Sebritka stříbrná 1.3
Prodám Sebritky - Nabízím kmen Sebritky stříbrné černě lemováné 1.3. Stáří...
DohodouZdravim, dnes jsem zjistil ze sebritkam (třem kohoutkum) omrzly hrebinky. Zaroven jsem cetl ze ruzicovy hreben by mel byt mrazu docela odolny. Mam i zdrobnele kohoutky hamburcanek a ti maji hrebeny OK, a cemaňák je taky Ok, je mozne ze sebritky jsou nejak mene odolne? Nechaval sem ted par dni slepice v kurniku zavrene a nepoustel je ven, ale kurnik neni nijak vyhrivany takze teplota uvnitr bude podobna te venku.
Sebritky jsou stejně odolné jako jiná plemena slepic . Mráz jim při dobré péči ani moc nevadí , stačí vzít trochu sádla a namazat hřeben ( já to dělám v zimních měsících co 10 dnů ) . Jestli máte po ránu zamrzlé okno v kurníku tak to znamená že je v něm špatná ventilace slepice jsou vlhké a když vyjdou ven tak namrznou.
paskov244
napsal(a):
Sebritky jsou stejně odolné jako jiná plemena slepic . Mráz jim při dobré péči ani moc nevadí , stačí vzít trochu sádla a namazat hřeben ( já to dělám v zimních měsících co 10 dnů ) . Jestli máte po ránu zamrzlé okno v kurníku tak to znamená že je v něm špatná ventilace slepice jsou vlhké a když vyjdou ven tak namrznou.
Okno tam mam jen male a v nem pletivo (bez skla) to slouzi k vetrani, je na strane odkud nefouka. Me ale zarazi ze je tento problem pouze u sebritek, zdrobnele hamburcanky maji stejny hreben a tam problem neni. A kohout s listovym hrebenem je taky v pohode. Kdyby bylo v noci -15, tak bych se nedivil ale tady pod -5 nebylo. Nastesti jsou to kohouti a k tomu jeste pribuzni tak pujdou na polivku.