Dobrý den,
Prosil bych o zodpovězení mého dotazu. Již 5 měsíců vlastním kohouta, který je vcelku ochočený a bezproblémový k lidem. Minulý týden, když jsem vešel do výběhu, kohout přiběhl ke mě a začal kolem mě kroužit, posléze na mě také zaútočil. Odehnal jsem ho nastavením nohy proti němu, potom přestal. Chci se prosím zeptat, jak ho mám zklidnit v podobných situacích bez použití násilí.
Děkuji za brzkou odpověď
paskov244
napsal(a):
Volte ne nasilnou smrt a uklidněte ho na pekáči . Nikdy jej to neodnaučíte a je to dědičné syni i vnuci budou útočí vsteklouni . No a že začal až po 5 měsících zkrátka dospěl.
chovu zdar
Je nějaký jiný způsob?Na druhý den jsem za ním přišel a dal se v pohodě pohladit a chytit.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Není. Agresivita se bude stupňovat, zvlášť u ochočených zvířat, které člověka vnímají jako jedince svého druhu. Na hnojišti může být jenom jeden kapo...

Martis456
napsal(a):
Je nějaký jiný způsob?Na druhý den jsem za ním přišel a dal se v pohodě pohladit a chytit.
Já mám kohouta bažanta králováka, co na měl byl agresivní.
Chodil okolo pletiva a vyháněl mě, bez klacku vstoupit do výběhu znamenalo riziko, že po mě vylítne.
Pak jsem začal kašlat na jeho agresi a někdy jsem ho i chytal do ruk, dlouhodobě držel a nosil. A od té doby to ten bažant bere tak, že já jsem šéf a nic nezkouší, a bojí se mě.
Takže toho kohouta prostě musíte pokořit, nebojte se s ním poprat až do únavy, případně může pomoct i trochu namočit (teď v zimě bych teda nedělal), zatahat za lalok, samozřejmě vše tak nějak úměrně tomu, že to je jenom kohout, nijak ho nepolámejte. Přeprat ho musíte výhradně bez prutu nebo koštěte, jinak on si to vykládá tak, že silnější jste jenom s metlou a jinak že si může dělat co chce. Takže ručně.
Kdyby začal znova, tak si to nikdy nenechte líbit, v případě jakéhokoli náznaku ho prožeňte, aby se zalekl.
Prostě se k němu chovejte jak jiný nadřazený kohout, to na něj zabere.
Ale už se s ním taky nesmíte kamarádit, on musí mít respekt.
Toto vše mám i ze zkušeností s jinými kohouty vzteklouny, nejčastěji u prababičky na dvoře.
Moji kohouti (až na toho bažanta) nikdy neútočili.
Hrnec je taky řešení, ale jestli ho máte rád, tak není možné.
Martis456
napsal(a):
Dobrý den,
Prosil bych o zodpovězení mého dotazu. Již 5 měsíců vlastním kohouta, který je vcelku ochočený a bezproblémový k lidem. Minulý týden, když jsem vešel do výběhu, kohout přiběhl ke mě a začal kolem mě kroužit, posléze na mě také zaútočil. Odehnal jsem ho nastavením nohy proti němu, potom přestal. Chci se prosím zeptat, jak ho mám zklidnit v podobných situacích bez použití násilí.
Děkuji za brzkou odpověď
Náš již bývalý kohout na mě útočil, tak jsem ho párkrát zkopal. Potom byl dlouho klid. Jednou jsem ve výběhu něco delší dobu dělal, chodil rychle sem tam a zezadu mi skočil na nohu...druhý den šel do polívky...Ale to by šel stejně na cestě byl nový, menší...

Zklidní ho jen sekerka, bohužel. I když to dejme tomu nějaký čas nezopakuje je jen otázka ne jestli, ale kdy to zopakuje.

vyzliecť, vyprázdniť a ponoriť na 35 min do vody teplej 120 stupňov
Jediné řešení je opět ta sekyra..jen náznak agresivity a jde..
Když jsme byly male holky,skočil takovýto kohout do obličeje moji sestřenici a zaryl ji do tváře špinavé drápy..snad si umite představit,co to bylo za hrůzu,naštěstí minul oči..spoustu let měla v tváři památku v podobě hlubokých důlku..

mne primerane agresívny kohút nevadí. malé deti, mestské ženy a ostatní jedinci, ktorí si zasluhujú ochranu nech k nemu nejdú. to by tak bolo aby mal nejaký kohút vrch
Martis456
napsal(a):
Já toho svého když po mě vystartoval při sběru vajec capl pod krkem.byl jak milius.on musí chránit své svěřenkyně a vejce coby nástupnickou generaci.ale nikdy nesmí být zneuctěn nebo zahnán do úzkých před slípka.ty by už měli z něj akorát srandu a neposlouchaly
Také jsem se snažila umravnit kohouta, ale marně. Až se zase přestane schovávat a chytím ho, sekera bude mít práci.
Pane foox jak dlouho Vám to nebude vadit ?
Až některé dítě zraní nebo i potom , již jsem to tady psal agresivita je dědičná . a odchov po takovém kohoutovi taky . Jestli udáváte vajíčka po takovém kohoutovi měl by jste kupujícího na tuto skutečnost upozornit jinak je to takový danajský dar .

pan paskov244, nebude mi to vadit, do 2,5 roka života kohúta. žiadne deti mi k chovu nejdú, ak by sa tam nejaké vyskytli, tak len so mnou. Moje sú už dospelé. Tú dedičnosť ste si vymyslel sám? Posranosť je tiež dedičná, tak keď budete "udávat " syna, nastávajúcej to nezabudnite oznámiť.

jasne že ne, o slepice sa mi stará snehurka a 7 trpaslíkov a tí mi aj nosia od 30 sliepok 25-27 vajec denne. ten agresívny kohút im ich nakladá do košíka
Už se to zase zvrhavá... I kdybych v kurníku spal o kohoutech a dědičnosti se nic nedozvím... Zabíjení zvířat nedělám, raději to nechám jiným, ale agresivní kohout by mi osobně nevadil.
Na internetu, když budete vyhledávat, je toho na toto téma mnoho, pár hodin četby to zabere. Většinou lidé volí sekeru, ale najdou se i tací, kterým se to povedlo a jejich metody jsou různé...
Chtěl jsem popsat metodu jedné paní, na kterou kohout skákal, ale nedaří se mi to najít. Zato jsem našel metodu jinou, takže hledejte a čtěte, určitě najdete něco, co Vám bude sympatické zkusit.
Tak, jako si někdo koupí psa k dětem, tak jiný si koupí psa na ochranu majetku. Podobně to je i s kohoutem. Někdo chce mírného hodného, který neútočí na nic a nikoho (u mě vyhání z vyběhu kocoura hybridka, kohoutovi se to fuk a přitom je to Vlašák) a někdo má rád agresivního, co útočí na vše kromě slepic. Většina kohoutků bude něco mezi...

Nebudem vám vaše ňuňuňu teórie vyvracať. Chováme iba bresse a u nich je úpě normálne, že kohút sliepky bráni pred všetkým aj pred chovateľom. Neútočí ak sú sliepky ticho. Keď potrebujem manipulovať so sliepkami, tak kohúta potichu chytím a zavriem. Spravím čo treba a pustím ho.
U bress nemôžu byť pri sliepkach dvaja kohúti lebo ten mladý (ak je starým akceptovaný) starého po čase dobije na smrť. (niečo ako král je mŕtvy, nech žije král)
Môžete spolu chovať aj 30 kohútov, ale bez sliepok, lebo inak to dopadne ako som napísal. Nejaké skúsenosti s tým už máme za tie roky čo ich chováme. Menili sme kohútov zblízka aj zďaleka, ale nepomôže nič. Proste žiadny humanizmus ale boj. Mne sa to tak páči a komu nie - jeho vec.
Osobně mi nevadí, když si kohout hlídá slepice. Proti jezevčíkům, kočkám. A taky když beru slepice, tak nejdřív zavřu kohouta. Ale měla jsem jednoho orlováka potvoru, co napadal mě i manžela, jen co jsme se objevili na zahradě (šel nejdřív po nohách a pak začal skákat i na záda). Šel do mrazáku, nechala jsem si od něho syna. A ten napadal jenom mě, mohla jsem chodit na zahradě jen když byl zavřený. A i tak z voliéry když jsem se přiblížila k pletivu, tak pořádal nálety. Tak je po nich po obou.
Z jejich krve jsem si nenechala nic. Mě to teda přesvědčilo, že je to dědičné. Teď mám dva orlováky jiné krve a asi pátého hempšíráka. Každý má svoje hejno slepic. A všichni jsou k nám lidem hodní.
Jinak jsem taky pro záchranu krve zkoušela metody doporučované tady (roztočit kohouta ve vzduchu za nohy, položit ho na zem a přidusit) ale většinou je to ještě víc vydráždilo k boji.