adam8282

XXX.XXX.212.150
Zdravím všechny, v lednu letošního roku jsem vylíhnul slepičky bielefeldky, 10 kusů. Koncem září mi snesly první vajíčko, pak jsem co druhý až třetí den měl v kurníku po jednom vajíčku. Posbíral jsem pár vajíček a koncem října přestaly nosit úplně a začly až teď v polovině prosince. Jenže zase co druhý den jedno vejce. Vypadá to, že snad snáší jenom jedna slepice. Už mají skoro rok a pořád nic. Krmím svojí směsí, přidával jsem i tvaroh a kysané mléko, teď už krmím jenom směsí pro nosnice. Výběh mají travnatý o rozloze 35 árů. Nevím čím by to mohlo být, ale asi mám podezření, že s těmi slepicemi bude něco geneticky špatně. Děkuji za názory a přeju pěkné svátky...
Zkuste přisvecovat v kurníku 2 až 3 hodiny denně, nebo počkejte ještě pár týdnů, prodloužený den pomůže. Mně se slepice vždycky rozjedou brzy i třeba po přepeření, když začnu přidávat pivovarské kvasnice. Když by všechno selhalo, a neroznesla sd na jaře, zkuste přidávat vitamín E. Např. KOMBISOL E.
My svítíme v kurníku 12 hodin a na Štědrý den byly první 3 vajíčka, dnes další. Bez světla to nepůjde.
Stačí pozrieť do prehľadu uznaných chovov. je ich dosť.
https://zoszchnrudno.wbl.sk/uznane_chovy_hydina_2021_podla_plemien.pdf