Nadměrná teplota v líhni.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.1.2020 20:58
cath.cat

XXX.XXX.208.73

Dobrý den, máme již 3 dnyí zapnutou domácí líheň, vše bylo v pořádku. Dnes jsme bohužel zjistili, že asi hodinu tam byla teplota přes 42°C. Myslíte si, že to měly zárodky šanci přežít? :-( Díky za odpověď a ať se daří.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.1.2020 21:31
Uživatel s deaktivovaným účtem

spíš je po nich. první dny inkubace je to křehké. starší zárodky by to asi zvládly.

29.1.2020 21:51
2mazutak

XXX.XXX.6.186

nechte je tam,alespon ještě tři,čtyři dny,pak je prosvitte,jestli se zárodky hýbou.pokud ne,tak v důsledku vysoké teploty odumřely.pokud přežili,po čtyřech dnech by již zárodky byly patrné.

31.1.2020 21:58
Marco07

XXX.XXX.28.107

Dobrý večer, zrovna dnes jsem koukal na svůj první plán líhnutí a termostat sice ukazoval 37,8 ale dle rtuťového lékařského teploměru tam bylo 42. Trvalo mi 3dny, než jsem na to přišel náhodnou kontrolou. Takže první tři dny tam bylo jako u vás 42 ale i tak s nasazených 54 vajec se mi vylíhlo 46. Od té doby si to vždy kontroluji lékařským teploměrem před každým líhnutím. A i když jsem měl jako vy obavy, nedopadlo to až tak zle. Rozhodně vejce nevyhazujte a držím palce, ať to dobře dopadne. A jak tu psal kolega přede mnou, po prosvícení budete moudřejší.

31.1.2020 22:58
2mazutak

XXX.XXX.6.110

zdravím.nejlépe si správnou teplotu lze ověřit přiložením vajíčka na oční víčko.musí mírně hřát,protože člověk má tělesnou teplotu o málo nižší než je inkubační teplota,a je na lidském těle nejcitlivější.

Přidejte reakci

Přidat smajlík