Bíďa-R

XXX.XXX.182.14
Dobrý den,
chtěla bych se poradit ohledně našeho malého hobby chovu. Minulý rok 2019 jsme si z burzy přivezli 2 kachňata. Paní nás informovala, že se jedná o kachny ruánské. Nyní už víme, že se jedná o kachnu a kačera ale zřejmě křížence. Mají barvy ruánky ale také čistě bílé peří od jiného druhu. Na podzim 2019 začaly pojímat a snášet vajíčka. Kachna snáší až do teď a má za sebou cca 60 - 70 vajec. Koncem prosince jsem rozšiřovala výběh a kachna si udělala nové, aktuální hnízdo, kde už bude ke 30 vajíčkům. Otázka zní, zda je taková snáška normální a zda mi kříženec ruánky vůbec někdy zasedne? Četla jsem, že ruánska nemá pud zasednutí.
Děkuji moc za případné rady. :)
Hezký den M.
Ruanky jsem chovala nejmíň deset let,cistokrevne,tmave a nikdy nevysedely mladé..vejce jsem davala do líhně nebo pod pizmovky..pokud by kaceny byly krizene s pizmovkou,je malá pravděpodobnost,ze budou oplodnena,toto krizeni mimodruhove,nebývá plodné..pokud s pekinou,oplodnena budou,ale možná nezasedne..30vajec je pod kacenku moc,polovina by se zastudila,nechte poslednich 15,pokud natrha do hnizda peří,chysta se sednout..ale..me kdyz jednou,dvakrát,zasedly,stejne z vajec za 14 dni utekly,takže zase lihen,slepice,pizmovka..
Bíďa-R

XXX.XXX.182.14
Moc Vám děkuji :)
ančovička1
napsal(a):
Ruanky jsem chovala nejmíň deset let,cistokrevne,tmave a nikdy nevysedely mladé..vejce jsem davala do líhně nebo pod pizmovky..pokud by kaceny byly krizene s pizmovkou,je malá pravděpodobnost,ze budou oplodnena,toto krizeni mimodruhove,nebývá plodné..pokud s pekinou,oplodnena budou,ale možná nezasedne..30vajec je pod kacenku moc,polovina by se zastudila,nechte poslednich 15,pokud natrha do hnizda peří,chysta se sednout..ale..me kdyz jednou,dvakrát,zasedly,stejne z vajec za 14 dni utekly,takže zase lihen,slepice,pizmovka..
Zdravim, mel bych dotaz k tem ruankam, mam ted moznost koupit lonsky kmen 1,2 a chci se zeptat jakou maji snasku? Docetl jsem se ze jejich snaska je cca 50 vajec rocne, ale zajima me Vase zkusenost.
Klidne ruanky kupte!😀podle mě,jsou to nejkrásnější kačenky,veliké a klidné..nerada jsem se s nimi loučila,ale s pizmovkami jsem jich mela už moc..je pravda,že pri dobrém krmeni tech 50 vajec snesou,vejce musite sbirat, prvni vejce dát do lihne..ale kacence nechat podkladek 1,2,aby nezačala snášet zase někam jinam..moje kačky měly velky travnaty pozemek,malou nádržku na koupani,krmeni se slepicemi ,pšenici a směs pro nosnice..můžete koupit smes pro kachny..