Březen, za kamna vlezem

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.3.2020 04:52
jo012810

XXX.XXX.101.35

Uživatel s deaktivovaným účtem

1.3.2020 18:10

jo012810 napsal(a):
Ale za která.....

Já tedy beru ty na poslední fotce !

2.3.2020 13:50
Ni+Pa

XXX.XXX.233.112

Dobry den, ve spolek.
Kamna jsou krasna a urcite kazde z nich plni svoji funkci :) Jen venku uz je snad ale vopravdu jaro, zverinec je jak v jirikovem videni.
Vcelky letaji, kacer pojima, kralice se konecne nechala pripustit, stromky puci, vejce nasazena, no co vic si prat. Ted jen doufat ze nam to vse nepomrzne.

2.3.2020 21:10
viu

XXX.XXX.101.74

U nás je to březen z vejce vylezem 🐣
Jen mě překvapilo, jak moc horka je ta hranata kvocna ♨️
Zatím 2 kousky

2.3.2020 21:21
M.stehno

XXX.XXX.191.17

2.3.2020 21:26
honzapm

XXX.XXX.182.25

Od hranaté kvočny si mi pravidelně připalují hřebínky ti nejkrásnější
stříbrně zbarvení kohoutci s největšími a nejhezčími hřebeny, prapory a zuby,
takže odchovám a fotím pak takové zbytkové chcípáky.
Každý rok 3-5 kousků má hřebínek na uhel a hlava jim opuchne,
musím je pak hezky pěkně utratit. Jiné barvy to nedělají.

Niky, no tedy - ty koblížky, jeden jako druhý, jste sama kupovala?

3.3.2020 18:29
jo012810

XXX.XXX.101.35

Při čekání na kuřátka, kachňátka atd. se můžete krátit dlouhou chvíli hrou pexesa s bilinkami https://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/11097-bylinkove-pexeso

a nebo se inspirovat a nebo se jen kochat a těšit se na: https://www.youtube.com/embed/y7OqzUQRxq4?rel=0

4.3.2020 20:30
Olánek

XXX.XXX.207.69

Tak jsem chtěl mému pejskovi dát špekáček,když jsem si uvědomil,že je uzený,plný éček,pragandy a koření a mohl bych zvířeti přivodit mučivé útrapy,za což je možno uložit až deset let vězení.Vše jsem vyřešil tím,že jsem špekáček zbaštil ke spokojenosti moji i pejska.

5.3.2020 06:45
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

jo012810 napsal(a):
Při čekání na kuřátka, kachňátka atd. se můžete krátit dlouhou chvíli hrou pexesa s bilinkami https://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-herbar/11097-bylinkove-pexeso

a nebo se inspirovat a nebo se jen kochat a těšit se na: https://www.youtube.com/embed/y7OqzUQRxq4?rel=0

Ty anglické zahrady nemají chybu... 🌺🌸

5.3.2020 07:23
Varaxi

XXX.XXX.1.226

jo012810 napsal(a):

Tak jsem se zatím u pexesa nedostala pod 15 tahů.

5.3.2020 18:12
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkný čtvrtek všem, tak už i mě z toho koronaviru jde hlava kolem. Pexeso 17 tahů

5.3.2020 18:22

už jsem se lekla, že pořád hrajeme to, no, druhé pexeso.

5.3.2020 19:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

To Honzíkovo pexeso? To jsem ani nedohrála
Jinak dneska jsem vakcinovala proti kokcidióze druhou várku kuřat. Orlovky a hempšírky.

5.3.2020 23:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

To bylo Začátkovo pekseso.

5.3.2020 23:34
honzapm

XXX.XXX.182.25

Hempšírky dobrý, a kolik máte jehňátek, Věrko?
A jestli chcete, prozradím vám tajemství
- na chovatelky Vlašek jsou fšechny viry krátké.
Takže...?

https://www.youtube.com/watch?v=82UfLNsU53Y

6.3.2020 08:19
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
Pěkný čtvrtek všem, tak už i mě z toho koronaviru jde hlava kolem. Pexeso 17 tahů

A něco k tomu coronaviru:

6.3.2020 08:39
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Pěkný pátek, a jo pexeso bylo vlastně od začátka, to je fakt.
Jinak jehňátek máme 5 (od tří ovcí) tři kluky a dvě holky. Ještě se bude brzo bahnit jedna ovce a pak už to bude komplet.1 Flaškáč stále na flašce. Už by jehňatům pomalu měli odpadávat ocásky. A manžel zkusil poprvé kastrovat gumičkama beránky.

6.3.2020 09:41
monči

XXX.XXX.80.65

Dobrý den nenašel by se chovatel , který prodává Hedvábničky Jihomoravský kraj. Předem moc děkuji za nabídky. Monika

6.3.2020 19:39
viu

XXX.XXX.101.74

veraboskova napsal(a):
To Honzíkovo pexeso? To jsem ani nedohrála
Jinak dneska jsem vakcinovala proti kokcidióze druhou várku kuřat. Orlovky a hempšírky.

Taky jsem nestíhala, chtěla jsem to ukázat manželovi, ale neměl brýle 😇
A k chovu: máme 34 kuratek

8.3.2020 11:20
bery25

XXX.XXX.48.114

všetkym ženam prajem vela štastia,zdravia a chovatelskych uspechov k vašmu sviatku a ja si idem na to dat jedno vychladene

8.3.2020 12:50
jo012810

XXX.XXX.101.35

bery25 napsal(a):
všetkym ženam prajem vela štastia,zdravia a chovatelskych uspechov k vašmu sviatku a ja si idem na to dat jedno vychladene

Připojuji se k přání všem ženám a především chovatelkám. Neboť každá....

8.3.2020 13:49
M.stehno

XXX.XXX.71.179

PŘEJI VŠEM ŽENÁM KRÁSNÉ MDŽ🥀🥀🌹🌹🥂🥂🍻🍾

8.3.2020 17:57
honzapm

XXX.XXX.182.25

Děkuji.

8.3.2020 18:21
ančovička1

XXX.XXX.220.127

😀tedy,pánové,taková krasna blahopřání jsem nedostala ani od vlastniho manžela😁všem galantnim gentlemanum srdečně děkuji 😘😘😘😘😘😘😘

8.3.2020 18:24
ančovička1

XXX.XXX.220.127

honzapm napsal(a):
Děkuji.

😂😂😂👍

8.3.2020 19:37
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěknou neděli všem. Konečně se nechala samice zakrslého kastorexe připustit (nebo zapustit nebo jak se tomu říká ) Hurá.
Do líhně jsem dneska naložila 15 vajec orlovek.
Manžel cosi dneska ve dveřích zabrblal, když jsem zdůraznila, že jsem k MDŽ upekla piškot. A jeden z našich psů absolutně zešílel, v baráku se hárá fenka a jemu to vlezlo na mozek.
Televizi už radši nezapínám.

8.3.2020 21:36
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak se mi zdá,že jsem se zas letos neuhlídal.

9.3.2020 08:20
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Také děkuji za přání, bylo to první za včerejší den s myslela jsem, že i poslední. Ovšem, to se ještě vytáhnul s lahví Chardone soused, pak se štamprlkou.. dvěma....druhý soused a nakonec jsem zapomněla být naštvaná na mužstvo doma, že to zazdili. Ale uvědomili se a vytasili se taktéž nakonec s gratulaci. Tak vám děkujeme!!!! Bez vás by byl svět fádní 😁

9.3.2020 08:27
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Eevulenka napsal(a):
Také děkuji za přání, bylo to první za včerejší den s myslela jsem, že i poslední. Ovšem, to se ještě vytáhnul s lahví Chardone soused, pak se štamprlkou.. dvěma....druhý soused a nakonec jsem zapomněla být naštvaná na mužstvo doma, že to zazdili. Ale uvědomili se a vytasili se taktéž nakonec s gratulaci. Tak vám děkujeme!!!! Bez vás by byl svět fádní 😁

Jj, fádní 😄Jak praví staré přísloví:
Žena bez muže strácí lesk, ale muž bez ženy degeneruje 😉
Tož přidávejme si na lesku a degeneraci zmar! 😄

9.3.2020 12:14
honzapm

XXX.XXX.182.25

ančovička1 napsal(a):
😀tedy,pánové,taková krasna blahopřání jsem nedostala ani od vlastniho manžela😁všem galantnim gentlemanum srdečně děkuji 😘😘😘😘😘😘😘

To víte... ta manželství po 30 letech... ach, co si budeme povídat, že?

Věrko, a co zabrblal ten pan manžel? Že by si k piškotu dal i kakajo,
aby to nebylo tak suché?

Začátku, tedy ten váš kalendář... tak na ten mě napadá jen jedna básnička,
já vám jí řeknu, jo?
"Odboráři fšech zemí, vyližte si plechovku od Májky."

Má úcta a konec rýmů.

9.3.2020 18:09
sadovsky

XXX.XXX.248.243

Jarní souboj titánů -

10.3.2020 05:21
jo012810

XXX.XXX.101.35

Nové poznatky je třeba zapracovávat do výchovného procesu...

10.3.2020 20:08
honzapm

XXX.XXX.182.25

Chčije a chčije. A chčije.
A pan Madřásek leje a leje. A leje.

13.3.2020 00:59
honzapm

XXX.XXX.182.25

Musím uznale přiznat, že letos mi krokusy pěkně ladí ke krmítkům.
Jen ty stříbrně zbarvené vlaščí komtesy si to moc nemyslí
a krokusy vytrvale a systematicky ničí. Hop hop.

13.3.2020 04:09
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Honzo, to je prostě nádhera 🤩 komtesy i rozkvetlý časopis 😍hop hej!!!

13.3.2020 06:04
Olánek

XXX.XXX.207.69

honzapm napsal(a):
Musím uznale přiznat, že letos mi krokusy pěkně ladí ke krmítkům.
Jen ty stříbrně zbarvené vlaščí komtesy si to moc nemyslí
a krokusy vytrvale a systematicky ničí. Hop hop.

Moc pěkný,akorát ten pekáč to trochu smutní.

13.3.2020 09:35
Olánek

XXX.XXX.207.69

Dnes uzavřeli Holešovickou tržnici, čímž mně koronavirus nadělil metrák kořenové zeleniny zadara.

13.3.2020 10:01
honzapm

XXX.XXX.182.25

Olánku, a na co konkrétně máte tu kořenovou zeleninu, prosím vás?

13.3.2020 11:18
přezdívka

XXX.XXX.105.195

To se pozná o Vánocích, jak budou porodnice praskat ve švech.

13.3.2020 12:03

Trochu starý, teď už 135 tisíc,...

13.3.2020 12:08

přezdívka napsal(a):
To se pozná o Vánocích, jak budou porodnice praskat ve švech.

Lidí je na světě dost a k tomu nepotřebují rozmnožovací tempo králíka. Přestože by se měl počet spíš regulovat, jakmile nám (ale hlavně Číňanům, Italům) pomře část nejstarších na koronavirus, tak se narodí 2* až 3* tolik dalších lidí.

13.3.2020 16:45
bery25

XXX.XXX.48.114

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Lidí je na světě dost a k tomu nepotřebují rozmnožovací tempo králíka. Přestože by se měl počet spíš regulovat, jakmile nám (ale hlavně Číňanům, Italům) pomře část nejstarších na koronavirus, tak se narodí 2* až 3* tolik dalších lidí.

kolko ze maš rokov 14,bud rad,ze nie si medzi tymi najstarsimy,podla teba,no

13.3.2020 17:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Hezký pátek všem.
Tak jsme se dočkali. Včera se nám narodila poslední jehňata. Jehnička Korona a beránek Virus.

13.3.2020 18:01
Varaxi

XXX.XXX.129.250

veraboskova napsal(a):
Hezký pátek všem.
Tak jsme se dočkali. Včera se nám narodila poslední jehňata. Jehnička Korona a beránek Virus.

Krásná jména. Jsem zvyklá na Stejky, Slaniny, Pečínky a podobně, taky lidská jména nebo jména jako Vlnka, Černoočko a Kopýtko, ale tohle je teda fakt trefa do černého. :)

13.3.2020 18:36

bery25 napsal(a):
kolko ze maš rokov 14,bud rad,ze nie si medzi tymi najstarsimy,podla teba,no

Vloni na podzim jsem měl 15. Teď jsem nakoupil žrádlo za 4 tisíce, zbavil se 5 kohoutů, nakoupil si konzervy pro kocoura a vzhledem k počtu vajec denně můžu měsíc až dva doma přežít. A nechytiti to. Nechci to ani tak riskovat.
Byl bych radši, kdyby ten virus tady vůbec nebyl, právě kvůli těm starším, mám taky babičky, dědy, prababičky....Které mám rád a nechci o ně přijít, já tu nemoc nezastavím. Jen jsem zmínil fakt, že to jde na starší, omlouvám se.

13.3.2020 18:41
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Vloni na podzim jsem měl 15. Teď jsem nakoupil žrádlo za 4 tisíce, zbavil se 5 kohoutů, nakoupil si konzervy pro kocoura a vzhledem k počtu vajec denně můžu měsíc až dva doma přežít. A nechytiti to. Nechci to ani tak riskovat.
Byl bych radši, kdyby ten virus tady vůbec nebyl, právě kvůli těm starším, mám taky babičky, dědy, prababičky....Které mám rád a nechci o ně přijít, já tu nemoc nezastavím. Jen jsem zmínil fakt, že to jde na starší, omlouvám se.

Slušný chlapec, omluva se přijímá... Ohledy jsou na místě také kvůli zdravotníkům. Ti budou druhá nejohroženější skupina...

13.3.2020 20:49
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tak jsem si v rámci zpestření času stráveného (zaslouženě) na gé,
zkusil složit skládačku, asi pucle se tomu říká.
No, je na tom napsáno - určeno na 3-5 let.
A já mám od pondělka složené už tři dílky. Heč. Sice do sebe moc nepasují,
ale můj učitel vrchního gaučingu říká, že co nejde silou, musí jít ještě větší silou.

Kořenové zelenině zdar.

13.3.2020 21:07
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jakube - píšete - "já tu nemoc nezastavím".
A jinde píšete - "přemýšlím, jak si hodně vydělat a nic moc nedělat".

No tak já pro vás mám návrh, jo - vy na tu nemoc zítra vynajdete lék,
a já vám garantuji, že do konce života už nebudete muset dělat nic jiného,
než se z gauče koukat na slépky na dvorku, jak dělají kupříkladu hop hop.

13.3.2020 21:21

Krásny nápad nájsť liek... Ale myslím, (ak to tak nieje opravte ma) že liečiť sa dajú iba bakteriálne ochorenia, kdežto všetky vírusy (ako aj Covid19) sa dajú "zabiť" jedine teplom tzn. vyležať... Možno iba antivirotikami spomaliť resp. zlepšiť priebeh ale do toho sa už moc nerozumiem

13.3.2020 21:24
honzapm

XXX.XXX.134.34

To bude na 100% vědět Bodlinka.
Neznám nikoho jiného tak odborného, jako je ona.

13.3.2020 21:25

honzapm napsal(a):
To bude na 100% vědět Bodlinka.
Neznám nikoho jiného tak odborného, jako je ona.

Presne tak...

13.3.2020 21:31

honzapm napsal(a):
Jakube - píšete - "já tu nemoc nezastavím".
A jinde píšete - "přemýšlím, jak si hodně vydělat a nic moc nedělat".

No tak já pro vás mám návrh, jo - vy na tu nemoc zítra vynajdete lék,
a já vám garantuji, že do konce života už nebudete muset dělat nic jiného,
než se z gauče koukat na slépky na dvorku, jak dělají kupříkladu hop hop.

Nevím jak bych našel lék. Nejde mi ani chemie.
Ale představa je to nádherná.
Můžu ten virus zkusit leda proklít. Ušlechtilého Vlašáka pánu Bohu nemůžu obětovat, už mi zůstal jen jeden (exchequer).

13.3.2020 22:45
honzapm

XXX.XXX.134.34

To jste tedy dopadl, Jakube.
Takže ani prodejem Vlašek a jejich vajíček nezbohatnete.

Tak jedině, až otevřou posilovny, tam začít hodně moc chodit,
a pak se velmi výhodně oženit nebo zaregistrovat,
jiné řešení tedy ale opravdu vůbec nevidím.

14.3.2020 06:03
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Můj mobil je asi muslim... při automatickém výběru videí na YouTube na mně stále vyskakují návody na elegantní hidžáb. Hm... proti turbanům nic nemám, Stella Zázvorková v něm také hezky machrovala ve filmu Což takhle dát si špenát... Co s tím mobilem udělali? U nás přece nosí burku jen řeholnice. Svět se v p...l obrací 🙈

14.3.2020 07:26

tak, a je to.

vypadá to, že si věci na zahrádku nenakoupím a tím pádem bude jako takové smutné a nudné.

ještě zkusím zavolat do sběrného dvora, třeba otevřou...

s léčení virů je to tak, že na některé viry jsou antivirotika a na jiné třeba hyperimunní sérum, ale taky záleží na tom, kdy se co podá, v počátku onemocnění to funguje jinak než u rozvinuté nemoci, ale to koneckonců u antibiotik platí taky.

tohle koronavirus, no, na to, jak novináři píšou že tam a tam vyzkoušeli s úspěchem to a to, má úmrtnost pořád dost velkou. takže asi nic moc, kriticky nemocný pacient a valím do něj co je po ruce od vitamínu C po antivirotika, co jsou ještě na skladě, a ono to nějak dopadne, buď umře nebo neumře.

14.3.2020 07:30

petraodlesa napsal(a):
Můj mobil je asi muslim... při automatickém výběru videí na YouTube na mně stále vyskakují návody na elegantní hidžáb. Hm... proti turbanům nic nemám, Stella Zázvorková v něm také hezky machrovala ve filmu Což takhle dát si špenát... Co s tím mobilem udělali? U nás přece nosí burku jen řeholnice. Svět se v p...l obrací 🙈

možná jste na jednou koukla a pak to nabízí podobná.

mně youtube poslušně nabízí deep purple, videa o kazuistikách a postupu koronaviru, videa od bee wranglera, což je člověk, co ve spojených státech sbírá divoký kolonie včel, díly nepřítele v mém těle a náhodně pak dokumenty z dětské pohotovosti (vypil louh a tak) nebo různý dokumenty ze světa, onehda jsem koukala jak se v mauretánii vykrmují dívky aby byly krásně tlusté a dobře se vdaly, nebo jak ve vietnamu kradou psy na psí jatka a v oblastech, kde psy nejedí, vesničani po nocích hlídkují a když chytnou zloděje psů, tak ho na místě umlátí a tak.

ale žádná muslimská propaganda.

14.3.2020 08:00
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

možná jste na jednou koukla a pak to nabízí podobná.

mně youtube poslušně nabízí deep purple, videa o kazuistikách a postupu koronaviru, videa od bee wranglera, což je člověk, co ve spojených státech sbírá divoký kolonie včel, díly nepřítele v mém těle a náhodně pak dokumenty z dětské pohotovosti (vypil louh a tak) nebo různý dokumenty ze světa, onehda jsem koukala jak se v mauretánii vykrmují dívky aby byly krásně tlusté a dobře se vdaly, nebo jak ve vietnamu kradou psy na psí jatka a v oblastech, kde psy nejedí, vesničani po nocích hlídkují a když chytnou zloděje psů, tak ho na místě umlátí a tak.

ale žádná muslimská propaganda.

Bodlinko, vy jste to odhalila... jasně, jen jednou jsem se koukla na uvazování šátků na hlavu 🤩 díky!!!

14.3.2020 08:31
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tak nám Evička dozpívala. Taková rána.
Dnes nebudu dělat hop hop a možná ani hajat.

https://www.youtube.com/watch?v=O0gCyBpII_k

14.3.2020 08:53
jo012810

XXX.XXX.101.35

honzapm napsal(a):
Tak nám Evička dozpívala. Taková rána.
Dnes nebudu dělat hop hop a možná ani hajat.

https://www.youtube.com/watch?v=O0gCyBpII_k

Ano, bokužel, ale...mladý může, starý musí, říkávala moje babička. Jak člověku přibývají léta a stává se pamětníkem, často nachází smuteční oznámení lidí, kteří byli nedílnou součástí jeho bytí a mládí. Přirozený životní cvyklus se nezastaví....A díky za připomenutí jejich některých písniček. https://www.youtube.com/watch?v=Bm4Gb8rfv_c

14.3.2020 10:12
honzapm

XXX.XXX.134.34

Dnes, v tento krásný den, končí svou bialonovou kariéru král Machtán Fuket.
Bude to slzavý den. To je jasné.
Kolik dnes asi tak sestřelí zárodečných terčíků?
Já tipuji, že bude jako Chuck Norris - fšechny.

14.3.2020 13:05
začátek

XXX.XXX.4.22

tak, a je to.

vypadá to, že si věci na zahrádku nenakoupím a tím pádem bude jako takové smutné a nudné.

ještě zkusím zavolat do sběrného dvora, třeba otevřou...

s léčení virů je to tak, že na některé viry jsou antivirotika a na jiné třeba hyperimunní sérum, ale taky záleží na tom, kdy se co podá, v počátku onemocnění to funguje jinak než u rozvinuté nemoci, ale to koneckonců u antibiotik platí taky.

tohle koronavirus, no, na to, jak novináři píšou že tam a tam vyzkoušeli s úspěchem to a to, má úmrtnost pořád dost velkou. takže asi nic moc, kriticky nemocný pacient a valím do něj co je po ruce od vitamínu C po antivirotika, co jsou ještě na skladě, a ono to nějak dopadne, buď umře nebo neumře.

https://www.mountfield.cz/o-spolecnosti/prodejny

14.3.2020 14:43

začátek napsal(a):
https://www.mountfield.cz/o-spolecnosti/prodejny

e-shop je super věc, ale já na rozdíl od spousty lidí v práci volno nemám a zkoordinovat se s dovozem čehokoliv je docela obtížné, protože Nora neumí převzít zásilky.

14.3.2020 16:42
Varaxi

XXX.XXX.129.250

e-shop je super věc, ale já na rozdíl od spousty lidí v práci volno nemám a zkoordinovat se s dovozem čehokoliv je docela obtížné, protože Nora neumí převzít zásilky.

Dovézt do práce nelze? Případně to může převzít i kolega, sestřička, soused, u nás to např. přebírá v případě nutnosti i obecní úřad.
I když... Mají veterináři sestřičky?

14.3.2020 16:47

Varaxi napsal(a):
Dovézt do práce nelze? Případně to může převzít i kolega, sestřička, soused, u nás to např. přebírá v případě nutnosti i obecní úřad.
I když... Mají veterináři sestřičky?

souseda ani obecní úřad bych s tím radši fakt nezatěžovala :D

do práce je taky problém, během týdne rotuju na různých místech, někdy nepředvídatelně, na přebírání balíků tam taky nikdo nemá čas a museli by to přivést nejpozději do dvou.

obchody,kde jsou zásilkovny, budou teďka zavřené a poštou na poštu taky nelze poslat všechno :/

14.3.2020 17:35
začátek

XXX.XXX.4.22

Vydávaj to normálně na prodejně. Zrovna v pondělí si jedu pro konzervy.

15.3.2020 00:10
honzapm

XXX.XXX.134.34

A co jste na zahrádku potřebovala, Terezko? Trochu Round-Upu a vkusnou textilii?

15.3.2020 06:45
viu

XXX.XXX.101.74

Honzopm
Bude to znít divně, ale asi bych chtěla být Vaše slepice 😇
Krasavec a ještě ten rozběh do krásné zahrady 👏👌🏻
Závidím 🤦‍♀️

15.3.2020 06:51
viu

XXX.XXX.101.74

A odborný dotaz:
4.3.2020 se k velsumkam nastěhoval pan domácí . Jsou ve složení 1.5
Muzu začít sbírat ? Resp. Jsou již jim oplodněná vejce?
A jedna z okna, neboť mě ráno při krmeni zably bose nozky ;)

15.3.2020 07:37

honzapm napsal(a):
A co jste na zahrádku potřebovala, Terezko? Trochu Round-Upu a vkusnou textilii?

nový okap a háky, hlínu pro palmy a hlínu pro pokojové rostliny, nějaké jarní dekorace

15.3.2020 08:49
jo012810

XXX.XXX.101.35

viu napsal(a):
A odborný dotaz:
4.3.2020 se k velsumkam nastěhoval pan domácí . Jsou ve složení 1.5
Muzu začít sbírat ? Resp. Jsou již jim oplodněná vejce?
A jedna z okna, neboť mě ráno při krmeni zably bose nozky ;)

To se nedá paušálně říci. Musíte vidět, zda kohout je již dostatečně aklimatizován a plně vládne hejnu a pojímá....Pokud ano, pak budou vajíčka oplodněná.

15.3.2020 08:50
jo012810

XXX.XXX.101.35

I u mne již začíná jaro. První várka zdrobnělých hempšírek(jeden kmen) se právě hlásí k životu.

15.3.2020 09:42
honzapm

XXX.XXX.134.34

nový okap a háky, hlínu pro palmy a hlínu pro pokojové rostliny, nějaké jarní dekorace

Hlína je půdní druh, drahoušku.
Pokud myslíte substrát, tak to je: uměle vytvořené médium pro pěstování rostlin.
To víte, to jsme na univerzitě museli umět jako když bičifka mrská.

Vám se líbí palmy, jo? Fujky... Zasaďte si raději nějakou voňavou růži.

Viu, to víte - my lidé máme různá přání. Já bych si například přál, aby bylo
jen jedno roční období, a to jest červen po celý rok. Uuu, to by byla paráda.

15.3.2020 10:16

růži mám. ta roste venku a hlínu má. palmu mám taky a potřebuje přesadit. do hlíny pro palmy. stejně tak potřebujou přesadit i další pokojovky, které nejsou palmy.

15.3.2020 10:50
veraboskova

XXX.XXX.0.235

protože i já tam mám objednávku, tak dávám i sem informaci, která se objevila na FB:
Vážení zákazníci,

zatím se na prodejnu Krmné směsi Kvídera nevztahuje zákaz prodeje krmiv. Máme klasickou prodejní dobu, jak jste zvyklí a rozvozy také fungují. Jen buďte prosím trpěliví, na všechny se dostane řada. Možná bychom doporučili zákazníkům z méně vzdálených míst, aby si pro zboží osobně přijeli.

Pokud budete mít jakýkoli dotaz volejte tel. 728 524 028 nebo 724 98 14 14

Věříme, že tuto nelehkou situaci spolu zvládneme.

Tým Krmné směsi Kvídera

15.3.2020 14:42
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jehňata Korona a Virus se mají k světu

15.3.2020 14:49
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
Jehňata Korona a Virus se mají k světu

Bodej by né, vždyť o n ich píši a hovoří všude jak se jim daří a rozšiřují se....Jen aby je nedali do ko - rono -teny.

15.3.2020 18:11
15.3.2020 19:16
.tumash1983.

XXX.XXX.121.8

Zdravím ve spolek taky pár fotek z dnešní obchůzky.

15.3.2020 19:21
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Tak než nás pošlou za ty kamna do karantény, byla jsem se pokochat rozkvétajícím sadem. První to vzala na sebe mandloň.

15.3.2020 20:45
jo012810

XXX.XXX.101.35

Jo to je paráda, ale u nás sice osychají pole, ale na Krkonoších je ještě sníh a než u nás v podhůří začne něco kvést, to chvíli potrvá...

15.3.2020 21:18
kouták

XXX.XXX.168.33

Jaro je tady.Podběl pomahá na kašel a to je nyní aktuální.Kdo ví?

16.3.2020 00:29
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

FFP3 je preventivní respirátor, rouška před nákazou nechrání! Rouška je pro nakaženého, aby nerozšiřoval virus do okolí.

Tak je psáno...hm. Umí ten rozdíl někdo vysvětlit? Čili zdravý člověk má nosit respirátor a nemocný roušku???

Zaujala mě ta profesorova PET láhev s kapesníčky... Trošku to připomíná ty historické obrázky lékařů s čapími nosy, kornouty, údajně naplněnými bylinami?
(podobné se používaly jako naškara na svatou Lucii, tzv. Lucky)

Na gauči v karanténě koronaviru zmar!

16.3.2020 01:08
petraodlesa

XXX.XXX.168.16

Odpovídám si sama 🥰teda díky kamarádovi, který mi to objasnil: člověk je infekční ještě dříve, než se u něj projeví příznaky... proto je dobré, aby nosili roušky i zdraví, teda ti, co si to o sobě myslí... Navíc se nošením roušky člověk sám svého obličeje nedotýká, což je doporučeno.

16.3.2020 08:13
honzapm

XXX.XXX.134.34

Věrko, horší jména jste jim opravdu dát nemohla.

Jedna taková písnička, jak se naučit nikam nechodit a nic Neřešit.
https://www.youtube.com/watch?v=_NA29Nqn0dE

16.3.2020 16:51

Dnešní výlet okolím Střílek

jó, vono to baroko, nejni špatný pro voko Hřbitov má půdorysně tvar lebky a snad je na něm i prsť ze Svaté země.

16.3.2020 18:00
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Pěkné pondělí všem, doufám, že až nás zavřou, tak nás nechají aspoň dojít nakrmit zvířata kdo je nemáme jako my u baráku. Jinak Honzíku jména vymyslel manžel

16.3.2020 20:11
honzapm

XXX.XXX.134.34

jó, vono to baroko, nejni špatný pro voko Hřbitov má půdorysně tvar lebky a snad je na něm i prsť ze Svaté země.

A jak to asi můžete vědět, když jste celej ze Zplzně?
A ten hřbitov je někde uplně v tramtárii?
Jestli vy nejste ten... ten... zcestovalej?
To bychom se na to mušeli na našem Gaučovém ministerstvu rázně podívat.
Hmmm...

Dobře, Věrko, to vás výjimečně omlouvá.

16.3.2020 20:19

mně ten hřbitov teda přišel normálně hranatej, ale tak moc jsem ho zase nezkoumala. jestli jsou tam nějaké staré kosti taky nevím, Noru jsem měla přivázanou venku.

ale ty sochy, ty byly moc pěkné, to jo.

mnohem hezčí než čerstvě vylíhnuté neoschnuté paduánky, tím by se daly strašit malý děti.

16.3.2020 21:13
honzapm

XXX.XXX.134.34

Bar bar bar bar bar bar bar..... bar bar bar...

Až dostanete vkus, přestanete pěstovat palmy a chovat paduánky.

16.3.2020 22:56

mně ten hřbitov teda přišel normálně hranatej, ale tak moc jsem ho zase nezkoumala. jestli jsou tam nějaké staré kosti taky nevím, Noru jsem měla přivázanou venku.

ale ty sochy, ty byly moc pěkné, to jo.

mnohem hezčí než čerstvě vylíhnuté neoschnuté paduánky, tím by se daly strašit malý děti.

Jsem to moták ten lebkovej je u Žďáru n.S. Tenhle jd prostě jen echtovně barokně krásnej, no Já to baroko, teda nejen to, v architektuře prostě žeru, jako očima, v knihách. Jíst se to nedá

17.3.2020 07:30
honzapm

XXX.XXX.134.34

Njn, a proto někteří Motáci potřebují 5 let na to, co jiní zvládnout za měsíc, že?

17.3.2020 11:41

honzapm napsal(a):
Njn, a proto někteří Motáci potřebují 5 let na to, co jiní zvládnout za měsíc, že?

Není lepší rýpat se v záhonku? Ale chápu, že z gé to jde špatně....

17.3.2020 12:42
honzapm

XXX.XXX.134.34

My, biozahradníci, se nerýpeme. Udělají to za nás živé organismy.
Jó, příteli, to okopávání záhonků je už dávno pasé. Dnes se nastýlá, vrství a kupí.

Já myslím, že trocha té vkusné srandy nikomu neuškodí, že ne?

No a když jste ten celoviční plzeňáák, prozradíte nám, kdepa je v Plzni
"u Vošahlíka" a copa tento má na sobě nového?

17.3.2020 14:37

honzapm napsal(a):
My, biozahradníci, se nerýpeme. Udělají to za nás živé organismy.
Jó, příteli, to okopávání záhonků je už dávno pasé. Dnes se nastýlá, vrství a kupí.

Já myslím, že trocha té vkusné srandy nikomu neuškodí, že ne?

No a když jste ten celoviční plzeňáák, prozradíte nám, kdepa je v Plzni
"u Vošahlíka" a copa tento má na sobě nového?

jestli Vošahlíkem míníte slavného andělíčka u Bartoloměje, tak jako Vošahlíka ho fakt neznám a že má roušku? To už vím , jen dobře, vždyť teď na něj budou občané sahat o to víc

17.3.2020 20:00

to by bylo na světě přece strašně nudné, kdyby byli všichni jako Honzík.

já jsem dneska na gaučík neměla vůbec čas, od kuropění jsem byla v chovu brát hromadu vzorků (jakože 100 krví do velkých zkumavek, hromady slepičinců do třech různých laboratoří :D) a po návratu domů mně čekalo toto

17.3.2020 23:11
Varaxi

XXX.XXX.129.250

to by bylo na světě přece strašně nudné, kdyby byli všichni jako Honzík.

já jsem dneska na gaučík neměla vůbec čas, od kuropění jsem byla v chovu brát hromadu vzorků (jakože 100 krví do velkých zkumavek, hromady slepičinců do třech různých laboratoří :D) a po návratu domů mně čekalo toto

Oficiálně vyhlašuji vítěze v soutěži Česko hledá superkuře:
Třetí místo získává osmé kuře za umělecký výkon ve schovávané.
Druhé místo vyhrává kuřecí duo (druhé a třetí zleva) za perfektní kostým a hraní kuřecího siamského dvojčete, protože tam fakt nejde poznat, kde jedno končí a druhé začíná.
První místo - tramtadadá - vyhrává kuře zpěvák.
Výhercům gratuluji.

17.3.2020 23:22
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tak. A Bětka bude poprvé od války sedět doma na zadku.
Nebo, možná?, bude hajat na gé? A nejen ona.

https://www.countryliving.com/uk/homes-interiors/gardens/a31695048/chelsea-flower-show-2020-cancelled/

18.3.2020 21:53
začátek

XXX.XXX.4.22

19.3.2020 12:06
honzapm

XXX.XXX.134.34

A to je teprve Začátek?

19.3.2020 14:07
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Antivirové bylinky 🤩 nejen proti upírům... česnek, pampeliška, šalvěj, máta peprná, zázvor, atd.apod. Příroda není nepřítel 🥰

19.3.2020 20:04
honzapm

XXX.XXX.134.34

Když jsem to dnes na ulici viděl, napadl mě nový vtip.
Já vám ho řeknu, jo?

"Víte, kdy nastane vrchol integrace?"
"Když cikáni začnou nosit bílou roušku."

(fšichni měli černou) hop hop

Janae1

19.3.2020 20:45
Janae1

XXX.XXX.160.6

Původně jsem chtěla založit téma, ale nakonec jsem usoudila, že tady to budete vědět.
Takže, nejdříve se omlouvám, že vám lezu do zaběhnuté party.

Dezinfikujete nějak koupené násadové vejce?
Ano, jde mi hlavně o koronu, nechci plašit, ale kdybych ji dostala, tak jak OSVČ asi jíme kopřivy.
Udrží se korona na skořápce?
A v líhni se je vlhko a teplo, abych ji nenamnožila. A taky abych nevylíhla plivníky koronáče.
Děkuji

19.3.2020 21:56
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tohle může vědět jen jediná osoba na světě.
Ne, není to Donald Trump.
Je to Bodlinka.

Jinak jíst kopřivy je náhodou velice in a extra a super
a naše babičky to určitě tak dělaly, jenže my už jsme to zapomněli.

19.3.2020 23:38

honzapm napsal(a):
Tohle může vědět jen jediná osoba na světě.
Ne, není to Donald Trump.
Je to Bodlinka.

Jinak jíst kopřivy je náhodou velice in a extra a super
a naše babičky to určitě tak dělaly, jenže my už jsme to zapomněli.

Moja rodinná stará známa kedysi robievala výbornú polievku zo žihľavy...

20.3.2020 00:30
začátek

XXX.XXX.4.22

Na devatenácku platí půl litru kopřivového čaje,polévková lžíce medu a půl deci rumu,nebo podle chuti i v obráceném gardu.Po tom se i devatenácka svlékne.Jinak jendopm na té fotce je asi Kája Mařík a to je dobře je tu z našeho kraje paní F.Háj.

20.3.2020 08:09
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Březen, do karantény vlezem,
Duben ...furt v ní budem
Máj, můžem z ní jen v háj🤩

20.3.2020 08:19
jo012810

XXX.XXX.101.35

petraodlesa napsal(a):
Březen, do karantény vlezem,
Duben ...furt v ní budem
Máj, můžem z ní jen v háj🤩

A tímto máme toto vlákno na více měsíců. Mě se tato pozměněná pranostiko ohromně líbí..A navíc mám vyhrazený čas na náku po ránu a to mne těší....

20.3.2020 09:05
javorka

XXX.XXX.98.207

Na kopřivy jsme přeci nezapomněli.
Já je zpracovávám ve velkém množství. Dá se z nich dělat špenát, přidávám i mladou bršlici, zrovna tak polévka, nádivky, nebo můžete nastavit karbanátky.
Ale hlavně výborný čaj. Zrovna začíná kopřivová sezóna, tak košíček, nůžky a hurá, jdeme na to.

Janae1

20.3.2020 09:20
Janae1

XXX.XXX.160.6

javorka napsal(a):
Já je zpracovávám ve velkém množství. Dá se z nich dělat špenát, přidávám i mladou bršlici, zrovna tak polévka, nádivky, nebo můžete nastavit karbanátky.
Ale hlavně výborný čaj. Zrovna začíná kopřivová sezóna, tak košíček, nůžky a hurá, jdeme na to.

To je fajn, ještě, že příroda je milostivá.
Doufám, že i banka bere splátky v naturáliích/kopřivách.

20.3.2020 10:07

Janae1 napsal(a):
Původně jsem chtěla založit téma, ale nakonec jsem usoudila, že tady to budete vědět.
Takže, nejdříve se omlouvám, že vám lezu do zaběhnuté party.

Dezinfikujete nějak koupené násadové vejce?
Ano, jde mi hlavně o koronu, nechci plašit, ale kdybych ji dostala, tak jak OSVČ asi jíme kopřivy.
Udrží se korona na skořápce?
A v líhni se je vlhko a teplo, abych ji nenamnožila. A taky abych nevylíhla plivníky koronáče.
Děkuji

bojíte se takhle, že z násadových vajec dostanete žloutenku nebo aids?

násadová vejce se dezinfikují parami formaldehydu, protože ty zabijí i aspergillus, kvůli kterému se to hlavně dělá, ale páry formaldehydu zároveň zabijí všechno možné včetně vás, takže nedoporučuju.

v líhni je teplo a vlhko, to milují bakterie a plísně, viry potřebují k množení hostitelskou buňku a 21 dní bez hostitele fakt nedávají.

aby v líhni nebyly bakterie a plísně, k tomu slouží kromě umyté a vydezinfikované líhně také umyté ruce před saháním na vejce a pokud se hodně bojíte koronaviru nebo žloutenky, tak si ty ruce pak umyjete i po zavření líhně a bude to. koronaviry ničí mýdlo. ta žloutenka je teda větší držák, na tu pozor, to možná ruce do sava.

pokud se bojíte, že dostanou koronavirus slepice, po vylíhnutí očkujte proti infekční brochitidě.

lidský koronaviry se na drůbež nepřenáší.

20.3.2020 12:02
faith68

XXX.XXX.245.124

Mozete uz vybehnut aj na medvedi cesnak...

20.3.2020 12:34
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Dobrá zpráva 🤩 Islámský stát radí džihádidtům..... hádejte,co?

Bingo: vyhnout se Evropě, kvůli virusákovi😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

Jinak, dnes byla výborná polévka z brokolice a medvědího česneku. Včera vaječina s dušenou kopřivou 🥰 čuju, že se se mnou můj po 37letech rozvede 🤩
Včera byl nakoupit, 15 čokolád... prý na Velikonoce (co letos nebudou), a když dostal na talíř bezmasé jídlo, došlo mu to: zapomněl jsem koupit maso😂

20.3.2020 12:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Javorko, neuvažujte o tom, že si založíte kopřivový e-shop?
Evidentně o nich hodně víte, a víte, kam na ně jít.
U nás jich je málo, je chladno a sucho.
Například - ať se z gé rozhlížím sebevíc a velice se snažím,
kopřivu nevidím kupodivu ani jednu jedinou.
A to jsem dneska ráno uklízel a do komínků poskládal fšechny tepláky!
Budu se těsit na nějaký pěkný recept, i s nafocenou realizací.

20.3.2020 18:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Teda vy jste srandisti a to je dobře.
Víte, že je dneska první jarní den?

20.3.2020 18:23
petr008

XXX.XXX.193.159

veraboskova napsal(a):
Teda vy jste srandisti a to je dobře.
Víte, že je dneska první jarní den?

Za nás to býval až 21.3. nebo se pletu ?

20.3.2020 19:03
jo012810

XXX.XXX.101.35

petr008 napsal(a):
Za nás to býval až 21.3. nebo se pletu ?

Ono je to trochu složitější. Astronomicky začíná jaro v okamžiku, kdy se střed slunečního kotouče ocitne přesně nad rovníkem a Slunce vstoupí do znamení Berana. To je každý rok trochu jinak. Tato situace naslala letos právě 20.3. v 5:49, ale stále asi budeme mít 21. březen za první jarní den. Takže ať nám jaro přinese sluníčko, ale i vláhu a s tím i zdraví a krásné odchovy.

20.3.2020 21:16
honzapm

XXX.XXX.134.34

Chtěl bych být jako on. Chtěl bych být jako Andy.
Chtěl bych být jarní sluníčko. Jarní české sluníčko.
Zo Slovencka. Z gaučíku. Sháním látku nebo vlajku.
Snad se Vlašky nezaleknou a neustanou se snáškou.
Hop hop.

20.3.2020 22:13
petr008

XXX.XXX.193.159

ANO, bude líp...

21.3.2020 06:15
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

petr008 napsal(a):
ANO, bude líp...

To určitě 🤩 a my starší taky možná přežijem🙈

Hej, když Otec vlasti Karel řečený Čtvrtý, zakládal svoji slavnou univerzitu, řádil v Evropě mor... Vyhubil dvě třetiny obyvatel, naší vlasti se vyhnul obloukem a u nás nezemřel jediný člověk...🙄
Fakt je, že i pár let později udeřil znovu a tam už nějaké oběti byly...
(Zdroj: Wikipedie a jedna přednáška historika)

Možná se historie bude opakovat 😍
Jaro je tu, slepičí třídě je virusák u kloaky a vajíčkový salát k večeři byl vynikající 😉

21.3.2020 06:48
petr008

XXX.XXX.193.159

Co zvládl otec vlasti čtvrtý, zvládně Andrej Prvý ľavů zadnů. Řídí republiku jako firmu a žiadnym virusom si ju rozvracať něněchá, cha cha chá. Ti Slováci neví o co přišli a tajně nám ho závidí. Eště ho budů chcieť nazpeť, až tam začnů kapať, ako něnaočkované kurčatá na kokcidiózu. Ale my si Andrejka nikdy a za nič vziať nědáme, keďže zme si tento národný poklad, národného ochranitěľa takto nadobudli . Něch žijů náš pán ministerský predseda Andrej Prvý !

21.3.2020 07:27
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

petr008 napsal(a):
Co zvládl otec vlasti čtvrtý, zvládně Andrej Prvý ľavů zadnů. Řídí republiku jako firmu a žiadnym virusom si ju rozvracať něněchá, cha cha chá. Ti Slováci neví o co přišli a tajně nám ho závidí. Eště ho budů chcieť nazpeť, až tam začnů kapať, ako něnaočkované kurčatá na kokcidiózu. Ale my si Andrejka nikdy a za nič vziať nědáme, keďže zme si tento národný poklad, národného ochranitěľa takto nadobudli . Něch žijů náš pán ministerský predseda Andrej Prvý !

Hustý 😂😉 😄😄😄😄👍👍👍

21.3.2020 08:44

javorka napsal(a):

Nějak se mi do těch kopřiv s hrablem nechce....

21.3.2020 08:47

petr008 napsal(a):

A dá-li Pán Bůh, tak i Andrej Poslední..... No nic, jdu holky přesvědčit, že bez roušek nevystrčí z kurníku zobák. Což možná nevystrčí ani tak, když je u nás takové hezké jarní počasí pod sněhem....

21.3.2020 08:50
honzapm

XXX.XXX.134.34

Andy ukázal, co je skutečně důležité - předseda ústředního krizového štábu
navrhnul zrušit tis a roznášku letáků s akcemi Penny a dalších mákretů,
ale Andy říká, že né, nic sa rušiť nebuďe, lebo dolary předefším.

No pobavil. Je jasné, že na Slovencku a ani f Průhonicích nemohl přičichnout
k takovému tomu niternímu fungování naší krásné vlasti.

Zábavné jsou i ty nakupovací hodiny pro důchodce.
Bratr je hasič, končí v 7 ráno. Mohl cestou ze stanice ráno nakoupit a už nikam nechodit.
Ne, takto musí domů, čekat do 9, a pak znovu do města.
Co na tom, že v 9 začíná vysílat UčíTěTelka, takže by se s dětmi díval.
Musí jít s budíkem nakoupit a nepřekročit daný čas.
Uf, skoro mi to začíná připomínat takovou tu oduševnělou francouzskou soutěž,
jak sličná moderátorka přivezla nafukovacím člunem testosteronové fešáky a fešandy
v upnutých nátělnících na ostrof jménem Bojar, kde se shodou okolností nachází
i nejmenovaná pevnost, a oni se tam pak pachtili a bahnili za jistými pa-klíči a indýcijemi,
aby pak na sklonku dne Kasandra (nebo Miranda?) zahnaly lvy, pardon, asi tygry,
a oni pak spasili národ tím, že si ze zlaté klícky dostatečně nahrabou.
Marně, po Olánkofsku, přemýšlím, kde bych f této partičce s dramaticky upnutými dresy,
našel své místo na zemi, a už to mám, samozřejmě bych rozluštil veškeré zapeklité
otázky otce Furry, pardon, Fura a spasil bych svět.
A dost možná bych to všechno zvládnul jen na jednom jediném boku.
A dost možná by se pak vody kolem pevnosti zas jednou zaskvěly krásou a čistotou.
M.ú.

21.3.2020 11:07
petan83

XXX.XXX.33.11

Tak tohle se mi dnes vylihlo, mela to byt kuratka zdrobnele hamburcanky stribrno teckovane, ale jak jde videt tak cemanak si zaskocil taky na skok. Takze vysledek je zdrobnela verze cemanek

21.3.2020 15:13
začátek

XXX.XXX.4.22

Dobrý den,ráno se mi zdálo,že se u nás jaro pobláznilo .Letos tedy práci s meruňkami nečekám,ale druhá várka odborářů je naočkovaná a čeká na přesun do kurníčku,ale až přejdou mrazíky.

21.3.2020 15:54
javorka

XXX.XXX.98.207

Teda Začátku, moc pěkné. Ale kde vzít takové apartní trenky?

Já tu mám první letošní papání s kopřivama. Zatím jsou moc malé a venku je hnusná zima, tak se mi nechtělo prolézat celou zahradu.

21.3.2020 16:48
jo012810

XXX.XXX.101.35

javorka napsal(a):
Teda Začátku, moc pěkné. Ale kde vzít takové apartní trenky?

Já tu mám první letošní papání s kopřivama. Zatím jsou moc malé a venku je hnusná zima, tak se mi nechtělo prolézat celou zahradu.

Tedy, i k večeři bych si dal a to by mi nevadili ani kopřivy....

21.3.2020 21:28
honzapm

XXX.XXX.134.34

Začátku, no páni. taky asi nutně potřebuji takové krásné trenýrky k večeři.
Javorko, no paní, a co takhle roušku z kopřiv, nezkoušela jste?

22.3.2020 07:25
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Už jste mi chyběli! Po týdnu, kdy jsem hrdinně zachraňovala svět šicím strojem...teda spíš pana Koblížka, aby ho lidé neukamenovali, se mi zastesklo po duchaplných chovatelských diskuzích. Došlo mi to v okamžiku,když mi moje milá tetinka nevybíravě nadala do slepičářek ....ty jooo! Tak jsem už opravdu opravdová hrdá chovatelka ! 😁🐤🐓🐔. Mám radost, že naše holky mají na háku 19 a nesou nám ty jejich poklady, které v této těžké době začínají být luxusním zbožím...teda hned po hadrách na tlamu.
PS: Prý nemáme volat psychiatricke krizové linky, když si povídáme se slepicema. To až v případě, kdy nám začnou odpovídat!

22.3.2020 08:54
M.stehno

XXX.XXX.71.179

Eevulenka napsal(a):
Už jste mi chyběli! Po týdnu, kdy jsem hrdinně zachraňovala svět šicím strojem...teda spíš pana Koblížka, aby ho lidé neukamenovali, se mi zastesklo po duchaplných chovatelských diskuzích. Došlo mi to v okamžiku,když mi moje milá tetinka nevybíravě nadala do slepičářek ....ty jooo! Tak jsem už opravdu opravdová hrdá chovatelka ! 😁🐤🐓🐔. Mám radost, že naše holky mají na háku 19 a nesou nám ty jejich poklady, které v této těžké době začínají být luxusním zbožím...teda hned po hadrách na tlamu.
PS: Prý nemáme volat psychiatricke krizové linky, když si povídáme se slepicema. To až v případě, kdy nám začnou odpovídat!

Co mám ale dělat když mi odpovídají

22.3.2020 08:56
jo012810

XXX.XXX.101.35

M.stehno napsal(a):
Co mám ale dělat když mi odpovídají

Zavolat Chocholouška.....

22.3.2020 09:00
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

Tak náma, co jim slepice odpovídaly již před 19, se už zabývat nebudou a volat prý už nemusíme 😆

22.3.2020 10:13
honzapm

XXX.XXX.134.34

Krásný dobrý den.
Tak jsem se právě náležitě a zaslouženě vyhajal, u snídaně se podíval
na novou propagandistickou pohádku Jak krtek k rouškám přišel,
a mohu se tu s vámi podělit o nějaká ta chovatelská moudra, že...

Vlašky také již čiperně seskočily z hřadu a jaly se celou svou krásou i nádherou
zlepšovat náladu fšem potřebným.
Včera jsem s nimi mluvil a říkaly, že posílají fšechen svůj livornský šarm a šmrnc
na pomoc celé své domovině. Té prapůvodní.

No tak to mě dojaly, až se mi orosila rouška a přidal jsem jim za to jeden,
no, některé zdroje uvádějí, že dva, hrnéčky polské slunečnice navíc.

Každopádně na světě je minimálně jedna osoba, která současnou situaci vítá
a těší, až se konečně vejde pod oblouk.

PS: věděli jste, že krásné modré krtkofské kalhotky se též dají použít jako rouška?
Až nějakého krtka potkáte, ve stavu nouze mu je smíte sundat a jeho naoplátku
nezavřou za obnažování na veřejných místech. Má úcta.

KORONA apocalypsa
1.den - všichni se tomu smějeme
5.den - asi to nebude taková pr.del jak jsme si mysleli
8.den - to ne, hospody jen do 20:00
10.den - hospody jsou zavřené bůh s námi
11.den - zavřeli i solárka, nehty , fitka (moje žena šílí)
13.den - už šílíme oba ja chci do hospody ona na nehty
19.den - ráno jsem se probudil vedle chlapa co tvrdí že je moje žena
25.den - moje žena Petra zmizela ale Petr taky není špatnej zvykáme si na sebe

SITUACE ZA MĚSÍC:

Ráno vás probouzí jarní paprsek, který prosvítá zatlučeným oknem.

Mouku kupují už i alergici na lepek.

Kvůli celkovému nedostatku potravin se pejkaři rozhodli ke konzumaci svých domácích mazlíčků pod heslem "Haf, troubu žhaf"

Začínají vznikat pochoutky jako štěkáčky, psíčková, smažený psír, psojová omáčka, kokršpanělský ptáček, psekaná, psoté, psushi, vanilkový pudling, hafburger nebo čivavčiči. To vše je zapíjeno vychlazenou Coca Colií.

Ministr zdravotnictví je již popáté ponížen svým Vůdcem. Stále nesebral zbytky důstojnosti a neflusl mu do ksichtu se slovy - "Včera jsem se vykousl s kur.evsky infikovanou Italkou, užij si koronu, já končím".

Na stromě uvízlo vystrašené koťátko. Odvážní hasiči jej sundali ze stromu a ugrilovali na kapotě auta.

Zoologické zahrady hlásí - Tady už není nic k vidění.

Kvůli karanténě dochází k ponorkám, které vedou k rodinným hádkám, které vedou ke kuchyňským nožům v zádech

Uklízení pohovky a náhodný nález brambůrku s příchutí, která se 10 let nevyrábí, se jeví jako objev Archy Úmluvy.

Ukrajinská armáda povolala všechny vojenské zálohy.
V celé západní Evropě tudíž přestaly veškeré stavební práce.

Kardinál Duka ohlásil, že jde o boží trest za homosexualitu. Zároveň vyzývá věřící - jezte poskrovnu, potravin je málo. Vzápětí umírá na dnu.

Lidé začínají rabovat. Vše došlo do bizarního stádia - organizovaná skupina amišů vykrádá Datart.

Sex a Netflix se stávají jedinou výplní každodenního života

Halina Pawlowská zhubla 230 kilo, konečně projde Vítězným obloukem.

A dělá pod ním hop hop.

23.3.2020 05:26
jo012810

XXX.XXX.101.35

Trochu úsměvu do dalšího týdne s koronavirem. Vždyť veselá mysl, půl zdraví a to přeji všem.

23.3.2020 07:34

jo012810 napsal(a):
Trochu úsměvu do dalšího týdne s koronavirem. Vždyť veselá mysl, půl zdraví a to přeji všem.

Ano VŠEM hodně zdravý a veselou mysl, jak jen to půjde

23.3.2020 09:46
honzapm

XXX.XXX.134.34

Hurá, začala vysílat telka pro gaučáře, čili pro mě.
Tak se hezky uvelebíme vy víte kde a ničím se nenecháme rušit.
Vlašky se napasou trávy a posbírají pár pomrzlých zmatených broučků,
kteří už si mysleli, že bude Jaro (když to říkala blondýna Věrka),
no a voda jim snad spadne nějaká shora, takže já vůbec nikam nemusím,
a budu hajat a hajat a hajat.

Možná se po obědě trochu prospím a pak bedlivě zvážím, kam letos pojedeme.

23.3.2020 16:55
viu

XXX.XXX.101.74

V náhlém pomatení mysli jsem zapnula lihen. Plnou. Takže z auta bude bezdomovec o 6tydnu déle , než jsem slíbila 🚖
No a k19 vs Haf
Naše boxeřice okounela kolem stolu a já ftipná říkám dětem: došly granule, kdo ji nechá svoji porci 🤓
Nikdo se nehlasil. Říkám, tak ji sezereme dřív než ona nás 🤣
Najednou už neměl nikdo hlad a dělily se 😍
Na druhou stranu je fakt, ze nebýt manžela, já jako OSVČ bych asi brzo ke koprivam zakousla max.popenec. Odchází mi skoro 6tis.mesicne a nepřichází nic.

24.3.2020 09:23
začátek

XXX.XXX.4.22

Sluný den tu máme dnes,ale -3C to kazí,ale to neni na překážku pro nastupující třetí vlnu odborářů. No a jdu relaxovat a počitat rybičky

24.3.2020 13:03
Olánek

XXX.XXX.207.69

Tak jsem po deseti dnech izolace vyrazil nakoupit a naplnil ten největší vozík,Teď mám trochu strach,zda jsem se nedopustil trestného činu poplašného nákupu.Nákup v takovém rozsahu by mohl býti částí obyvatelstva vnímán jako poplašná zpráva v jiné formě. No a o poplašném chovatelství ani nemluvě,šedesát kuřátek v odchovně a králíčků nepočítaně naštěstí na místech věřejnosti nepřípustném.

24.3.2020 16:56
lupus4

XXX.XXX.205.61

začátek napsal(a):
Sluný den tu máme dnes,ale -3C to kazí,ale to neni na překážku pro nastupující třetí vlnu odborářů. No a jdu relaxovat a počitat rybičky

a není rouška jako rouška

24.3.2020 19:00
.tumash1983.

XXX.XXX.120.213

Zdravím ve spolek koukám jak se to všude všem klube Tak sem se taky hecnul. .. Něco už vylezlo z pod kvočny. Tak uvidíme co z toho bude. Začátku z Vás je úplnej akvarista. Kolipa ste jich napočítal? A kolik už se Vám toho vykulilo ?

24.3.2020 20:23
začátek

XXX.XXX.4.22

Napočítám tak do tří a jsem v limbu Záleží jak dopadne líhnutí,ale zatim jsem na 180 kusech,ale polovina budou kohoti a další dvě třetiny budou na prodej.Mám z.velsumky stříbrokrké,r.k a oranžovokrké, australky modré a černé.Pár bastardů bílefeldský kohout+amroksky.

25.3.2020 08:16
kury

XXX.XXX.163.46

Hezký slunečný den.I když v noci mrzne dnes -6 tak do rána čá kuřátek v líhni a pod husuo prvních 10 housátek . Uvidíme co ty další .A tak hurá na kopřivy už se také hlásí a včera byl první letošní čajíček.

26.3.2020 11:46
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jejdamane, ježeček se probudil ze zimního spaní a hned ho ničí mrazivé noci a -11.
No tak to jsem ho musel samozřejmě hezky pěkně a rychle přikrmit, že.
Taky jsem vám vyfotil, jak krásně za jasných mrazivých nocí svítí hvězdy, že.

27.3.2020 05:40
jo012810

XXX.XXX.101.35

honzapm napsal(a):
Jejdamane, ježeček se probudil ze zimního spaní a hned ho ničí mrazivé noci a -11.
No tak to jsem ho musel samozřejmě hezky pěkně a rychle přikrmit, že.
Taky jsem vám vyfotil, jak krásně za jasných mrazivých nocí svítí hvězdy, že.

Jo, jo, jaro nám kráčí vstříc, i když přimrzalo více než v únor, ale i hodiny

27.3.2020 09:12
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tak si tak sedím na zahradě, v řežimu karantény pasu drůbež, že,
a najednou něco slyším. Nejdřív jsem si myslel, že jsou to jen pražáci
bez roušky, kteří přijeli trávit volno na zdravý venkof.
Ale slyším to znovu, a pak ještě jednou a je to blíž a blíž.
Tak zvednu ctěnou hlavu a úplně mě to ojařilo a navnadilo.
Jeřáb popelavý letěl přímo nade mnou. Už jsou tady. Hurá.

27.3.2020 10:01
horal

XXX.XXX.13.30

honzapm napsal(a):

A nebyl to šedý autojeřáb?

27.3.2020 11:42
honzapm

XXX.XXX.134.34

horal napsal(a):
A nebyl to šedý autojeřáb?

Vy jste ho taky viděl, jak si letěl a mával křídly, že?

27.3.2020 12:01
27.3.2020 21:41
Eevulenka

XXX.XXX.86.101

honzapm napsal(a):

Tož u nás letajů enom letadla a volavky . A nespadlo, z teho jeřába, nějaké perko? U nás na Podluží ho nosí šohajé na klobůčku. Traduje se, že to je volavky, ale já si myslím, že to je z jeřába.

28.3.2020 04:49
horal

XXX.XXX.13.30

honzapm napsal(a):
Vy jste ho taky viděl, jak si letěl a mával křídly, že?

Ale ano občas je potkávám. Nemyslím autojeřáb, to byl vtip. Na rybách je občas zahlédnu přelétávat, díky jejich křiku. Je nezaměnitelný.

28.3.2020 12:06
honzapm

XXX.XXX.134.34

Krásný den. Je sobota. A všichni víme, co se dělá f sobotu.
Ano, hygiena. Koupání a mytí, to vše k sobotě patří jako H. na g.

28.3.2020 16:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak jsem si vzala na zahradu množilku, že mám připravený záhon...

28.3.2020 16:52
veraboskova

XXX.XXX.0.235

A jedno dnešní překvapení. Od 15 měsíců staré jehnice. Zatím doufáme, že se jehnici nalije vemínko, po porodu neměla žádné, teď už je tam aspoň náznak vemínka.

28.3.2020 17:40
dadu

XXX.XXX.61.94

Honzíku u Sobotky jsem jeřáby popelavé viděla už před čtrnácti dny a minulý týden kroužili nad Martinovicema I čápy jsem viděla před čtrnácti dny

28.3.2020 21:40
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jůů hůů, Dadůů, to je jeřábůů, to se to bude stavět. A já dneska zase ježka.
Nedělal hop hop, funěl a šustil. Snad mi nechce sníst nějakou Vlašku?
Nebo mě?

Věrko, to je normální, že prvnička nemá sestouplá varla.., pardon,
sestouplé veménko.

Jó, dnes Vlašky nebyly za komtesy, ale za ničitelky mé krásné zahrady.
Vůbec je nezajímalo jejich oficiální popeliště (je moc suché, budu ho muset zalít),
dělaly ve velkém zákopy kolem nových krásných keříků, co jsem jim tam nasázel.
A to by jako nešlo, že...
A vůbec, budu muset v následujících dnes výrazně zvýšit výsadbově-výsevní
výkonnost, jelikož rostlin na vysazení je tolik a brigádník stále nikde žádný,
no asi budu muset fstát a udělat to sám.
A to je dobře. Protože tak dobře, jako já, to stejnak neudělá nikdo, že.

Hop hop.

29.3.2020 10:49
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Dobré ráno,
v noci za začala líhnout orlovčata, aspoň bude dneska veselo.

29.3.2020 11:06
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):
Dobré ráno,
v noci za začala líhnout orlovčata, aspoň bude dneska veselo.

A když veselo, tak s koronou a virem....

29.3.2020 11:59
honzapm

XXX.XXX.134.34

Jo12345, chováte také nějakou drůbež?

29.3.2020 12:22
jo012810

XXX.XXX.101.35

honzapm napsal(a):
Jo12345, chováte také nějakou drůbež?

Možná je to na mne. Tak mrkněte na můj profil....

29.3.2020 12:42

honzapm napsal(a):
Jůů hůů, Dadůů, to je jeřábůů, to se to bude stavět. A já dneska zase ježka.
Nedělal hop hop, funěl a šustil. Snad mi nechce sníst nějakou Vlašku?
Nebo mě?

Věrko, to je normální, že prvnička nemá sestouplá varla.., pardon,
sestouplé veménko.

Jó, dnes Vlašky nebyly za komtesy, ale za ničitelky mé krásné zahrady.
Vůbec je nezajímalo jejich oficiální popeliště (je moc suché, budu ho muset zalít),
dělaly ve velkém zákopy kolem nových krásných keříků, co jsem jim tam nasázel.
A to by jako nešlo, že...
A vůbec, budu muset v následujících dnes výrazně zvýšit výsadbově-výsevní
výkonnost, jelikož rostlin na vysazení je tolik a brigádník stále nikde žádný,
no asi budu muset fstát a udělat to sám.
A to je dobře. Protože tak dobře, jako já, to stejnak neudělá nikdo, že.

Hop hop.

Teda, jak vy to s těma vlaškama děláte, že máte takovej pažit!?! Já i bez hedvábek mám teda hnus, ikdyž se snažej vyhrabávat mech o 106....

29.3.2020 13:21
veraboskova

XXX.XXX.0.235

což teprve my, co máme kachny...

29.3.2020 13:29
hokrví

XXX.XXX.105.226

Teda, jak vy to s těma vlaškama děláte, že máte takovej pažit!?! Já i bez hedvábek mám teda hnus, ikdyž se snažej vyhrabávat mech o 106....

To se dělá tak, ležíte na gaučíku, máte sen, ten vyfotíte a fotky sem na ifaunu.

29.3.2020 13:47

hokrví napsal(a):
To se dělá tak, ležíte na gaučíku, máte sen, ten vyfotíte a fotky sem na ifaunu.

Jo tááák! Že mě to nenapadlo....

29.3.2020 14:33
honzapm

XXX.XXX.134.34

To víte, Frufruíku.
Už to tu padlo - asi málo ležíte na gaučíku.
A hlavně - vřele doporučuji domluviti psíku,
který zahrabává hedvábničky do trávníku.
Pak se také dočkáte zeleného pažitíku.

Ale pozor - na jednolité ploše jsou slépky
snazší kořistí hladového jestřábíku.
Lépe by se schovaly v českém bordelíku.

No a já teď sním o vejcíčkách na šnitlíku.
Ovšem bude-li nadále takové sucho,
bude vše též s designem seníku,
bude konec zelenému výběžíku.

29.3.2020 21:59
honzapm

XXX.XXX.134.34

Tak ježeček doježkoval. Dneska jsem ho sebral z cesty.
Bohužel ho někdo přejel.
Je to pech, být přejet v době, kdy skoro nikdo nikam nejezdí, že.

Věrko, to víte - kačky.
Kačky, to jsou blátotlačky.
K těm trávník nepasuje.
Ne ne ne.

Konec básně.

29.3.2020 22:10
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Neděle nemůže končit smutnou zprávou o přejetém ježkovi. Ach jo.
U mě už téměř dolíhnuto. Hempšírky a orlovky.

29.3.2020 22:38
začátek

XXX.XXX.4.22

Tak do líhnuto,poslední várka odborářů je naočkovaná a čeká na přesun do odchovny,ta je letos naplněná 260 ks kuřátek.Jsou,ale lidé na světě,co si myslí,že nemám co dělat,tak mi dodali ještě pár vajíček,kachen a slepiček.

30.3.2020 08:38
honzapm

XXX.XXX.134.34

Věrko, tak když to máte ráda zvesela (nebo zezadu?),
a jste ta náruživá chovatelka vodní drůbeže,
tak začneme nový týden hezky zvesela, a to sice kontrolní otázkou,
jeslipa víte:
Japa správná hospodyñka zařízne kachnu?

Vytáhne si vejš legíny

Přeji vzdušné pondělí. Hop hop.

30.3.2020 08:47

honzapm napsal(a):
To víte, Frufruíku.
Už to tu padlo - asi málo ležíte na gaučíku.
A hlavně - vřele doporučuji domluviti psíku,
který zahrabává hedvábničky do trávníku.
Pak se také dočkáte zeleného pažitíku.

Ale pozor - na jednolité ploše jsou slépky
snazší kořistí hladového jestřábíku.
Lépe by se schovaly v českém bordelíku.

No a já teď sním o vejcíčkách na šnitlíku.
Ovšem bude-li nadále takové sucho,
bude vše též s designem seníku,
bude konec zelenému výběžíku.

Takže na dvojsedačce to nepomáhá, jo? Je to tedy smůla, je to pech, na trávníku mi zbude jenom mech...
Psa, jak zdá se, to přestalo bavit. Jestli to ale ono nebude tím, že nemám kuřata Takže dočkejme času, jako husa (tu nemám taky a jak by se k šouletu hodila) klasu a uvidíme v létě, jestli nezájem nebyl jenom předstíraný...
A u nás tedy půda zatím mokrá je, alespoň kolena jsem měl při jarních úpravách záhonů celá mokrá. Ale na šnitlík si musím chvilku počkat, nový jsem teprve vysel (tedy jestli při těch mrazech vůbec vzejde), neb starý hedvábné soudružky pečlivým zahrad-ničením odstranily ze záhonků. Asi jim nepasoval do jejich estetických představ o květinových brodériích.....

30.3.2020 09:02
honzapm

XXX.XXX.134.34

Áno, šnitlik byl vyhlášen Ministerstvem gaučů a sofátek
jako stěžejní komodita pro boj s nepřítelem.
Šnitlik do každé zahrádky!
Zahrabán bude každý, kdo jej vyhrabe.

Olánku, jeslipa už víte, že letos totéž Ministerstvo stanovilo
nejkratší možnou délku pomlázek na 3,1 metru?
To víte, karanténní odstup je karanténní odstup.

Tak doufám, že to nepopletete. Teda popletete. M.ú.

30.3.2020 10:50
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Honzíku jo kdyby to šlo zvesela, tak by to ještě šlo. Dneska nám pošlo jehně od té prvničky přes noc. Takže dneska je smutek. A ani vaše harašmentí pokusy s tím nic nesvedou.

30.3.2020 11:25

veraboskova napsal(a):
Honzíku jo kdyby to šlo zvesela, tak by to ještě šlo. Dneska nám pošlo jehně od té prvničky přes noc. Takže dneska je smutek. A ani vaše harašmentí pokusy s tím nic nesvedou.

Tak to mi je líto. Ale i to se občas stane. Nesmutněte jehnička to příští rok vylepší!

30.3.2020 11:58
petr008

XXX.XXX.193.159

Samá voda kolegové, on to ten Janpm dělé jednoduše tak, že je má na umělém trávníku. To je to celé. A ty slépky mu to žerů. A vy také

30.3.2020 12:18
honzapm

XXX.XXX.134.34

Ano, kupuji ho v Bratislavě.
Vlašky tam naženu, nafotím, a pak zpátky do klece.

Věrko, tak si z toho nic nedělejte. To víte, prvnička, a takové mrazy v noci...
To se stává. Mě zase jehňata papala liška, tak jsem chov ukončil
a mám více času na hádejte co.

A jak rostou flaškáči? Ještě manžel přikrmuje?
A sehnala jste Vlaščí vajíčka?
Kdyžtak dejte vědět, písknu, a mí oddaní poddaní fše zařídí.

Já jdu teď výjimečně zabalit vajíčka do Slovinska. Vůbec se mi jednak nechce
a druhak vůbec nevím, co si aktuální móda žádá, aby se nosilo na poštu?
Všechny skafandry po dědovi jsou mi, zdá se, z nepochopitelných důvodů malé...

30.3.2020 12:49
veraboskova

XXX.XXX.18.226

Na flašce je jeden beránek a je to rozmazlenec. Teď aktuálně dostává už jenom jednu lahev denně. Tuším 0,6 litru. A je mnohem větší než jeho ségra, která pije od ovce.
Násadovky vlašek rodobarvých jsem nesehnala. Ale nevadí, s jednou sousedkou jsem domluvená, že si vezme na podzim hempšírky slepičky. A druhá známá co chtěla na obměnu kohoutky, tak se bude muset podívat do inzerce.

30.3.2020 16:30
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Tak dneska trošku lepší fotky. Vylíhnuto 9 pěkných orlovek, jedno je tam pidižvíček na utracení k tomu. A 10 dělových koulí hempšírek. Všechny jdou z domu, už jsou dopředu zamluvené. Fotky při dnešní vakcinaci Livacoxem.

30.3.2020 16:33
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Jo a domluvila jsem si násadovky hedvábniček

30.3.2020 18:09
viu

XXX.XXX.101.74

Dobrý den,
vy tu tak krásně líhnete a pasete a my začínáme být v krizi.
Tak dlouho jsem počítala, až jsem se přepočítala.
Kuřatům jsou 3 týdny a předpokládala jsem, že je vystěhuji do venkovních dřevěných odchoven (elektrika na žlutou kvočnu tam je).
Jenže počasí mě zaskočilo a tak se Vás, moudřejších-zkušenějších - ptám, mohu je vyhodit? AlespoŇ pár? Třeba 15kousků... už se mi nevejdou.
Jsou tam hepšíry, bressy a hlokrčky. Pokud vyhodit, kdo to zvládne nejlépe?
Nebo koupit další klec?
https://www.akvamex.cz/france-cage-klec-kralik-120-tmave-modra/
mám je v téhle.
děkuji za rady

30.3.2020 18:11
viu

XXX.XXX.101.74

Jinak holokrčky jsou fakt vtipné. Hlavně ty černé, vypadají jako pankáči. Jedna písková vypadá spíš jako opelichaná hempšíra, ale je neuvěřitelně přítulná.

30.3.2020 20:31
veraboskova

XXX.XXX.0.235

viu: Minimálně týden bych je ven nedávala. Má se od víkendu oteplovat, ale do pátého týdne nemají termoregulaci. Můžou se šlapat, jak budou hledat teplo, můžou zastavit v růstu nebo ze stresu se projeví nějaká nemoc.
Na druhou stranu nechat je namačkané jak sardinky taky nejde.
Musíte mít všechny, nejde někomu část kuřat dát nebo prodat?

30.3.2020 20:39
honzapm

XXX.XXX.134.34

veraboskova napsal(a):
Jo a domluvila jsem si násadovky hedvábniček

Omg. Fujky.

30.3.2020 20:39
začátek

XXX.XXX.4.22

viu napsal(a):
Dobrý den,
Kuřatům jsou 3 týdny a předpokládala jsem, že je vystěhuji do venkovních dřevěných odchoven (elektrika na žlutou kvočnu tam je).
Jenže počasí mě zaskočilo a tak se Vás, moudřejších-zkušenějších - ptám, mohu je vyhodit? AlespoŇ pár? Třeba 15kousků... už se mi nevejdou.
Nebo koupit další klec?
mám je v téhle.
děkuji za rady

Chce to dát do chléva,garáže,zkrátka někam, kde teplota neklesá na nulu a pak stačí i velká papírová krabice.

30.3.2020 20:53

viu napsal(a):
Dobrý den,
Nebo koupit další klec?
mám je v téhle.
děkuji za rady

asi koupit další klec, no. nebo dvě tři.

30.3.2020 21:30
viu

XXX.XXX.101.74

Mám je ve vytápěné garáži. Krabic mám dost, tak je rozhodím podle druhů .
Tedy ven až za další 3 týdny?
To už bude další várka

30.3.2020 22:15

Ja mám v maštali vonku aj týždňové kuriatka. Mám skrátka bedňu, z troch strán je drevená a z prednej časti fólia s nastrihanými pásikmi pre "východ" zvrchu už len otvor na žiarovku a hotovo. Teplo tam kumuluje...

30.3.2020 23:13
honzapm

XXX.XXX.134.34

Já vám nevím, přátelé, já bych ty odrůdy nechal namixované.
Aby se vám to pak nepralo, až to někdy půjde dohromady, že.

31.3.2020 10:13
.tumash1983.

XXX.XXX.226.2

Zdravím ve spolek, přikládám pár obrázků a měl bych dotaz na drůbeží doktorku Bodlinku. Mám asi měsíc nového kohouta a ten se asi po týdnu omylem potkal s panem dvora. Dostal za uši ale nijak moc. Od té doby je každý se svým hejnem ale novému kohoutovi se týden po bitce nalila tvář tak že má zapadlé oko v otoku. Do oka kapu borovou vodu a predevčírem mi to nedalo a tu bouli sem mu propíchnul. Měl tam hromadu hnisu, který jsem vymačkal. Teď má otok o hodně menší a já nevím jestli zajít na veterinu ještě pro antibiotika nebo počkat jestli se to nevstřebá když se to jeví celkem dobře...

31.3.2020 10:27
jo012810

XXX.XXX.101.35

honzapm napsal(a):
Já vám nevím, přátelé, já bych ty odrůdy nechal namixované.
Aby se vám to pak nepralo, až to někdy půjde dohromady, že.

Tak, tak. Trochu národní současné poezie, aby se zlepšila nálada a tím zvýšila obranyschopnost organizmu, jak praví psychyatři:

31.3.2020 17:41
veraboskova

XXX.XXX.0.235

15tý den. Tak kdo si tipne, kolik se jich vylíhne?

31.3.2020 17:45

Prajem čo najviac, ja dnes dávam do liahne...

31.3.2020 18:28
jo012810

XXX.XXX.101.35

veraboskova napsal(a):

Pokud nebyla prosvěcována, můj typ 65%.

31.3.2020 20:54
veraboskova

XXX.XXX.0.235

Namátkově jsem vyřadila 7 jalových vajec při jednom chlazení vajec. Na líhnutí byla vejce v Biosce té velké na 50 vajec. Do rcomky jsem přendala jen na dolíhnutí.
Já jenom doufám, že se toho nevylíhne hodně, nebo z toho bude manželovi nevolno...

31.3.2020 20:55
honzapm

XXX.XXX.134.34

veraboskova napsal(a):

Můj tip - hodně.

31.3.2020 20:56
honzapm

XXX.XXX.134.34

Výhoda je, že kdyby panu manželovi bylo opravdu nevolno, zazvrací si do roušky
a nemusí se nic uklízet. Hygienické, praktické.
Má úcta.

1.4.2020 07:50
Olánek

XXX.XXX.207.69

V Hongkongu byla infikována kočka ,co na to veterina?

1.4.2020 08:31
bery25

XXX.XXX.75.254

Olánek napsal(a):
V Hongkongu byla infikována kočka ,co na to veterina?

dufam že stara,mladej by bola skoda

1.4.2020 18:19
přezdívka

XXX.XXX.105.195

5.4.2020 14:19
přezdívka

XXX.XXX.105.195

9.4.2020 08:17
přezdívka

XXX.XXX.105.195

18.4.2020 18:06
přezdívka

XXX.XXX.105.195

18.4.2020 20:39
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

Přezdívka stále za kamny 😉

19.4.2020 00:11
přezdívka

XXX.XXX.105.195

Za kamny ne, ale abych měla pexeso pěkně po ruce. Docela si u toho vyčistím hlavu a procvičím paměť a postřeh. To lehké už dokážu někdy udělat za 10 tahů. Většinou ale za 12.

19.4.2020 07:46
petraodlesa

XXX.XXX.238.118

No, to teda nevím....na mozek prý je lepší štrykování nebo háčkování 🤩

Přidejte reakci

Přidat smajlík