Slepice Jihomoravský kraj - kdo poradí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.2.2020 14:35
petr008

XXX.XXX.193.159

Dobrý den, poradí prosím někdo, kde v Jihomoravském kraji sehnat kuřice Lohman bílý? Ale prosím spolehlivého dodavatele. Často se v inzerci setkávám s tím, že někdo nabízí nějaké plemeno a ve skutečnosti je to pak domácí mix pochybné kvality. To v žádném případě nechci.
Děkuji a zdravím. P.

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.2.2020 14:43

nemyslím si, že seženete. Lohmani mají líheň v Německu a v Nitře a proč by odchovávatel kuřic pro drobnochov bral z takové dálky, když tady může koupit ve Studenci nebo v Integře.

29.2.2020 14:46
petr008

XXX.XXX.193.159

Díky, kde si tedy prosím Lohmanybílé mohu koupit? Jsem 20 km jižně od Brna. Díky moc, P.

29.2.2020 14:50

petr008 napsal(a):
Díky, kde si tedy prosím Lohmanybílé mohu koupit? Jsem 20 km jižně od Brna. Díky moc, P.

Tak ještě jednou a pomalu.

Lohman white je hybrid. Je to potomek rodičovského kompletu. V Česku se tento rodičovský komplex nechová. Lohmani white se také v Česku nelíhnou. Abyste vy mohl 20 km jižně od Brna koupit kuřice Lohman white, potřebujete, aby tam byl nějaký odchov těchto zvířat. A tím pádem aby tam byl člověk, který odchovává kuřice pro drobňáky a místo toho, aby úplně jednoduše koupil hybridy, které se u nás líhnou, což je integra (dekalb white) a líheň studenec (dominant leghorn) z nějakého důvodu by chtěl kuřata dovést z Nitry nebo z Německa.

pokud je mi známo, žádný takový šílenec není.

Takže je koupit nemůžete. Leda byste si koupil kuřata v té Nitře a odchoval si je sám.

29.2.2020 14:52

A hlavně, vykašlete se na Lohmany, Dekalb white je mnohem lepší produkt

29.2.2020 14:57
petr008

XXX.XXX.193.159

Díky, to jsem potřeboval vědět. Ptal jsem se opakovaně proto, že třeba Kavapo nebo Slepičář.cz je nabízejí, ale jsou až někde z prčic a je tam drahá doprava.
Rozhodoval jsem se mezi Dekalb White a Bílými Lohmany a Bílé Lohmany jsem chtěl proto, že prý nejsou tak plaché, jako Dekalb white.
Měli jsme Leghorny a to jsou takové Plašandy, že na to nemám nervy. No a Dekalb je druh Leghorny, tak jsem měl strach, že budou taky divoké.

29.2.2020 15:29
kastef

XXX.XXX.69.65

my měli před lety Dominant Leghorn,užitkovost výborná.

29.2.2020 15:40
petr008

XXX.XXX.193.159

A uměl by někdo porovnat Dekalb White - Dominant Leghorn - Lohman bílý, co se týká snášky a divokosti povahy? Díky, P.

29.2.2020 17:02

všechno jsou to "leghornky". v povaze není rozdíl. létavé slípky.

29.2.2020 17:53
petr008

XXX.XXX.193.159

Díky za jasné, stručné info. Jen prosím poslední otázku: V čem je tedy Dekalb white lepší než Lohman White? A to už asi bude vše, co jsem chtěl vědět. Díky a přeji hezký den. P.

29.2.2020 19:05

V dostupnosti. Jiný rozdíl v malochovu nepoznate

6.3.2020 13:35
Zuzkaa

XXX.XXX.208.34

Pokud vám jde o snášku, tak Dekalbky jsou jedničky. A mohu říci, že ač létavé plemeno, nikdy mi nikam nepřelétávaly. Ale je to asi dáno i tím, že máme velký pozemek. Jinak plašandy to jsou velké. Jestli jste měl legnorny, je to to samé, musí se kolem nich chodit po špičkách a žádný rychlý pohyby.

6.3.2020 14:08
petr008

XXX.XXX.76.218

Díky všem za konkrétní odpovědi a Váš čas. P.

Přidejte reakci

Přidat smajlík