Jjjakasljsjs

XXX.XXX.245.207
Dobrý večer,
mám otázku ohledně slepic. Nejprve začne kulhat, ochranou ji pařáty a nakonec smrt. Hledala jsem a mohla by to být Markova chorob, ale slepice když ochrne má oba pařáty natažené za sebou a ne jeden před a druhý za sebou. Mohlo by se jednat také o Markovu chorobu či něco jiného? Dvě slepice to mají za sebou a u další jsem si všimla opět kulhání.. děkuju za rady.
Uživatel s deaktivovaným účtem

může se jednat o opravdu hodně věcí. nepíšete nic o stáří slepic, ani o jejich výživném stavu, ale u slepice se něco takového objevuje u prakticky každé nemoci, která v dutině tělní umí vytvořit tlak na nerv vedoucí do končetiny.
a ano, stejně se může projevovat i marek. nejde o to, kam směřují ochrnuté končetiny, ale čistě o to, že jsou ochrnuté.
Jjjakasljsjs

XXX.XXX.245.207
napsal(a):
může se jednat o opravdu hodně věcí. nepíšete nic o stáří slepic, ani o jejich výživném stavu, ale u slepice se něco takového objevuje u prakticky každé nemoci, která v dutině tělní umí vytvořit tlak na nerv vedoucí do končetiny.
a ano, stejně se může projevovat i marek. nejde o to, kam směřují ochrnuté končetiny, ale čistě o to, že jsou ochrnuté.
Stáří slepic je 9-24 měsíců, strava - pšenice, šrot, skořápky, občas vařené brambory se šrotem, kukuřice, burgán

jestli jsou to mladší slepice, tak by to marek i být mohl. nebo aviární leukóza. ale pokud vám hynou slepice, tak nejlepší je nechat udělat pitvu, protože výčet toho, co by to mohlo být, vám vlastně nijak nepomůže.
Jjjakasljsjs

XXX.XXX.245.207
Děkuji za radu, hezký zbytek večera.