Nasehusa

XXX.XXX.30.253
Prosim muzete mi poradit zda mam dve husy a jednoho housera? Ja si myslim, ze ten cely bily je houser jako jediny syci, ale u te bilo sede si nejsem jista?! Prohlidka kloaky mi nejde:-( Moc dekuji
Uživatel s deaktivovaným účtem

Houser má jiný zvukový projev než husa. Ten jeden asi bude houser. Zkuste ho na chvíli oddělit. Bude řvát.
Houser má táhlý řev (gá-gá), husa kejhá (ga-ga-ga-ga-ga).
Takto to jde u dospělých hus domácích (ne labutích) určovat.
Nasehusa

XXX.XXX.30.253
Dekuji, zkusim......ptala jsem se nasi Mvdr. zda by se nepodivala, ale pry nema praxi a nevi.......
Nasehusa

XXX.XXX.30.253
Tak oba rvou stejne tahle gaaaaa na celou dedinu:-) Mam celkem 3 husy ta jedna je husicka trochu se jim strani. Tihle dva budou asi houseri, jsou porad spolu a rvou stejne
Nasehusa
napsal(a):
Prosim muzete mi poradit zda mam dve husy a jednoho housera? Ja si myslim, ze ten cely bily je houser jako jediny syci, ale u te bilo sede si nejsem jista?! Prohlidka kloaky mi nejde:-( Moc dekuji
Na internetu i literatuře najdete dost podrobných návodů na určení pohlaví u hus kloakální metodou. Není to nic, co by vyžadovalo nějaké zvláštní schopnosti, jen cit a na počátku trpělivost. Pokud se hodláte věnovat chovu hus, tak čas od času budete potřebovat určit pohlaví a pokud toto zvládnete, nebude muset vypisovat dotazy na net.... Jenom to chce zkoušet, až se to povede...
https://www.youtube.com/watch?v=aEK9Luh2E4g
Souhlasím s předcházejícím příspěvkem. Naučte se kloakální metodu, je to nejspolehlivější a jednodušší než to na první pohled vypadá. Určovat z fotky nejde objektivně nic a ani podle kejhání to nebude lepší zvláště pokud s chovem hus nemáte dostatečnou zkušenost. Nevylučuji, že někteří zkušení chovatelé dokáží podle vnějších znaků a projevů určit pohlaví dosti spolehlivě, ale kloakální metoda je v zásadě stoprocentní.
Nebát se toho a citlivě. Chytit husu mezi kolena a prsty rozhrnout peří a pak jemně jakoby vytlačovat kloaku. Není na škodu, když vám v začátku někdo pomůže třeba přidržováním peří kolem kloaky, aby se vám nemotalo mezi prsty.
Matsik
napsal(a):
U cca stejně starého housera co jsem si k nim koupila už to poznat šlo proto mě to trochu zmátlo
Jj, ona ani ta zvířata nedospivaji podle pravidel,některemu to trva déle,což ani tak, neni na škodu😀..ale když vám ho chovatelka ochotně vymění,tak neni žádný problém😀..tak ať se vam ty krásné chocholate husicky daří😀🍀a budu zvědavá/nejen já/, na nové dobré zprávy😀🌹
Matsik
napsal(a):
Tak jsme housera vyměnily a máme husu. Jenže se stalo, že druhá původní Husa je také houser. Takže budeme znovu měnit a doufám že naposled.
😂😂😂😂😂no to se jen tak nepovede!!!..to si snad pani chovatelka dela legraci😀..tak hlavně,aby ještě bylo za co měnit..drzim palce😀
Husy.cz

XXX.XXX.144.47
Dobrý den mám dvě husy jednu s chocholkou a druhou bez je možné že jeden z nich je houser.
Husy.cz

XXX.XXX.144.47
A je to plemeno husa landeská.Prosim o odpověď . Během pracovního týdne přidám fotky.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Husy.cz
napsal(a):
A je to plemeno husa landeská.Prosim o odpověď . Během pracovního týdne přidám fotky.
Bez fotky máte smůlu. Co chcete poradit na základě vašeho dotazu? Otázka: Mám tu dva psy, jeden je černý a druhý bílý, může být jeden z nich fena? Odpověď: Může.
Varaxi
napsal(a):
Husa landéská má chocholku? To existuje?
No něco takového jsem u jednoho chovatele viděl. Nevím teda, jestli je to uznané, ale měl hejno Landeskych husí a housery měl s chocholkou a tvrdil mi, že se to tak i lihne. Holky bez chocholky a kluci s chocholkou. Jestli se tomu dá věřit nevím.
Husy.cz

XXX.XXX.144.47
Děkuji přidám fotku
Husy.cz

XXX.XXX.144.47
Husy.cz

XXX.XXX.144.47
Chytit a vypalpovat penis (mají houseři). Návodn např. https://www.youtube.com/watch?v=aEK9Luh2E4g&feature=emb_logo
Husy.cz

XXX.XXX.144.47
A poradíte aspoň který z nich je houser.
Husy.cz
napsal(a):
A poradíte aspoň který z nich je houser.
Odhadnete,ktera z hus ma delsi krk?.z fotek je to spatne videt...ktera husa krici hodne vysokym hlasem,ta je houser..hlubokym ga,ga, se projevuje husicka..cistokrevne landesky maji dojity podbrisek,ale v hobby chovu,to nevadi😁
S malou chocholkou se obcas vylihne house I moji dlouholete chovatelce techto krasnych hus..
S naprostou jistotou urcite pohlavi palpaci,podle videa..
Dnes jsem poprvé zaznamenal páření.
Přestože je potok rozvodněný a husy jsou na něm skoro celý den, pojímání proběhlo na souši..
Ach ti naši miláčkové, člověka nepřestávají pořád udivovat