Zdravím všechny domácí kutily, tak jen pro inspiraci, aby se nezakládali nová vlákna. Tuto líheň používám asi 5let. O ohřev se starají 3 žárovky 60w ale s úspěchem lze použít i 40w. V létě v pohodě i 25w, záleží na umístění. 3 ks jsem použil, aby v případě spálení jedné, což se občas stane, to zbylé dvě bez problémů dokázali vytopit. Stalo se mi, že se spálili i dvě a i na jednu to fungovalo, akorát běžela nonstop bez vypínání. Takže 3ks jsou jistota. Cena 6kc jedna. Termostat je z Číny za 300kc i s dopravou a na vlhkost je obyčejný vlhkoměr za asi 160kc. Jelikož má tři šuplíky dohromady na 90vajec, je nad žárovkami instalován ventilátor. Takový ten obyčejný odtahovy na WC za 260kc z Bauhausu. Ten zabezpečuje stejnou teplotu ve všech patrech líhně. Princip jsem vlastně okopíroval u profesionálních velkokapacitních líhní. Nejvíce jsem zatím lihnul 70 vajec s cca 95% úspěšností. Šuplíky mají dno ze svařovaného pletiva na voliéry. Stačil na to 0,5x1m pletiva za pár korun. Použitý materiál je taková ta těžká dřevotříska ze skříní vyrobených za sociku. Jen dvířka jsou ze spárovky. Pod šuplíky jsou dvě misky s vodou. Na fotce jsou vajíčka Maransky, které tam v tuto chvíli mám. Mám i automatickou líheň ale s tou nemám takový úspěch. Raději otáčím vajíčka ručně. Připojuji i plán líhnutí, který si na každé líhnutí vytvořím.
zdravím.já líhnu v této také již tři roky.je z lakovaných desek z dřevotřísky z bývalé ložnice po rodičích.topné těleso je stovatové od firmy veselý,dole v rohu uvnitř je ventilátor,nahoře v rohu je štelovatelný šíbr na regulaci vzduchu a trychtýřek na dolévání vody,v pravém předním rohu je táhlo na překlápění vajec obě třiceti kusová plata naráz,v levém předním rohu je digitální termostat,a na dveřích vlhkoměr.