Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2020 17:40
Svijan

XXX.XXX.53.20

Dobrý den. V nedeli jsem na burze koupil 3 kurice prý ve stáří 20 týdnu. Je mi jasné že prodejci o stáří kuric kolikrát kecaji ale to si člověk nevybere a 150 Kč za 1 byla poměrně dobrá cena. Tak se vás chci jen zeptat kolik byste jim tipoval? Jedná se o dominant koroptvi.

11.2.2020 18:09
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Tipnu, 3 měsíce ani ne...to byly dost drahé..

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.2.2020 18:29

Podtržení mrzaci, škoda peněz.

12.2.2020 08:53
pastevecovci

XXX.XXX.8.37

Nevnucuji nikomu čistokrevnou drůbež. Naopak. Pokud u nás někdo kouká na slepice a chtěl by je, tak mu říkám, jestli to chcete na vejce, jenom na vejce, běžte do drůbežárny, oni to umí lépe jako my a za míň peněz.
Zdůrazním to slovo - do drůbežárny . Ne na burzu... Ne do auta. Chci - li nosné slepice, obracím se na výrobce, ne na kšeftaře, ne na vykuky...

třeba sem...

https://www.integrazabcice.cz/cs/news/jarn%C3%AD-prodej-ku%C5%99ic-na-farm%C4%9B-pr%C3%A1%C4%8De/

12.2.2020 10:13

Přesně, moje řeč. U překupníků ale i vykrmcu jenom na kšeft, je to hlavně o nízkých nákladech na odchov a největší položkou je krmivo. Takže co ušetří, to zvyšuje zisk. Budoucí produkce je nezajímá

12.2.2020 10:48

jo, potvrzuji. včera jsem je viděla, holky co budou na jaře na prodej a jsou to moc pěkné kuřice.

12.2.2020 18:20
chovatelkarel

XXX.XXX.178.134

pastevecovci napsal(a):
Nevnucuji nikomu čistokrevnou drůbež. Naopak. Pokud u nás někdo kouká na slepice a chtěl by je, tak mu říkám, jestli to chcete na vejce, jenom na vejce, běžte do drůbežárny, oni to umí lépe jako my a za míň peněz.
Zdůrazním to slovo - do drůbežárny . Ne na burzu... Ne do auta. Chci - li nosné slepice, obracím se na výrobce, ne na kšeftaře, ne na vykuky...

třeba sem...

https://www.integrazabcice.cz/cs/news/jarn%C3%AD-prodej-ku%C5%99ic-na-farm%C4%9B-pr%C3%A1%C4%8De/

Souhlasím .

https://dominant-cz.cz/programy/

12.2.2020 18:32

Svijan napsal(a):
Dobrý den. V nedeli jsem na burze koupil 3 kurice prý ve stáří 20 týdnu. Je mi jasné že prodejci o stáří kuric kolikrát kecaji ale to si člověk nevybere a 150 Kč za 1 byla poměrně dobrá cena. Tak se vás chci jen zeptat kolik byste jim tipoval? Jedná se o dominant koroptvi.

Není to od Gajdůšků z Prakšic, co do Přerova jezdí? Prodávají stříbrné, koroptví a rodobarvé vlašky.
Jednou jsem od nich bral taky 3 kuřice a kohoutka. Mělo to pět měsíců, to šlo vidět, ale ta kvalita byla mizivá, šlo vidět, že vyrůstaly někde v hale, byly slabé na nohy a vytáhlé, nebály se. Jednu slípku a kohoutka něco rychle sebralo zakrátko.
Další jednu moje slípky atakovaly pro její blbost a neschopnost.
Nakonec ty 2 skončily u prababičky na dvoře, zpravily se na pěkné vlašky, ale jedna z nich má holou hlavu, protože ji měla skalpovanou, už natrvalo. Samozřejmě nesou a od mých odchovů už jsou k nepoznání. Byly za 155 Kč za kus.

Pak jsem od Gajdůšků bral kuřata-slepičky vlašky rodobarvé, vyrostly rychle a byly bez problémů, ale pořád ještě všechny nepřeklopily, myslím jen jedna má už vlaščí klopený hřeben. Už nesou (nevím kolik z nich) a jestli jim ty hřebeny už nevyrostou, půjdou prodat na vejce a nechám si zase stříbrňačky z vlastního chovu, kterých tu mám víc.

13.2.2020 17:28
Svijan

XXX.XXX.53.20

Jsou od chlapa co prodával jen dominanty, ale že tam prodávají i vlasky jsem zaregistroval už posledně. Tyhle ty 3 jsem koupil jen proto že mi finance nedovolily koupit lihen a nalihnout si z mojich 2 leghornek co mám doma ale stejně 1 z nich ještě nic nepredvedla. Jinak si myslím že jsou celkem pěkný kurice i kdyz mladší ale to mi nevadí jen mají trochu pocuchane ocasy ale to si člověk nevybere. Např. Soused si koupil z drubezarna prace kurice koroptvi a leghorn a dodnes sou opelichane a já si rok před ním koupil z prace kurici modrou a susex a ty byly a dodnes jsou krásne operene a cena byla 190 Kč ale s dovozem ať do obce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík