Vhodný kurín - zakladám chov

Křepelky japonské nosné (kř JPN)
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kristína111

14.2.2020 15:08
Kristína111

XXX.XXX.250.58

Dobrý deň, rozhodujem sa medzi dvoma kurínmi a neviem sa rozhodnúť. Viac sa mi páči ten nad zemou, kvôli bezpečnosti (uzatvárateľné horné poschodie) aj kvôli teplu, no nemá box na vajíčka kde by ich mali prepelice znášať, nakoľko je to zajačník. Druhý kurín mám blízko, je tam výhodná cena, ale nepáči sa mi ako je pri zemi, ani dvierka medzi voliérou a búdkou sa nedajú zavrieť. Chela by som chovať max 10 japonských prepelíc na vajíčka. Ďakujem za vaše názory, prikladám fotky kurínov (zajačníku).

14.2.2020 15:28
ančovička1

XXX.XXX.220.127

Tyto kurniky jsou pro slepice, pro krepelky nejsou vhodné,křepelky se v nich"umlati",jsou divoké..krepelky se chovaji upne jinak,v nízkých klecich,pro křepelky určených..je jich plna inzerce nebo gugl,klece pro chov křepelek.. ..

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.2.2020 17:05
Uživatel s deaktivovaným účtem

Kristína111 napsal(a):
Dobrý deň, rozhodujem sa medzi dvoma kurínmi a neviem sa rozhodnúť. Viac sa mi páči ten nad zemou, kvôli bezpečnosti (uzatvárateľné horné poschodie) aj kvôli teplu, no nemá box na vajíčka kde by ich mali prepelice znášať, nakoľko je to zajačník. Druhý kurín mám blízko, je tam výhodná cena, ale nepáči sa mi ako je pri zemi, ani dvierka medzi voliérou a búdkou sa nedajú zavrieť. Chela by som chovať max 10 japonských prepelíc na vajíčka. Ďakujem za vaše názory, prikladám fotky kurínov (zajačníku).

Pro křepelky lépe takový, kde budou chodit jen po zemi, tj. spíš druhý, ale vejce budete sbírat všude, málokterá má nějaké hnízdní pudy, i když se taková křepelka taky najde.
Musí se naučit chodit večer domů a nějak musíte vyřešit, aby v tom domku byly perfektně uzavřené, může je zlikvidovat i mladší potkan. Na prvním kurníčku je ta závada, že je ve výšce a křepelky žijí na zemi a nehřadují.
Samozřejmě se při chovu v nějakém zařízení s voliérou předpokládá, že křepelky budete mít klidnější a zvyklé, pro jistotu se zastřiženými letkami v jednom křídle, aby se při zděšení z nějaké Micinky neubily k smrti. Fakt počítejte s tím, že musí být zvyklé odmala na lidi, jinak to budou nerváci, co i blbě nesou.
.Na večer je ručně zaženete a uzavřete to. Mohou tam lézt i samy, pokud se naučí, že večer dostanou do domku trochu červů. V zimě je necháte uzavřené tak, aby se co nejvíc hřály, nebo je dáte dovnitř zimovat nebo je zabijete a v dubnu pořídíte nové každoročně.
Nerozhodujete se vůbec špatně, je to daleko lepší než křepelčí koncentrák v podobě klecí. Hlavně však nic nezanedbejte, ať to pak jde, jak má.

Přidejte reakci

Přidat smajlík