Dobrý den, poradí prosím někdo, kde v Jihomoravském kraji sehnat kuřice Lohman bílý? Ale prosím spolehlivého dodavatele. Často se v inzerci setkávám s tím, že někdo nabízí nějaké plemeno a ve skutečnosti je to pak domácí mix pochybné kvality. To v žádném případě nechci.
Děkuji a zdravím. P.
Uživatel s deaktivovaným účtem

nemyslím si, že seženete. Lohmani mají líheň v Německu a v Nitře a proč by odchovávatel kuřic pro drobnochov bral z takové dálky, když tady může koupit ve Studenci nebo v Integře.

petr008
napsal(a):
Díky, kde si tedy prosím Lohmanybílé mohu koupit? Jsem 20 km jižně od Brna. Díky moc, P.
Tak ještě jednou a pomalu.
Lohman white je hybrid. Je to potomek rodičovského kompletu. V Česku se tento rodičovský komplex nechová. Lohmani white se také v Česku nelíhnou. Abyste vy mohl 20 km jižně od Brna koupit kuřice Lohman white, potřebujete, aby tam byl nějaký odchov těchto zvířat. A tím pádem aby tam byl člověk, který odchovává kuřice pro drobňáky a místo toho, aby úplně jednoduše koupil hybridy, které se u nás líhnou, což je integra (dekalb white) a líheň studenec (dominant leghorn) z nějakého důvodu by chtěl kuřata dovést z Nitry nebo z Německa.
pokud je mi známo, žádný takový šílenec není.
Takže je koupit nemůžete. Leda byste si koupil kuřata v té Nitře a odchoval si je sám.

A hlavně, vykašlete se na Lohmany, Dekalb white je mnohem lepší produkt
Díky, to jsem potřeboval vědět. Ptal jsem se opakovaně proto, že třeba Kavapo nebo Slepičář.cz je nabízejí, ale jsou až někde z prčic a je tam drahá doprava.
Rozhodoval jsem se mezi Dekalb White a Bílými Lohmany a Bílé Lohmany jsem chtěl proto, že prý nejsou tak plaché, jako Dekalb white.
Měli jsme Leghorny a to jsou takové Plašandy, že na to nemám nervy. No a Dekalb je druh Leghorny, tak jsem měl strach, že budou taky divoké.

všechno jsou to "leghornky". v povaze není rozdíl. létavé slípky.

V dostupnosti. Jiný rozdíl v malochovu nepoznate
Pokud vám jde o snášku, tak Dekalbky jsou jedničky. A mohu říci, že ač létavé plemeno, nikdy mi nikam nepřelétávaly. Ale je to asi dáno i tím, že máme velký pozemek. Jinak plašandy to jsou velké. Jestli jste měl legnorny, je to to samé, musí se kolem nich chodit po špičkách a žádný rychlý pohyby.