Uživatel s deaktivovaným účtem

tak pokud si je ochránci vezmou domů nebo aspoň koupí vykrmené za cenu, za kterou se to vyplatí vykrmovat, prosím.
Tak na to jsem taky zvědav, tohle vše je už bohužel vše přes čáru a rádoby milosrdnost a falešný soucit není na místě. Zvířata miluju a žádné utrpení jim nepřeju ale každý si musí uvědomit že masný průmysl nese i negativní věci. Vždy musíme volit menší zlo ale vždy zlo-každý chovatel to zná když musí nějaký kus porazit. Je nutné si uvědomit že člověk uměle množí a chová pro svoji obživu tak musí umět i uměle zabíjet a likvidovat. Jsem zvědav k čemu tihle kohoutci poslouží kde a jak se budou chovat a jak budou trpět při odchovu a porážce. Ale pokud se najde uplatnění tak jsem PRO ať je na trhu kvalitní kuřecí-kohoutí maso za cenu tomu odpovídající. Ale povede to jen k jedinému-budou muset asi kastrovat(kapounovat) a to není moc příjemný zákrok pro kohouty. Ve velkokapacitních chovech to jinak nepůjde kvůli ekonomice(která vždy zvítězí) a chování samčího pohlaví.
Další věc kastrování selat bez anesteze-další blbost falešných zvířatomilců a jejich falešného soucitu. Každý studovaný vetrinář ví že vždy musí volit menší stres zvířete a u ,,jednoduchých´´ zákroků vše dělá za živa jelikož stres ze sedasce a následné anesteze a pak probrání z ní je horší než rychlý řez a třeba lokální znecitlivění.
Vše hloupé výmysly od stolu lidí kteří s praxí nemají nic společného. A nedomyšlený dopad na ekonomickou, časovou náročnost a na pracovní sílu.
Na druhou stranu každý blbý nápad rozvíří debatu jak to dělat jinak a lépe ve prospěch zvířat a minimalizovat jejich bolest a utrpení k tomu aby se lidstvo najedlo

napsal(a):
https://inovo.nl/solutions/in-ovo-egg-sexing/
Dobrej kšeft. Náklady větší než udušení kohouti, tak zalobujem, udělá se zákon a zákazník to zaplatí v dražších vejcich
napsal(a):
tak pokud si je ochránci vezmou domů nebo aspoň koupí vykrmené za cenu, za kterou se to vyplatí vykrmovat, prosím.
To by ty kohouty ochránci rychle vrátili😀..ale všichni,co vymýšlejí takoveto nesmysly,by si ty chudacky kohouty měli povinně vykrmit do dospělosti😂..určitě by mluvili jinak..ja kohoutky vytřídím,hned,co jsou poznat a jdou(zabiti) hned psovi do huby.nechavam jen několik kousků masných (kombinovanych)plemen do chovu,zbytek na vykrm,do kuchyně😀

Já vykrmuji všechno, včetně češáků, ale ne ze soucitu. Chutnaji mi víc než brojleři

Vím o čem to je, taky krmim uhelkou. Loni bylo 176 kohoutů na maso a 120 brojlerů. Do nových nevydrzime, musíme to prokládat prasetem.
napsal(a):
Vím o čem to je, taky krmim uhelkou. Loni bylo 176 kohoutů na maso a 120 brojlerů. Do nových nevydrzime, musíme to prokládat prasetem.
Až tolik??😱to snad máte drůbežarnu,ne?..ty bojlery,chápu,také je chováme,i kdyz tak polovic,jen pro rodinu,ale kohouty, lehka plemena, už nikdy!!😂😂😂

Také to máme jen pro sebe. Drůbežárna už ne...zařízení zůstalo a 2ha kolem tak co s tím?
Kohouty zabijim než se začnou vozit po slepickach, hned jak je na nich vidět jestli jejich hodnota je chovná nebo masná..

napsal(a):
Dobrej kšeft. Náklady větší než udušení kohouti, tak zalobujem, udělá se zákon a zákazník to zaplatí v dražších vejcich
tohle je jediný, co se komerčně zkouší. vejce z toho jsou dražší, ale jsou s cedulkou, že žádní bratři slepice, která ho snesla, nebyly zabiti.
napsal(a):
Drahoušku, a kde budeme těch 3,5 bilionu kohoutků, co se ročně sešrotují, vykrmovat?
Nějaké místo na půdě i na seníku mám. Ani stodola by po úpravách nebyla marná,
ale obávám se, že já z gaučíku a vy ani při práci 24/7 bychom to kapacitně nezvládli, že.

Zuzkaa
napsal(a):
Francie byla vždy velmocí na kapouny. V současné době kapouny z Francie k nám dováží MACRO v ceně 200/kg. Tak třeba to mají s těmi kohoutky už vymyšlené.
jenže... viděla jste v tom makru, jak vypadá ten kapoun? to je skoro malá krůta.
to z kohoutka od nosného hybrida neuděláte ani u černobylu.

honzapm
napsal(a):
Drahoušku, a kde budeme těch 3,5 bilionu kohoutků, co se ročně sešrotují, vykrmovat?
Nějaké místo na půdě i na seníku mám. Ani stodola by po úpravách nebyla marná,
ale obávám se, že já z gaučíku a vy ani při práci 24/7 bychom to kapacitně nezvládli, že.
a tak brojlerů se ročně vykrmuje víc

Kapusta a brokolice, hodí se do popelnice

Nic proti bramborám, jako zelenina dobrý.