drsoni.
a když potřebuju, aby mi mladí kohouti neřvali, tak je nechám bydlet s otcem, to jim zavírá zobáky dost spolehlivě.
Ten Váš má trauma z dětství, možná byl zneužívaný nebo tak... Nebo si není jistý svou orientací a nebo je autista. Může mít nějakou LMD nebo SPCH nebo nějaký jiný, třeba Aspergerův syndrom. Možností je moc a laik vám neporadí. Doporučuji Vám navštívit s ním Pedagogicko-psychologickou poradnu. Tamní pracovnice určitě něco vymyslí... a kohoutek Vám začne zpívat "...we are the champions..."