Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.1.2020 11:46
Budulinek89

XXX.XXX.101.112

Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat zda mi ještě přijme ted v brzke době houser landensky (bude mit 2 roky) a 1 husa krizenka labutí (2roky) přijme k sobě do bandy alespoň 1 husu...
Možná to zní blbě ale prijde mi ta 1 husa na housera málo... všude čtu 2 -3 samice na samce.
S chovem začínám...

Momentalne maji vybeh pres zimu asi 10×10 metru (Pres leto budou mit k dispozici pres 3tis metrů2). Kde maji bazenek, přístřešek a dodelava se jim jeste domeček, krmeni jsou směsí pro husy (granule) smes jim moc nejela, hlavne vsechna byla ve škopku s vodou odkud pijou. Pak maji jablka, stare suche pečivo (par kousku) travu, varene brambory, ruzne zelene z kvetaku atd... seno (a zvazuju vojteskove pelety? Jeste jako bonus)

A ještě jedna otázka, nevím kdy teda husy labuti snáší vajíčka (od kdy muzu cekat), chci ji jeste odcervit... houser uz je odcerveny v srpnu, ale nevim zda je dostacujici odcervit cca 2x ročně nebo raději častěji . Nechci nic podcenit ale ani ublížit případně vajickum.

Dekuji moc za rady.
Popripade pokud mate nekde nejaky web odkud muzu cerpat vychytavky. Případně za kazdou radu budu moc rada a vděčná.

6.1.2020 12:41
albert

XXX.XXX.39.8

Chovám husy české, ale mám dlouhodobě jen chovný pár tedy 1.1 a není s tím žádný problém, i když se obecně doporučuje mít na jednoho housera 2-3 husy. Za sebe bych se nebál ani přidat další. Z mojí zkušenosti je pro úspěšný odchov důležité také nepřekrmovat a dát husám k dispozici nějakou větší nádobu s vodou, kde se mohou pářit (pokud tedy nemáte možnost rybníka či potoka). Pokud vodu nemají bývá podle mojí zkušenosti menší oplozenost. Vše co píšu platí pro h. českou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík