Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 13:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Koupila jsem si z farmy poraženého, vykuchaneho brojlera, v téhle podobě měl 2,10kg. Když jsem ho zpracovavala do mrazáku. Na prsou ve spodní menší části jsem našla zelené ohraničené tužší suchší konzistence maso. Viz foto. Nevíte co to je a zda to mám řešit?

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 13:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

Patrně stará narazenina, už se hojila. Stačí vyříznout, ostatní je dobrý

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 14:19
Uživatel s deaktivovaným účtem

ne ne, tohle je naprosto typická myopatie brojlerů. je to nekróza hlubokého prsního svalu, vzniká nepoměrem velikosti svalů a jeho prokrvení a u brojlerů je to častá věc. hlavně když mají možnost nebo důvod mávat křídly, krvení to prostě nestíhá a sval odumře.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 16:21
Uživatel s deaktivovaným účtem

člověk se pořád učí...má to souvislost s rychlostí růstu?Při domácím výkrmu bez směsí jsem se s tím nesetkal, při intenzivním v hale ano i u krůt.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2019 16:26
Uživatel s deaktivovaným účtem

ano, je to věc rychlosti růstu a vůbec poměru velikosti svalu ke kostře a zvířeti. ale spíš než směs je to dané prostě tím, že je to brojler s obrovsky zvětšenými prsními svaly.

a samotná bezprostřední příčina je to mávání. když mají zvířata klid a neplaší se, tak nemávají, a nestává se to.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2019 17:35
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
ano, je to věc rychlosti růstu a vůbec poměru velikosti svalu ke kostře a zvířeti. ale spíš než směs je to dané prostě tím, že je to brojler s obrovsky zvětšenými prsními svaly.

a samotná bezprostřední příčina je to mávání. když mají zvířata klid a neplaší se, tak nemávají, a nestává se to.

No nechci být s Vámi paní doktorko ve při, ale manuály Ross či Cobb udávají, že to je způsobeno krmením a/nebo špatnou ventilací. O mávání křídly nic nezmiňují. A kdyby to tak bylo tak by asi přišli na řadu nějaké fixační pomůcky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2019 19:32
Uživatel s deaktivovaným účtem

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nechci být s Vámi paní doktorko ve při, ale manuály Ross či Cobb udávají, že to je způsobeno krmením a/nebo špatnou ventilací. O mávání křídly nic nezmiňují. A kdyby to tak bylo tak by asi přišli na řadu nějaké fixační pomůcky.

jako svázat brojlerům křídla? na celý život?

ne. je to máváním křídly. a prevence je klid v hale, aby nemávali.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2019 19:34
Uživatel s deaktivovaným účtem

možná špatná ventilace působí jako zhoršující vliv a krmení má vliv na leccos, ale primární mechanismus vzniku té změny - nekrózy hlubokého prsního svalu - je kompartment syndrom. otok, který nemá místo kvůli kosti a povázce, nedokrvení a odůmrť. a k tomu otoku dojde kyselinou mléčnou při svalové námaze, což je mávání. vzniká to už několik týdnů předtím, než konzument vidí zelené maso. není to spojené s máváním při vyskladňování nebo porážce, tam se ještě nestačí nic projevit.

21.11.2019 20:27
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
No nechci být s Vámi paní doktorko ve při, ale manuály Ross či Cobb udávají, že to je způsobeno krmením a/nebo špatnou ventilací. O mávání křídly nic nezmiňují. A kdyby to tak bylo tak by asi přišli na řadu nějaké fixační pomůcky.

Špatná ventilace v hale logicky souvisí s máváním křídel u kuřat, která se tím tak ochlazují.

Uživatel s deaktivovaným účtem

21.11.2019 22:01
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zuzkaa napsal(a):
Špatná ventilace v hale logicky souvisí s máváním křídel u kuřat, která se tím tak ochlazují.

ne, špatná ventilace souvisí s koncentrací O2, čpavku atp.. to že brojler zamává křídly a má myopatii to fakt ne .... tedy ano pokuď k tomu má předpoklady, ale ne dané zamáváním křídel

Přidejte reakci

Přidat smajlík