Zdravim, dnes jsem zjistil ze sebritkam (třem kohoutkum) omrzly hrebinky. Zaroven jsem cetl ze ruzicovy hreben by mel byt mrazu docela odolny. Mam i zdrobnele kohoutky hamburcanek a ti maji hrebeny OK, a cemaňák je taky Ok, je mozne ze sebritky jsou nejak mene odolne? Nechaval sem ted par dni slepice v kurniku zavrene a nepoustel je ven, ale kurnik neni nijak vyhrivany takze teplota uvnitr bude podobna te venku.
Sebritky jsou stejně odolné jako jiná plemena slepic . Mráz jim při dobré péči ani moc nevadí , stačí vzít trochu sádla a namazat hřeben ( já to dělám v zimních měsících co 10 dnů ) . Jestli máte po ránu zamrzlé okno v kurníku tak to znamená že je v něm špatná ventilace slepice jsou vlhké a když vyjdou ven tak namrznou.
paskov244
napsal(a):
Sebritky jsou stejně odolné jako jiná plemena slepic . Mráz jim při dobré péči ani moc nevadí , stačí vzít trochu sádla a namazat hřeben ( já to dělám v zimních měsících co 10 dnů ) . Jestli máte po ránu zamrzlé okno v kurníku tak to znamená že je v něm špatná ventilace slepice jsou vlhké a když vyjdou ven tak namrznou.
Okno tam mam jen male a v nem pletivo (bez skla) to slouzi k vetrani, je na strane odkud nefouka. Me ale zarazi ze je tento problem pouze u sebritek, zdrobnele hamburcanky maji stejny hreben a tam problem neni. A kohout s listovym hrebenem je taky v pohode. Kdyby bylo v noci -15, tak bych se nedivil ale tady pod -5 nebylo. Nastesti jsou to kohouti a k tomu jeste pribuzni tak pujdou na polivku.