Dooudi

XXX.XXX.99.236
Dobrý den
Mám dotaz jak uskladnit násadové husí vejce. Bylo mi udělena rada, že je stačí dávat do lednice špičkou dolů a nemusí se otáčet a starat se. Je tam tma a relativně stálá teplota.
Jenže, když si pročítám rady na internetu, píše se, že by se vejce měli uchovávat v teplotě 10-12°C naležato a každý den otáčet. Já mám v lednici pouze 6°C, nevím jestli to není málo a nevím jestli uskladnění špičkou dolů je dobré.
Někde se píše, že není potřeba vejce odebírat jen by neměli zmrznout a ještě jeden důvod, aby je neodnesla škodná. Jinak si prý příroda poradí. Také si nejsem jistý jestli husa již nanesená vejce otáčí, možná trochu když jde snášet vejce, ale to nevím jak přesně probíhá.
Myslím, že v mém případě by jim 6°C nemělo tedy nic udělat pokud jde o mráz, to jim v lednici nehrozí. Bohužel ani nemám možnost uskladnit v teplotě 10-12°C . Doma máme 25°C a sklep nemáme.
nemáte někdo nějaký tip?
Děkuji za rady.
Dooudi

XXX.XXX.99.236
To jsem pročetl, výsledek je 11-16°C. Usuzuji že v lednici kde je cca 6°C nevyhovující. Tak to nevím kde bych je mohl uskladnit. Nevím jenom proč 6°C je málo, když se píše, že by vejce neměli v přírodě zmrznout a to bych řekl, že se teplota nesmí pohybovat okolo 0°C.