Jjjakasljsjs

XXX.XXX.245.207
Dobrý večer,
mám otázku ohledně slepic. Nejprve začne kulhat, ochranou ji pařáty a nakonec smrt. Hledala jsem a mohla by to být Markova chorob, ale slepice když ochrne má oba pařáty natažené za sebou a ne jeden před a druhý za sebou. Mohlo by se jednat také o Markovu chorobu či něco jiného? Dvě slepice to mají za sebou a u další jsem si všimla opět kulhání.. děkuju za rady.
může se jednat o opravdu hodně věcí. nepíšete nic o stáří slepic, ani o jejich výživném stavu, ale u slepice se něco takového objevuje u prakticky každé nemoci, která v dutině tělní umí vytvořit tlak na nerv vedoucí do končetiny.
a ano, stejně se může projevovat i marek. nejde o to, kam směřují ochrnuté končetiny, ale čistě o to, že jsou ochrnuté.
Jjjakasljsjs

XXX.XXX.245.207
bodlinka
napsal(a):
může se jednat o opravdu hodně věcí. nepíšete nic o stáří slepic, ani o jejich výživném stavu, ale u slepice se něco takového objevuje u prakticky každé nemoci, která v dutině tělní umí vytvořit tlak na nerv vedoucí do končetiny.
a ano, stejně se může projevovat i marek. nejde o to, kam směřují ochrnuté končetiny, ale čistě o to, že jsou ochrnuté.
Stáří slepic je 9-24 měsíců, strava - pšenice, šrot, skořápky, občas vařené brambory se šrotem, kukuřice, burgán
Jjjakasljsjs

XXX.XXX.245.207
Děkuji za radu, hezký zbytek večera.