Kachna divoká

Kachna divoká
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.12.2019 18:34
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Jak se o ne starat a jestli staci 1 m vysoké pletivo když jim zastřihnu kridlo budou mit 12 kubikove jezirko kde budou moct plavat a jaestli staci misto kachníku 30vx30šx120d cm skříňku. Abych je mohl zavirat a co potrebujou k zahnizdeni budu mít 2 kačery a 1 kachnu. Děkuji za rady. Petr. K.

16.12.2019 07:57
Meelek

XXX.XXX.97.210

Měl bys lepsi si o chovu kachen něco přečíst. Nebo si najít v okolí nějakého chovatele, kterýho budeš uzemňovat takovými dotazy :). Vem si sebou dve Plzne nebo radeji čtyři :) a můžeš vyrazit.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.12.2019 08:01

KLIMEK PETR napsal(a):
Jak se o ne starat a jestli staci 1 m vysoké pletivo když jim zastřihnu kridlo budou mit 12 kubikove jezirko kde budou moct plavat a jaestli staci misto kachníku 30vx30šx120d cm skříňku. Abych je mohl zavirat a co potrebujou k zahnizdeni budu mít 2 kačery a 1 kachnu. Děkuji za rady. Petr. K.

Jo, toto jim stačí, jsou velmi nenáročné a spokojí se i s málem vody, na zavírání by jim taková boudička měla stačit. Hnízdí snad kdekoli, preferují místo vystlané senem nebo slámou, popřípadě i rákosem, hnízdí na zemi i v budce. Pravděpodobně ti vyhnízdí v boudě na zavírání, ale musí tam bývat dost dobře vystláno. Obě nejspíš ponesou na 1 hnízdo spolu, není zcela vhodné, aby seděly dohromady, jak jedna sedne, musí se jí nechat tolik vajec co obsedí a té druhé zamezit k ní přístup min. do doby, než si udělá nové hnízdo.

Já je měl nezastříhané a kroužily nad barákem. Ale byly to potvory, v noci urputně vřeštěly (řešení bylo jedině utěsnit ten kotec, aby to nebylo slyšet) a začaly lítat sousedce ožírat zeleninu, takže šly taky ostříhat a nakonec jsem je prodal. Teď mám jenom zakrslé kačeny (menší obdoba divoké), karolinky a mandarinky.

16.12.2019 08:10
ančovička1

XXX.XXX.12.254

Jakube,pan "chovatel" pise,že bude chovat 2 KAČERY s jednou kachnou😱..trochu proti přírodě,že...👎

16.12.2019 09:58

ančovička1 napsal(a):
Jakube,pan "chovatel" pise,že bude chovat 2 KAČERY s jednou kachnou😱..trochu proti přírodě,že...👎

Jejda, to jsem nepřečetl dobře.
Proti přírodě to není, ono je normální že je třeba víc kačerů.
Ale základem úspěšného chovu je správný poměr pohlaví.
Takže jeden kačer na 1-3 kachny, na víc kachen už mohou být 2 kačeři.

18.12.2019 16:52
paskov244

XXX.XXX.200.184

Pánové holubarzacatecnik si z Vás děla srandu , přečtěte si i jiné jeho dotazy . Já si myslím že nechová nic ( ani pero ani chlup) .Na všechno co se dotazuje je jen jeho sen po vydatné večeři . když čte odpovědí tak se určitě velice baví kolik lidí už napálil .

18.12.2019 18:40
jo012810

XXX.XXX.101.35

paskov244 napsal(a):
Pánové holubarzacatecnik si z Vás děla srandu , přečtěte si i jiné jeho dotazy . Já si myslím že nechová nic ( ani pero ani chlup) .Na všechno co se dotazuje je jen jeho sen po vydatné večeři . když čte odpovědí tak se určitě velice baví kolik lidí už napálil .

Také mám ten dojem. A nebo, že by byl takový skutečný d...l????

18.12.2019 19:21

A proč by to nemohl myslet vážně ? Je to úplně ze stejného ranku jako krmit drůbež pšenicí a zbytky a spoustě lidí to přijde "normální".

19.12.2019 07:09
paskov244

XXX.XXX.200.184

ANO JE TO NORMÁNÍ ale jen do té doby když je takový dotaz jeden ale on to tady krmí takovýma dotazy už půl roku .
No a teď se baví jak se tu dohadujem .

19.12.2019 14:04
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

paskov244 napsal(a):
ANO JE TO NORMÁNÍ ale jen do té doby když je takový dotaz jeden ale on to tady krmí takovýma dotazy už půl roku .
No a teď se baví jak se tu dohadujem .

No ale vite co tak jako holuby mam, kachny mit budu a pomalu to tady rozjizdim.

19.12.2019 14:04
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

Tim myslim u mne doma ze to rozjizdim

19.12.2019 17:42

jo012810 napsal(a):

"B" je správně

19.12.2019 20:43
ančovička1

XXX.XXX.12.254

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
"B" je správně

😂😂 😂👍

19.12.2019 20:52
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

jo012810 napsal(a):

Vy jste fakt takovi čurác* človek se chce zeptat a vy si z neho deláte akorát prde* jako pardon jestki jsem vas nekoho naštval když se chci dozvědet co nejvíc věcí o chovu zvířat

19.12.2019 21:34

Ja si myslím že je úplne v poriadku ak sa pýtate. Chovateľ čo je slušný a má skúsenosti by vám mal odpovedať. Ja žiaľ nemám skúsenosť s malými kačicami. Ja som bol tiež taký, že som sa dlho len pýtal a dlho som sa odhodlával k začiatku resp. naštartovaniu kvalitného chovu... Samozrejme môže to byť aj to, že tiež ste len taký, akože ale je lepšie veriť

20.12.2019 07:27
2mazutak

XXX.XXX.6.110

KLIMEK PETR napsal(a):
Vy jste fakt takovi čurác* človek se chce zeptat a vy si z neho deláte akorát prde* jako pardon jestki jsem vas nekoho naštval když se chci dozvědet co nejvíc věcí o chovu zvířat

každý jsme nějak začínali.informace jsme čerpali z literatury,časopisů z chovatelskou tematikou,návštěvami výstav a burz,i návštěvami chovatelů a diskusemi s nimi.vaše dotazy zde na drůbeži i na holubech se jeví přinejmenším jako rozporuplné,svádějící k negativním reakcím na vaše dotazy.a tímto posledním vaším příspěvkem jste tomu nasadil korunu.myslím,že jste si tímto k radám a informacím zavřel dveře.

27.12.2019 10:30
zbosace

XXX.XXX.7.128

Je mi jedno či si robíš p... l alebo to myslíš vážne. Už som odpovedal na väčšie chujoviny. Kačice divé sú top na začiatok. Urob si riadny ,,kachník" aspoň 1x1 m. Ak budú mlade, zistíš že je ho treba. Chovať 2:1 je blbosť. Budú sa pri párení zhadzovať a kačka si neužije, skôr bude trpieť. Vody máš dosť. Z tej búdky jej v kachniku urob hniezdisko.30x30, vystlane senom, slamou. Zastrihnut stačí jedno kridlo- iba letky, zrcátko nech.

28.12.2019 20:33
KLIMEK PETR

XXX.XXX.14.170

zbosace napsal(a):
Je mi jedno či si robíš p... l alebo to myslíš vážne. Už som odpovedal na väčšie chujoviny. Kačice divé sú top na začiatok. Urob si riadny ,,kachník" aspoň 1x1 m. Ak budú mlade, zistíš že je ho treba. Chovať 2:1 je blbosť. Budú sa pri párení zhadzovať a kačka si neužije, skôr bude trpieť. Vody máš dosť. Z tej búdky jej v kachniku urob hniezdisko.30x30, vystlane senom, slamou. Zastrihnut stačí jedno kridlo- iba letky, zrcátko nech.

Děkuji za rady

Přidejte reakci

Přidat smajlík